Kreetan Georgioupoli - matkavinkit

sunnuntai 11. marraskuuta 2018

pyörän vuokraus ulkomailla kournas järvi kreeta georgioupolisVuokraa pyörä

Jos haluat seikkailla matkakohteessasi, on pyörän vuokraus mitä loistavin idea. Georgioupoli on pieni vuoristoinen kylä ja enemmänkin luontokohde, joten pyörä sopi loistavasti näiden maisemien tutkiskeluun. Vuoristoisilla teillä polkeminen käy myös loistavasta treenistä. Pyörän vuokraaminen päiväksi maksoi 5 euroa eli tämä jos jokin on todella halpa aktiviteetti.

kournas järvi georgioupolis kreeta
kourna järvi kreeta blogi

Kourna-järvi 

Kourna on Georgioupolissa sijaitseva Kreetan toiseksi suurin, mutta ainoa makeavetinen järvi. Matkakumppanini olivat hieman skeptisiä järven suhteen - näkeehän niitä Suomessakin. Tämä järvimaisema on kuitenkin todella erilainen kuin kotimaassamme ja ainakin mun mielestä tämä oli koko reissun kaunein nähtävyys.

Kourna-järven rannalla voi viettää vaikka koko päivän. Rannalla on mahdollisuudet auringonottoon ja ruokailuun. Aktiviteettia kaivatessaan rannalta voi vuokrata polkuveneitä, joilla voi käydä vaikkapa järven toisella puolella. Järvellä on runsaasti eläimiä ja sieltä voi bongata muun muassa kilpikonnia.

Järvelle pääsee kulkemaan muun muassa turistijunalla. Suosittelen mahdollisuuksien mukaan kuitenkin pyöräilemaan paikalle! 

Pyhän nikolaksen kappeli georgioupolis

Pyhän Nikolaoksen kappeli

Pyhän Nikolaoksen kappeli on yksi Georgioupolin nähtävyyksistä. Pienen pieni kappeli sijaitsee meren ympäröimänä, joten sinne on kuljettava kivistä muodostunutta tietä pitkin. Ei ollut muuten helppoa tuulisena päivänä, jolloin aallokko oli korkea! Kivet olivat liukkaat ja kengät kastuivat, mutta ehkä juuri tämä pieni haaste teki nähtävyydestä erityisemmän. 

kreeta georgioupolis
Kävely vuoristoteillä ja kylissä

Kävellen ehtii ihastella paikkaa vieläkin hartaammin kuin pyöräillessä. Georgioupolissa on valtavasti luontoa ja teitä, joita tutkailla Näin pääset tutustumaan paikalliseen asutukseen (ja niitä vihaisesti vartioviin koiriin), oliiviviljelmiin ja valtavaan määrään lampaita. 

kreeta shoppailu kosmetiikka georgioupolis hania Shoppailu 

Georgioupoli ei ole ehkä se himoshoppailijan lempikohde. Mä kuitenkin himoitsin kosmetiikkaa, jota kaupat olivat pulloillaan. Rakastan oliiviöljyä ja arganöljyä sisältäviä tuotteita ja mielenkiintoni herätti myös aasin maidosta tehdyt hiustuotteet. Suosittelen kuitenkin shoppailijoille ja muillekin reissua Haniaan, josta löytyy Sephora, Bershka, Stadivarius ja kumppanit. Georgioupolista Haniaan matkustaa alle tunnissa. 

Mitä kohteita sä suosittelet Kreetalla?

1 kommentti

  1. Oij todella kivoja vinkkejä, toi järvi kuulostaa mielenkiintoiselle ja käymisen arvoiselle paikalle. Etenkin jos eläimiä näkee, musta se on ihanaa nähdä niitä luonnossa, ihan omassa ympäristössään, koska oon harvemmin reissulla missään nähnyt mitään eläimiä luonnossa 8)

    VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.