Blogin joulukalenteri - saako sillä näyttökertoja?

perjantai 16. marraskuuta 2018

jouluselfu5
Toteutin viime vuonna ensimmäistä, ja ehkä myös viimeistä,  kertaa joulukalenterin blogissa. Halusin uuden kokeiluni ohella selvittää joulukalenterin potentiaalin myös blogin markkinoinnissa. Saako joka päivä postaamalla lisättyä blogin näyttökertoja tai aktiivisia lukijoita?

Viime vuoden joulukalenterikokeilun ensisijainen tavoite oli tuoda uutta haastetta ja kipinää blogin kirjoittamiseen, sillä aktiivisuuteni täällä oli laskenut hurjasti. Niinpä postaustahti koheni vähintään kolminkertaiseksi.

Tästä päästäänkin varsinaiseen tulokseen; joulukalenteripostaukset eivät vaikuttaneet blogini näyttökertoihin merkittävästi. Jos tarkastelen blogin uniikkeja kävijöitä, on joulukuun tilastot vuoden kärkisijoilla, mutta ne eroavat marraskuun uniikeista kävijöistä (postasin silloin vain viisi postausta) vain hitusella. Joulukalenterin aikana blogi klikattiin päivittäin auki harvemmin kuin normaalisti postatessani, vaikka näinkin joulukalenterin eteen moninkertaisesti enemmän vaivaa. Tietysti laadukkaat, blogin aihepiiriin uppoavat, tehokkaasti markkinoidut ja esimerkiksi arvontoja sisältävät postaukset voivat tuplata näyttökertoja runsaasti. Tämä kuitenkin vaatii valtavasti aikaa ja vaivaa. Marraskuu on tyypillisesti blogeissa vilkasta aikaa ja se on myöskin blogia työkseen tekeville mitä antoisin kuukausi, sillä ihmiset etsivät aktiivisesti ideoita muun muassa joululahjoihin. Markkinointimielessä panostaisin joulukuun joulukalenterin sijaan jouluaiheisiin postauksiin jo marraskuusta lähtien tasaisella tahdilla.

Harrastuksen ja inspiroivan ajanvietteen kannalta joulukalenterin toteuttaminen olikin sitten eri juttu - voisin suositella joulukalenterin toteuttamista edelleen ihan vain huvin vuoksi. Luukkujen sisällön suunnitteleminen ja toteuttaminen oli hauskaa, ainakin niin kauan kuin projekti tuntui olevan hallinnassa. Minun tapauksessani sisällön tuottamiselle jäi aikaa vain vähän  yhtä postausta kohden ja tämän vuoksi etenkin loppua kohden julkaisujeni sisällön taso laski huomattavasti. Tällaiset hutaisten ja puolipaniikissa tehdyt sisällöt eivät palvele ketään kunnolla.

jouluselfu4


Yhteen vedettynä blogin joulukalenterin toteuttaminen oli hauska kokemus, mutta en tekisi sitä välttämättä enää uudelleen ainakaan samalla tavalla. Blogin kävijämäärien kasvattamisen näkökulmasta kalenteri ei ollut ylivertainen.

Jos aiot toteuttaa kalenterin niin omaksi iloksesi kuin kenties kasvattaaksesi kanavasi näyttökertoja, lue nämä vinkit:
1. Aloita sisällön suunnittelu ja toteuttaminen hyvissä ajoin! Tätä en voi liikaa korostaa. Joulukalenterin tuottaminen on näin ollen paljon mukavampaa ja sisältö laadukkaampaa. Laadukas sisältö palvelee sinua ja lukijoitasi kaikkein parhaiten!
2. Varaa edellisen kohdan työlle oikeasti runsaasti aikaa, sillä tämä käy oikeasti työstä.
3. Tee sisältöä, jonka voit liittää kanavasi muuhun aihepiiriin ja jossa voit tuoda ilmi omaa persoonaasi ja osaamistasi. Näin erotut eduksesi ja saat myös aktiivisia seuraajia.
4.  Jos aiot liittää kalenteriisi esimerkiksi yhteistyössä toteutettuja arvontoja, sovi näistä jo hyvissä ajoin.

Millaisia kokemuksia sulla on blogin joulukalenterin tuottamisesta tai muiden tekemien kalentereiden seuraamisesta? 

p.s. tässä  vielä muutamia mun viime vuoden joulukalenteripostauksia:
Onko joulu suomalaisten mielenterveyden pelastus?
Saako aikuisella olla joulukalenteri?
DIY -joululahjat x9

1 kommentti

  1. Mielenkiintoinen postaus, oon aina hieman mietiskellyt miten kalenteri saattaisi vaikuttaa näkyvyyteen sekä katselukertoihin. :) Mä en oo koskaan edes harkinnut omaan blogiini joulukalenteria, vaikka tykkään itse kovasti lukee niitä muiden blogeista :D Voi olla että itse jos moiseen ryhtyisin, niin aloittaisin postauksien luonnostelun varmaan ainakin puolta vuotta ennen. Haluaisin olla varma, että postaukset ennättävät ilmestyä eikä yksikään päivä jäisi uupumaan - lisäksi tietysti haluan varmistua että ne ovat varmasti hyviä, eikä hutaistuja. :) Voi tosin olla etten millään keksisi 24 erilaista jouluaiheista postausta, vaikka jouluhössö olenkin, niin en ehkä niin kova kuitenkaan :D Taidan vaan edelleen tyytyä vähäisiin jouluaiheisiin postauksiin, sekä kosmetiikkakalenterin luukkujen esittelemiseen :)

    VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.