Ensimmäiset kaksi viikkoa yrittäjyyttä takana - miten sujuu?

lauantai 17. maaliskuuta 2018

toiminimi yritys psykologia pääsykoe blogi 1
Kevään blogipostausten pyhä kolminaisuus: yrittäjyys, psykologia ja pääsykokeet. Olen yrittänyt  lähes keksimällä keksiä postauksia muistakin aihepiireistä, mutta tällä hetkellä sormet tuntuvat syyhyävän ensisijaisesti juuri tälle triolle. 

Päivälleen kaksi viikkoa sitten kerroin ryhtyneeni yrittäjäksi ja esittelin samalla myös yritysideani. Vain muutamaa päivää aikaisemmin olin laittanut toiminimihakemuksen vireille ja selvittänyt viimeisiä huomioon otettavia asioita. Eipä siitäkään kauaa ollut, kun yritysidea yhtäkkisesti konkretisoitui päässäni ihan tositoimia vaativaksi suunnitelmaksi. Kaiken kaikkiaan siirtyminen yrittäjyyden maailmaan tapahtui niin pienessä silmänräpäyksessä, että ihme kun edes itse pysyin perässä. Lue postaus Musta tuli yrittäjä.

Tällä hetkellä yritykseni keskittyy sataprosenttisesti psykologian pääsykokeisiin liittyvien tehtäväpakettien valmistamiseen ja myyntiin. Yrityskuvani on tosin sen verran laaja, että sen piiriin uppoaa kaikki someyhteistyöt ja satunnaiset keikkaluontoiset työt myös.

psykologia pääsykoe tehtäväpaketti blogi

Miten kuluneet kaksi viikkoa ovat sujuneet? 

Opiskelijana mun lähtökohdat yrittäjyyteen ovat tietysti aika omanlaatuiset, sillä en edes yritä tienata täysipäiväistä leipää tai elättää muutakuin omaa napaani, ei mulla olisi sellaiseen resursseja muutenkaan opintojen rinnalla. Opintotukia koskee edelleen samat tulorajasäännöt. Toiminimen perustaminen maksoi 75 euroa ja ideani ei muutenkaan vaadi valtavaa taloudellista panostusta, joten kovin korkealta ei siis pääse putoamaan. Toki tilanne on eri niillä, jotka joutuvat sijoittamaan yritykseensä valtavan rahasumman ja tulojen varassa on pötkittävä eteenpäin. Oman kaksiviikkoisen kokemuksen perusteella voisin todeta, että toiminimi ja opiskelu kulkevat loistavasti käsi kädessä. Ainakin mun yliopistolukujärjestys heittää kuperkeikkaa viikkojen välillä, joten joustava työaika sopii muutenkin komboon kuin nakutettu. 

Arvelen, että suurin osa klikkasi postauksen auki selvittääkseen, onko mulla riittänyt asiakkaita. Mua jännitti etukäteen hirveästi se, että kiinnostuuko yksikään ihminen mun tuotteista vai joudunko vähin äänin nielemään ylpeyteni ja kumittamaan blogistani kaiken yritykseen liittyvän. Hypin kirjaimellisesti riemusta, kun jo pian postauksen julkaisemisen jälkeen ensimmäiset kiinnostuneet  viestit kilahtivat sähköpostiini. Ensimmäisenä viikonloppuna asiakkaiden määrä oli tietysti huipussaan, sen jälkeen myyntejä on tapahtunut epätasaisen tasaiseen tahtiin. Päällimmäisenä tunnelmani ovat tyytyväiset ja kiitolliset.

Tottakai mietin etukäteen myös sitä, miten ideaani suhtaudutaan. Töihin ja tienaamiseen liittyvät asiat tuntuvat olevan välillä sellaisia, ettei niistä kukaan uskalla paljoa suutaan avata (ja minä koputtelen jäätä blogipostauksillani). Olen saanut kuitenkin ainakin toistaiseksi todella kannustavia kommentteja osakseni ja selvästi myös usea pääsykokeisiin hakeva on ollut ilahtunut ideasta. Toki myös pääsykoebisneksen epäeettisyys on nostettu ilmoille, tämä olisikin jo ihan oman postauksensa kokoinen aihe. Toisaalta vaikuttaa siltä, että ehkä hieman matalampihintainen pääsykoekilpailja on tervetullut sekoittamaan pakkaa.

