Syksyn kuulumiset: kandi, opinnot, matka...

sunnuntai 7. lokakuuta 2018

saana tunturi vaellus kilpisjärvi blogi

Alkusyksyn kuulumiset pakattuna yhteen postaukseen:

Toisen yliopistovuoden kurssivalintoja - muutakin kuin psykaa

Pitkän kesätauon jälkeen odotin yliopistoon paluuta eskarilaisen intensiteetillä. Toki mulla oli jo valmiiksi pieni mututuntuma siitä, että lukuvuoteni psykalla alkaa tällä kertaa ihan muilla kuin tutustumisleikeillä ja opiskelijabileillä. Ja tuntuma osui aikalailla oikeaan, sillä vuoden suurin työmäärä on kertynyt osuvasti juuri syksyyn.

Mun lukuvuosi on ja tulee olemaan todella inspiroiva. Mulla on vain muutamia pakollisia kursseja ja muuten olenkin sitten valinnut palettiin vain kaikkea supermielenkiintoista ja hyödyllistä. Teen kauppakorkeasta työelämään, yrittäjyyteen ja markkinointiin liittyviä kursseja (eli jotain aivan muutakin kuin psykologiaa). Lisäksi opiskelen muun muassa lähisuhdeväkivaltaa, esiintymistä ja uneen liittyviä asioita. Oon kurssivalintojeni kanssa kuin lapsi karkkikaupassa. 

Aloitin kandidaatin tutkielman!

Kandidaatin tutkilema on syksyn jännin ja erityisin opiskelujuttu! Me haettiin tutkimusprojekteihin mukaan jo viime keväänä ja tiedettiin aihepiirimme ennen kesää. Tehdään parini, joka on myös hyvä ystäväni, kanssa tutkielma liittyen erääseen nuoren hyvinvointia tukevaan mobiilisovellukseen. Oon todellakin tyytyväinen kandiaiheeseeni, sillä nuorten hyvinvoinnin tukeminen on mulle tosi tärkeä asia. 

Syksyn aikana oon tehnyt kandidaatin tutkielmaan liittyvää aineistonkeruuta ja toki myös kirjoittanut tutkielmaa eteenpäin. Hiljaa hyvä tulee! 

kilpisjärvi roadtrip blogi

Vapaa-aika (kaukosuhde, palautuminen, tapahtumat)

Opinnot ja erityisesti kandidaatin tutkielmaan liittyvät tapaamiset ovat kyllä karkoittaneet ylimääräiset tapahtumat tiehensä kalenteristani. Kauppakadun approille kuitenkin ennätin ja totesin, ettei se tuota tapahtumaa ole todellakaan suunniteltu kaltaiselleni kärsimättömälle ihmiselle. Tapahtuma on varmaan 80% jonottamista. Oli silti kivaa! Johonkin muuallekin olen tainnut ennättää, sillä olen halunnut tietysti tavata myös uusia fuksejamme.

Parisuhde muuttui taas kesän jälkeen kaukosuhteeksi. Kummankin kiireiden vuoksi ollaan nähty toisiamme vain viikonloppuisin, mutta viikonloput ovatkin sitten olleet kuin yksiä valtavia treffejä. Mulla on ollut mielessä, että mun pitäisi kirjoittaa kokonainen postaus kaukosuhteeseen liittyen. Katsotaan! 

Yksinäiset koti-illat ovat olleet tämän syksyn hitti - haluan todellakin huolehtia palautumisesta kiireisien päivien jälkeen. Oon innostunut tällä kertaa BookBeatista, josta olen kuunnellut äänikirjoja iltaisin. Kuuntelin muun muassa kirjan Idiootit ympärilläni -kirjan, joka oli ihan huippu! 

Rantaloma Kreetalle ja "syysloma" 

Lähden jo TÄNÄÄN viikoksi lomailemaan Kreetalle. On kyllä ollut yksi työmaa raivata tilaa viikon ulkomaanmatkalle, mutta tämä irtiotto tulee kyllä juuri sopivaan väliin. Mulla on vielä syysloma (tai jotain sinnepäin) matkan jälkeen eli pidän jonkinnäköisen itsenäisen työn viikon. Tulevan "syysloman" kohokohtiin kuuluu ehdottomasti jokavuotiset halloweenkekkerit. 

Loman myötä pidän myös viikonmittaisen tauon myös blogin kirjoittamisesta, eli nähdään täällä sitten hieman myöhemmin! Voit seurailla halutessasi mun matkakuulumisia instastoorista! 

2 kommenttia

  1. Moi! Mun kysymys ei nyt liity välttämättä suoraan tähän sun postaukseen, mutta tota lukiessa heräsi kysymys, että mikä sai sut hakeemaan juuri jyväskylään opiskelemaan psykologiaa? Itse olen tällä hetkellä abiturientti ja painottelen joensuun ja jyväskylän yliopistojen välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva kun kysyit ja sori myöhäisestä vastauksesta. Mulle Jyväskylä oli sijaintinsa kannalta helpoin ja luonnollisin vaihtoehto. Sieltä kulkee paremmat yhteydet mun läheisien luo kuin Joensuusta. Muutenkin mulla oli hyvä kuva Jyväskylästä ja sen yliopistosta. Jos miettii psykologiaa, niin Jyväskylässä koulutetaan eniten psykologeja (mulle tulee fiilis siitä, että täällä koulutus ammattiin on tosi hyvä). Lisäksi koulutus ei ole niin matemaattisesti painottunut kuin muualla (ei kyllä Joensuussakaan). Koin, että Jyväskylä tarjoaa mun tarpeisiin parasta opetusta ja toisaalta sinne pääsy tuntui myös suhteellisen realistiselta, koska paikkoja on tarjolla kuitenkin lähemmäs 80.

      Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Julia Jokiniemi. Design by FCD.