Picture posting 3

torstai 29. maaliskuuta 2018

Jostain syystä picture posting 2 -postaus on kohonnut blogini tämän hetkiseen valokeilaan. En kyllä itse keksi syytä sille, miksi vuonna 2016 julkaistu tavallistakin tavallisempi postaus nousee yhtäkkiä pinnalle. Tästä inspiroituneena päätin kuitenkin tehdä vastaavan hieman tuoreemman version.

Luvassa siis satunnainen kasa kuvia ja niihin liittyviä kuulumisia arjestani:

yliopisto opiskelija blogi

Rentoutumista englanninkielisen kirjan parissa

Mulla alkoi juuri pakollinen englannin kurssi, sattuneista syistä vieläpä ihan toisen tiedekunnan sellainen. Mähän tunnetusti olen englannin kanssa aika peukalo keskellä kämmentä, joten tämä kurssi esitelmineen vaatii kyllä hieman pinnistelyä. Onneksi alku on ollut myös motivoivaa!

Opettajan mielestä stressitön englannin lukeminen on parasta mitä voimme itsellemme tehdä ja saimmekin tehtäväksemme lukea yhden haluamamme kirjan kurssin aikana. Samana iltana metsästin Harry Potterin yliopiston kirjastosta. Kirjojen lukeminen on kyllä sellainen toimenpide, että sijoitan sen helposti lukutoukkataustatani huolimatta prioriteettilistan hännille. Ihanaa, että koulutehtävän myötä vapaa-aikaan tupsahti myös kirja-aikaa ja harvinaisen kehittävää sellaista. Fiksu veto opettajalta.

Olen jo pitkään halunnut vähentää someen uppoavaa aikaa vähän laadukkaampaan vapaa-aikaan. Kirjan lukeminen on ehdottomasti sellaista.

psykologian opiskelija jyväskylä blogi

Psykologian opiskelun esittelyä

Tänä vuonna olen ehtinyt jakaa psykologian ilosanomaa ready 4 life -messuilla ja nyt myös itselleni tuttuakin tutummalla valmennuskurssilla. Eilen pyörähdettiin Hennan kanssa Etelä-Pohjanmaan opistolla paasaamassa puolitoistatuntinen psykologian opiskelusta Jyväskylässä. Ihan kirjaimellisesti esityksemme oli kunnon paasaus.

Lue mun ajatuksia Etelä-Pohjanmaan opiston psykologian linjasta tästä: Kokemukseni opistovuodesta - psykologian linja

stimulus psykologian opiskelijat

Talven paras opiskelijatapahtuma

Opiskelijatapahtumissa on tullut ravattua hieman vähemmän kuin syksyllä, jolloin jokaiseen oli ehdottomasti "pakko mennä". Yksi talven lempitapahtumista (ehkä jopa vuoden top -listallekin lukeutuva) oli Pörssi ry:n järjestämä rinnerieha. Päivään kuului aktiviteetintäyteinen aloitus laskettelukeskus Laajavuorella, jonka jälkeen keskustassa järjestettiin ketkot ja jatkot. Jatkoille asti en jaksanut itseäni lopulta jonottaa, mutta ehdinkin jo antaa kaikkeni ketkoille (= ihan kuin päivän treeni tehty kun tanssii monta tuntia putkeen).

jyväskylä opiskelija kaupungi psykologia

Jos talvi ei lopu, ei auta kuin nauttia siitä edelleen

Olen onnellinen siitä, että asun Jyväskylän keskustassa ja liikkumiseni paikasta toiseen on aina pyöräilyn tai kävelyn varassa. Välillä saatan kävellä päivässä kymmenisen kilometria muuten vaan, jos ravaan ympäriinsä. Tervetuloa elämääni hyötyliikunta!

Kummasti tuo ulkoilma vetää muutenkin puoleensa. Jyväsjärven jäällä on tullut käytyä vähän väliä nauttimassa talvisen keväisestä säästä (tai joskus ihan vain tehokkaasti oikaisemassa sen poikki yliopistolle). Viime kerralla bongasin ensimmäistä kertaa myös tuon mystisen tarideteoksen sillan alla. Kotikodin peltoja sen sijaan olen kolunnut lumikengillä. Iskä kysyikin eräänä päivänä, että onko pellolla mennyt minä vai hirvi. 

gluteeniton ruokavalio suositus

Kuukauden lemppari: Mama pepper & garlic -riisinuudeli

En ole tyypilliseen tapaani löytänyt pitkään aikaan kosmetiikkalemppareita, mutta ruokalemppareita senkin edestä. Ehkä näistäkin voisi koota omia postauksia?

Löysin Mama -merkiltä pepper & garlic riisinuudeleita, jotka ovat ihan älyttömän hyviä (ja hieman tulisiakin). Käytän ruoanlaitossa paljon mieluummin riisinuudeleita kuin tavallisia vehnänuudeleita. Suosittelen näitä kaikille, mutta erityisen hyvä löytö nämä ovat tietenkin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. 

brunssi blogi poiksystävä

Brunssi poikaystävän kanssa

Meillä on Valtterin kanssa sen verran erilainen unirytmi, että ehdin usein vetää aamupalan tai pari ennen hänen heräämistä. Eräänä viikonloppuna otimme oikein asiaksemme syödä aamupalaa yhdessä ja valmistimme lopulta pienen brunssin. Täydellinen vapaapäivän startti!

Peukut ylös vai alas tälle postaukselle? 

2 kommenttia

  1. Mun mielestä nää tän tyyliset postaukset on tosi kivaa luettavaa, joten peukku ylös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! <3 Mäkin tykkään tälläisistä arkisista postauksista!

      Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.