Yrittäjyydestä tulee ensinnä mieleen 24/7 työaika. Miten työn teko mun arjessa näkyy? Ensimmäiset kaksi päivää olivat aikamoisia, kun yritin pitää vuorokauden ympäri uudenjähmeitä lankoja käsissäni. Yöllä omat tilastomatematiikan paketit tulivat uniin asti, niinkuin varsinainen pääsykoestressi konsanaan. Kaikki on itsestä kiinni; suunnittelu, toteuteutus, myyti, kommunikointi, markkinointi, kirjanpito.. Blogiharrastus on tuonut itsenäisestä monitoimityöstä hyvän maistiaisen, mutta toki rahan liikkuessa matkassa on mukana pieni ylimääräinen paineentuntu. Toisaalta koen itseni pomona olemisen todella motivoivaksi ja sopivan haasteelliseksi. Päivä päivältä hommat kuitenkin rutinoituu ja elämä palautuu normaaliksi. Aikaisempien vuosien pääsykoeaineistosta viisastuneena olen kai oppinut myös työn ja vapaa-ajan rajanhallinnan alkeet.

Ainoa toiminimen tuoma negatiivinen asia on myyjät, jotka yrittävät puhelimen välityksellä hieroa ties kuinka epäilyttäviä kauppoja ja jopa huijata rahaa tietämättömyyden piikkiin. Onneksi mun vanhemmat tiesivät varoitella näistä etukäteen, joten en aivan vietävissä ole.

Kaiken kaikkiaan juuri tämä hetki ja juuri tämä yritysidea on kevyt lasku yrityksien maailmaan. Ei ikiaikaista sitoutumista, eikä suurta riskiä. Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin! Kiitos valtavasti kaikille teille ihanista kommenteista ja mukana elämisestä! Kiitollisuus on sana tällekin päivälle. ♥

Tuotteet TÄÄLLÄ .

Kuvat: OnePlus 5

8 kommenttia

 1. Mahtavaa, että sulla yrittäjyys lähtenyt noin hyvin käyntiin ja asiakkaitakin on ollut!♥

  VastaaPoista
 2. Pääsykokeisiin tällä hetkellä pänttäävä kyselee: meinaatko tehdä myös artikkeleista kysymyspaketin? :) Tilaston koen olevan hyvin hallussa, mutta artikkeleiden opettelua kysymyspaketti helpottaisi ihan varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kyllä suunnitelmanani on tehdä myös artikkeleista kysymyksiä. Suunnitelmat varmasti tarkentuu sitten kun artikkelit julkaistaan, mutta informoin asiasta lisää ainakin täällä blogissa.

   Kiitos kommentista, kiva kuulla että artikkeliaiheiset kysymykset kiinnostavat! <3

   Poista
 3. Mahtavaa että oot löytänyt oman juttusi! Tsemppiä yrittäjyyteen <3

  VastaaPoista
 4. Vau, hieno iden yritykselle! Vaikuttaa hyödylliseltä paketilta, josta on varmasti paljon apua pääsykokeisiin lukijalle :) Ihailen erityisesti rohkeuttasi toteuttaa idea ja sitä, miten jaksat panostaa juttuun opintojen ohella. Toivottavasti homma sujuu hyvin, ja olisi mukava lukea tähän liittyviä juttuja enemmänkin!

  Kommentti tulee tähän postaukseen hiukan myöhässä, koska löysin blogiisi vasta tänään, mutta vaikutti sen verran kiinnostavalta, että piti jäädä selailemaan myös vanhempia postauksia, ja jään seuraamaan jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon ihanasta kommentista! <3 Mun mielestä tämä kaikki on sujunut yllättävän hyvin ja toki myös kevät on ollut opintojen osalta vähän joustavampi kuin tavallisesti.

   Ja kiva kuulla, että sua kiinnostaa lukea tästä aiheesta! Kirjoitan ehdottomasti lisää, jos jotain mainitsemisen arvoista tulee mieleen! Kiva kuulla, että löysit blogistani kiinnostavaa luettavaa ja tervetuloa seuraamaan jatkossakin!

   Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.