3 hyvää - kiitollisuushaaste

sunnuntai 1. huhtikuuta 2018


asukuva13.2Yhtenä päivänä klikkasin suoraan positiivisen psykologian luennon jälkeen auki erään mun lemppari psykologiblogin Une petite lifen julkaisemaan kiitollisuushaasteen. Maailma selvästikin johdatteli mua kiitollisuuteen. En tiedä kuka haasteen on alunperin laittanut liikkeelle, mutta kiitos hänelle.

Mä en ole läpikotaisin positiivinen ihminen, vaikka minusta usein niin luullaan. Mun mielestä on täysin tervettä ja tarpeellistakin kokea välillä kökköjä päiviä ja ketutusta, sopivissa määrin. Negatiivisuuteen ei ole kuitenkaan järkevää jäädä vellomaan loputtomiin, vaan sieltä on osattava ponnistaa tarpeen tullen kohti hyvää. Positiivisuus ja kiitollisuus ovat kantavia voimia, jotka saavat kehon ja mielen hymyilemään ja jokaisen on hyödyllistä opetella vaalimaan näitä. Huonot asiat muistuttelevat kyllä itsestään, mutta hyvälle on helpompi ummistaa silmät. Entä jos opettelemalla opettelisimme huomaamaan myös hyvän?

Sysisynkästäkin päivästä voi löytää jotain hyvää. Haastan jokaisen teistä, myös ei-bloggaajat, tähän haasteeseen.

Kirjoita paperille tai vähintäänkin mieti vastaukset jokaiseen haasteen kohtaan ja huomaa, miten paljon ilon aiheita sun elämässäsi on. Haasteella on myös mielialaa kohottava vaikutus. ;)

asukuva7.2.2

Kolme hyvää asiaa päivässäni 

 Auringon paiste. Herään ennen herätyskelloa, yöunet tuntuvat erityisen palauttavilta ja huulet vetäytyvät automaattisesti hymyyn. Aurinko ja valo ovat tehneet tänä keväänä mulle suoranaisia ihmeitä. Kiitos aurinko, kun hellit minua tänäänkin.

Voin käyttää vaikka koko päivän blogiin ja yritykseen. Ahkeroin nimittäin kaikki tämänhetkiset opinnot perjantaina loppuun ja seuraava kurssi alkaa vasta viikon kuluttua.

 Perheen läsnäolo. Olen pääsiäislomalla vanhempieni luona ja nautin täällä olosta valtavasti.

Kolme hyvää asiaa tänä vuonna

 Oma toiminimi. Tämä on haastanut minua uudella ja inspiroivalla tavalla ja innolla odotan, mitä loppu vuosi pitää yrityksen osalta sisällään.

Uusia kokemuksia tiedossa opiskelun parissa. Ensimmäinen opiskelijavappu kolkuttaa ovella,  pääsen lähemmäksi psykologin työtä ensimmäisessä harjoittelussa ja syksyllä alkaa kandin kirjoittaminen.

 Vuosi on täynnä mahdollisuuksia ja joustavia aikatauluja. Matkustamiselle ja uusille kokemuksille on rutkasti aikaa.

Kolme hyvää asiaa elämässäni

 Psykologian opiskelu. Saan käyttää arkeni mielenkiintoisten asioiden opettelemiseen ja opintojen myötä saan tulevaisuudessa tehdä itselleni hyvin merkityksellistä työtä.

 Onnellinen parisuhde, joka täytti juuri viisi vuotta.

 Koti maaseudulla ja kaupungissa. Viihdyn kummassakin ja kumpikin täydentää toisiaan.

Kolme hyvää asiaa minussa

 Minulla on ideoita, enkä pelkää toteuttaa niitä. En tiedä, milloin minulla olisi viimeksi ollut tylsä päivä.

 Olen omasta mielestäni helposti lähestyttävä ja autan mielelläni muita. Saan itse valtavasti iloa tästä ominaisuudestani, mutta ominaisuus on iloksi myös muille.

 Huumorintaju. Käsittelen paljon asioita, myös vaikeita, huumorin keinoin. Elämä on näin paljon hauskempaa, rennompaa ja vapautuneempaa.


Kolme hyvää asiaa harrastuksessani (bloggaus)

 Voin käsitellä elämäni asioita kirjoittamalla ja kuvin. Välillä postauksen kirjoittaminen on suorastaan terapeuttista ja välillä se auttaa kiinnittämään huomiota asioihin, joita en olisi muuten huomannut. Luova toteuttaminen on palkitsevaa.

 Nautin sisällön tuottamisesta, valokuvaamisesta, kirjoittamisesta, ideoinnista ja markkinoinnista. Tämän harrastuksen ansiosta voin tehdä monipuolisesti asioita, joista pidän.

Blogiharrastus tarjoaa mahdollisuuden kehittyä ja laajentaa toimintaa. En olisi varmastikaan ikinä keksinyt ajatusta pistää toiminimeä pystyyn ilman tätä harrastusta.

asukuva3.2.2
Nyt on sun vuoro pohdiskella sun kiitollisuuden aiheita!

"Tyytyväisyys on vaikea laji. Maailma on täynnä joutavaa marinaa. Haluu haluu haluu, muttei saa mitä haluu. Sitku saa, mitä haluu, ei haluu mitä saa kunnes jonain päivänä kenties tajuaa." 
- Jukka Poika, Kiitollisuutta

6 kommenttia

 1. En ole aiemmin kommentoinut, mutta nyt tuntui siltä, että haluan kirjoittaa jotakin. Hassua, että tämän kaltaiset blogit eivät kuulu lainkaan lukemieni blogien listaan. Minulla ei ole hajuakaan, kuinka tänne alunperin päädyin, emmekä kuulu edes samaan ikäluokkaan. Silti luen päivityksesi aina läpi ja pakko sanoa, että tulen niistä hyvälle tuulelle. Olet rohkea ja positiivisuutesi näkyy mukavalla tavalla. ~Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi Johanna, aamu alkoi hymyillen tämän luettuani! <3 Kiva kuulla että olet löytänyt blogistani luettavaa, vaikka se poikkeaakin muista lukemistasi blogeista!

   Poista
 2. Ihana postaus! Vaikka tekstiä oli paljon, se oli jotenkin niiin positiivisesti kirjoitettu, että sen jaksoi helposti lukea alusta loppuun :) <3 Asukin on sulle oikein sopiva! Itse en sametille lämpeä lainkaan, mutta muilla se kyllä toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Tekstiä on kyllä aika mukavasti, mutta huippua että jaksoit lukea!

   Poista
 3. Näitä kiitollisuushaasteita on kyllä ollut tosi kiva lukea, eikä sun ollut poikkeus! Samaistun niin sun opiskeluinnostukseen ja ekan opiskelijavapun odotteluun, täällä samat jutut mielessä - tosin kandin sijaan edessä on ensi syksynä mielenkiintoisia käytännön kursseja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla! <3 Ja huippua että kumpikin jaetaan tämä opiskeluinnostus!

   Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.