Psykologian pääsykokeet - viime hetken vinkit!

torstai 2. toukokuuta 2019

psykologian pääsykokeet blogi
Moi pitkästä aikaa blogini lukijat ja tänne sattumalta eksyneet! Hauska nähdä, että postauksiani klikkaillaan edelleen melko vauhdikkaasti auki, vaikka olenkin ollut pois pelistä jo jonkin aikaa. Ehkä se on tämä pääsykoekevät, joka saa kirjoittamaan googleen ties minkälaista psykaan viittaavaa hakusanaa, been there! Jos et vielä tiennyt, olen siirtynyt psykologiajuttujeni ja hyvinvointihöpinöideni kanssa pysyämmin youtubeen. Toivottavasti nähdään sielläkin! 

Tämän vuoden pääsykokeet kolkuttelevat ovea jo toden teolla. Eihän tässä ole enää viikon päiviäkään jäljellä ennen tositoimia! Niinpä ajattelin jakaa vielä viime hetken vinkit kokeeseen valmistautumiseen. 

kuvaaa


Tässä kahdeksan vinkkiä, jotka olisin itsekin halunnut kuulla -  mieluiten monta kertaa: 

Ethän ole jättänyt artikkeleiden loppuja vaille sataprosenttista huomiota? Itse huomasin, että aloittaessani lukemisen aina artikkelin alusta, käytin luonnollisesti parhaimmat panokseni ensimmäisiin sivuihin. Artikkeleiden viimeisiä sivuja kohti tekniikka muuttui "joo joo, eiköhän tuon muista" -lukemiseksi, joka ei lopulta luonut sitä kaikkein terävintä muistijälkeä. Tarkista, osaathan artikkelien loput yhtä hyvin kuin alut! 

Luehan vielä huolella pääsykoeartikkeleissa olevat kuvatekstit ja erityisesti sanallista tietoa sisältävät taulukot! Olen oppinut todellakin sen kuuluisan kantapään kautta, että "eihän ne nyt mitään näin hullua voi kysyä" -päätelmät eivät näissä pääsykokeissa osu nappiin. 

Tässä vaiheessa pääsykokeisiin valmistautumista kannattaa viimeistään pistää oma osaaminen tulikokeeseen. Katso mun näin valmistauduin pääsykokeisiin -videolta vinkit tähän! Kokeile esimerkiksi kirjoittaa artikkelin väliotsikot paperille ja tämän jälkeen kirjoittaa otsikkojen alle kaiken mahdollisen aiheeseen liittyvän, minkä muistat. Näin huomaat helposti, mitkä asiat eivät palaudu paperille sutjakasti tai uhkaavat sekoittua toisiinsa. 

Kokeessa - luota intuitioon! Se aika usein osuu kohdalleen. Älä vaihda vastausta toiseen, ellet ole siitä todella varma! 

Jos kertaat asioita viimeisinä päivinä, keskity niihin kaikista vaikeimpiin juttuihin. Helppojen juttujen vara-jankkaamiseen on turha käyttää aikaa. Mä tein esimerkiksi viimeisinä juttuina "pirun vaikeat kohdat" -käsitekarttoja, joihin kirjoitin kaiken itselleni vaikeimman sisällön. Tämän jälkeen keskityin näiden kohtien opetteluun.

Yritä pitää vähintään päivä ennen pääsykokeita vapaana ja rauhallisena. Mä toimin niin, etten tässä vaiheessa enää aktiivisesti lukenut, kertaillut tai testaillut. Annoin itselleni luvan tarkistaa materiaalista joitakin asioita, jotka vielä ajatuksiin juolahtivat, mutta muuten yritin tehdä kaikkea muuta. 

Selvitä etukäteen tarkasti, missä ja milloin sun pääsykoe on. Osaathan paikalle? Millä pääset paikalle? Jos mahdollista, käy vaikkapa tsekkaamassa koepaikka valmiiksi. Näistä asioista ei ole kiva stressata viime hetkillä. 

Miten rauhoitat sun mielen jännittävällä hetkellä? Kirjoitin tähän postaukseen, vinkkejä, jotka saattavat auttaa. Ota haltuun keinoja, joilla rauhoittelet itseäsi tarpeen tullen kokeessa tai sitä ennen. Aina näkee heitä, jotka selaavat hätääntyneenä miljoonasivuisia muistareitaan tasan kokeen alkuun saakka, mutta mikäs siinä, jos se auttaa. Mä kuitenkin jätin materiaalit tässä vaiheessa unholaan ja muun muassa tanssin ennen pääsykokeiden alkamista käytävällä. Toimi! Ja niin toimi aivotkin, kun fiilis oli mahdollisimman rento ja itsevarma.

'+ Luota itseesi ja TEE PARHAASI! 

59286138_2220316831349067_3650777237310930944_n

Tämän kuvan myötä haluan toivottaa sulle intoa viimeisten päivien pääsykoematkaan ja tottakai toivotan tsemppiä myös itse koitokseen! Lupaan, tämä on todellakin kaiekn vaivan arvoista!

p.s. koodilla psyka2019 saat -10% -alennuksen mun pääsykoetuotteista. Mun verkkokaupasta löytyy muun muassa monivalintakysymyksiä, joiden avulla ehdit vielä testata osaamistasi ja treenata pääsykoetta varten. Verkkokauppa löytyy täältä

Extramotivaatiota:

4 kommenttia

  1. Minkälaisia kursseja sulla on syksylle? Ja onko kuinka haastavaa edetä sitä 60 opintopistettä per vuosi -tahtia? Ajattelin itse ottaa fuksivuodelle 75 op ja mietin, onko se liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori myöhäisestä vastauksesta, enää ei tule niin usein käytyä blogin puolella!

      Mä teen tänä vuonna opettajan pedagogiset opinnot, joten mun syksy/lukuvuosi koostu pitkälti niistä. Lisäksi mulla on muutamia maisterivaiheen opintoja.

      60 opintopistettä/vuosi on hyvä tahti opintojen edistymisen kannalta! Joskus tuo määrä tulee täyteen kevyesti, mutta joskus taas ei aivan yhtä kevyesti. Riippuu täysin siitä, millainen opintojen/kurssien työmäärä on. Mäkin tein ensimmäisenä vuonna juurikin 75 opintopistettä. Silloin opinto-ohjaaja sanoi, että tuo määrä on jo aika työläs. Koin kuitenkin, että nuo opintopisteet tuli täyteen melko kevyesti, koska niihin sisältyi aika paljon itsenäisiä opintoja ja sivuaineet. Eli ei välttämättä ole liikaa! Muista kuitenkin nauttia fuksivuodestasi ja hidastaa tahtia, jos se alkaa tuntua liian työläältä!

      Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Julia Jokiniemi. Design by FCD.