You are a badass - paras self help -kirja?

torstai 2. elokuuta 2018

You Are A Badass - lopeta itsesi vähättely ja elä täysillä. Tämä Jen Sinceron kirja tykittää myyntilistojen kärjessä ja on saanut paljon huomiota osakseen. Mistä kirja on tehty ja onko se oikeasti mistään kotoisin?

Rajua lässytystä.  Olen lukenut self help -kirjoja, kuunnellut asiantuntijakommentteja henkisestä hyvinvoinnista ja opiskelen kaiken lisäksi psykologiksi. Usein olen varma, että alan kantava teema on lässytys. Asiasta kuin asiasta puhutaan rauhallisella äänellä ja asiallisin sanankääntein, kuin yksisarvisista ja keijupölystä. You are a badass -kirja osui ja upposi minuun ehkä juuri siksi, ettei sitä ole yritetty tehdä alan oppikirjojen mukaisesti. Kirjan syvälliseen ja runolliseenkin kulkuun on yhdistetty rajuja kertomuksia, suoraa puhetta ja kirosanoja. 

you are a badass kirja arvostelu blogi

Mulla kesti pitkään päättää onko kirja ehdottomasti hehkutuksensa arvoinen vai jostain kummasta syystä menestykseen noussut floppi. Kun kirjassa heti alkajaisiksi alettiin puhua alkuenergiasta ja värähtelystä, meni sisältö jo yli omien äyräideni. Pian kuitenkin totuin kirjailijan tyyliin ja huomasin, että siinä oli jopa jotain yhteistä oman välillä yliampuvan kirjoitustyyliinini kanssa. Lopulta nautin kirjasta ihan suunnattomasti - niin viisaiden ajatustyökalujen kuin taiteellisen toteutuksenkin osalta.

Kirja koostuu 27:stä pienestä luvusta. Jokainen luku sisältää jonkin haasteen tai jarrupalan, joka tyypillisesti estää meitä elämään sellaista elämää, josta haaveilemme. Käytännössä kirjasta löytyy apua todella laajaan skaalaan ongelmia, tai vähintäänkin sen ohjeita voi soveltaa monenmoiseen. Jokaisessa luvussa on sitaatti (joita fanitan), kirjailijan omia kokemuksia ja oivalluksia sekä viisaita ohjeita. 

Teksti luo vaikutelman siitä kuin joku läheinen puhuisi päähäsi järkeä.

you are a badass kirja psykologia blogi
Kirjassa käsitellään muun muassa pelkoja, stressiä & liiallista suorittamista, unelmien tavoittamista ja tienaamista. Musta tuntuu, että tämän kirjan tai sen osuvimmat luvut voisi lukea useaankin otteeseen ja joka kerralla oivaltaa jotain uutta omasta itsestään ja elämästään. Ensimmäisen lukukerran aikana opin paljon. Oletko sä jo lukenut kyseisen kirjan? 

Kirjan voit tilata itsellesi täältä*.


* = affiliatelinkki (jos ostat jotain linkin kautta, hyödyn rahallisesti.) 

6 kommenttia

 1. Kiitti mielenkiintoisesta kirjavinkistä! Piti käydä heti etsimässä kirjaston nettisivuilta. Näköjään kaikki kappaleet olivat lainassa, mutta varaamalla pitäisi saada pian luettavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! Näitä on ilmeisesti saanut hetken odotella kirjastosta ja siksi päädyin itsellekin ostamaan ihan oman. Toivottavasti saat pian!

   Poista
 2. Olen puolessa välissä kirjaa ja ikinä en ole muita self help -kirjoja jaksanut lukea näin pitkälle. Sinceron persoonallinen kirjoitustyyli ja konkreettiset esimerkit uppoavat. Luin tätä kirjaa jo keväällä pääsykoeurakan aikana ja koin kirjasta olleen hyötyä mahdottomalta tuntuvan tehtävän edessä (psykalle pääsyn siis, pääsin!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja upposi kyllä muhunkin paremmin kuin muut self helpit. Ja just lukiessani mietinkin, että olisipa tämä kirja ollut mulla silloin, kun hain psykalle. :D Huippua että pääsit, onnea! <3

   Poista
 3. Tää kirja onkin ollut jo pitkään mun lukulistalla, mutta nyt viimestään kipasen kirjastoon sen lainaamaan. Kiitos vinkistä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ehdottomasti lainaamassa! Toivottavasti saat kirjan käsiisi mahdollisimman pian!

   Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.