6 vinkkiä täydellisen instafeedin luomiseen

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Instagramin käyttäjissä on kaksi erilaista ääripäätä - toinen laskelmoi tarkkaan kuvien yhteensopivuutta ja toinen pläsäyttää kuvat sovellukseen sen kummempia pohtimatta. Olen kuulunut kumpaankin. 

Tässä postauksessa jaan parhaimmat vinkkini "täydellisen" instafeedin luomiseen. Täydellisyys on toki aina jokaisen henkilökohtaisen mieltymysten summa ja toisaalta täydellisyyttä ei ole edes olemassakaan.

kuinka luoda täydellinen instafeed

1. Huolehdi eheästä kokonaisuudesta käyttämällä tiettyä pääväriä tai tiettyä muokkaustyyliä - Esimerkiksi hyvinkin erilaisista kuvista saa luotua yhtenäisen kokonaisuuden käyttämällä aina samaa filtteriä. Myös jokin kuvasta toiseen toistuva väri luo vaikutelman yhtenäisyydestä. 

2. Vaihtelevuutta erilaisilla kuvilla - Olet varmasti upea, mutta välillä kuva jostain muustakin kuin omasta naamastasi on paikallaan. Postaa vaihtelevasti omia kuvia, ruokakuvia, meikkikuvia, yksityiskohtia, maisemia tai mikä mielenkiintojesi aihepiiri ikinä onkaan. Jos instagramisi keskittyy vain yhteen teemaan, vaikkapa asukuviin, luo monipuolisuutta erilaisilla kuvakulmilla ja asennoilla.

3. Mieti mitä haluat viestittää kuvilla - Haluatko kertoa elämästäsi vai esitellä valokuvausharrastuksesi tuotosta? Haluatko luoda pirteää vai kenties melankolista tunnelmaa? Haluatko tuoda esille omia ajatuksiasi ja arvojasi vai haluatko pysytellä mysteerisempänä? Kuvat viestittävät paljon.

instafeed

4.  Käytä suunnittelussa Planoly -sovellusta - Joskus voi olla vaikea hahmottaa etukäteen, kuinka kuva uppoaa muiden joukkoon. Planoly on loistava sovellus, jonne voit ladata potentiaalisia instakuvia ennen niiden lataamista instagramiin. Sovelluksessa voit järjestellä kuvia ja suunnitella mitä kuvia haluat julkaista ja milloin.

5. Anna persoonan näkyä - Instagramissa on suosittuja profiileja ja tietynlaiset teemat ovat pinnalla. Ota inspiraatiota, mutta älä matki. Anna persoonasi näkyä kuvissa, sillä se jos mikä kiinnittää seuraajien mielenkiinnon.

6. Leikittele erillaisilla teemoilla - Voit vaihdella värimaailmaa liukuvasti yhdestä toiseen, voit postata erityyliset kuvat omille riveilleen, voit tehdä pienistä kuvista suuren kokonaisuuden. Erilaisia poikkeavia tyylejä lyötyy runsaasti.

+ Älä stressaa - Instagram on sovellus, jonka tarkoitus on tuottaa käyttäjälleen viihdettä, inspiraatiota ja ajanvietettä. Ei ole maailman loppu, vaikka postaamasi kuva ei sovi feediisi mitenkään päin. Instagramin feedi ei ole todellakaan se asia, josta sinun kannattaisi ottaa stressiä. 
sovellus instafeed luominen

Mun instagram: jjjuliaeveliina

10 kommenttia

 1. Tosi hyviä vinkkejä! Itekki käytän Planolya ja se on kyllä tosi kätevä :)

  VastaaPoista
 2. Olipas kiva vinkkipostaus instagramiin liittyen :) Mä joskus aikoinaan julkaisin mitä sattuu mutta nykyään muokkaan kuvat samalla tyylillä ja katson vähän mitä laitan :D Joskus tuntuu että kun katsoo omaa feediä, niin muutamat kuvat ovat tyyliin sellaisia että itselle tulee fiilis ettei kuulu joukkoon ja näyttää hassulle, mutta tosiaan kuten sanoit, ei siitä pidä stressata :D Sulla on kyllä aivan ihana ja hempeä instagram <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Siis mä oon kanssa julkaissut paljon mitä sattuu. Ajattelin että kun blogin kuvia rajoitan vähän enemmän, niin instaa en sitten niinkään paljon. Huomaamattani oon alkanut näitä kuvia kuitenkin vähän viilailemaan.

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä! Toi Planoly oli mulle ihan uus juttu, mut tulee ehdottomasti kyllä käyttöön.

  inkanitta.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja joo, sitä suosittelen kyllä lämpimästi!

   Poista
 4. Kivoja vinkkejä! :) Mullakin on ollut Planoly jo jonkin aikaa käytössä, mutta en siltikään niin hirveästi mieti mitä instagramiin postaan :D Tai siis tottakai sitä tulee vähän eri tavalla katsottua mitä sinne laittaa kuin esimerkiksi pari vuotta sitten, mutta aika rennolla meiningillä mennään edelleen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja mun mielestä rento meininki on kyllä hyvä meininki, enkä itsekään jaksa liikaa stressailla sisällöstä! :D

   Poista
 5. Huippu kiva postaus! Mä otan vähän väliä turhaa stressiä mun feedistä ja pitäis kyllä opetella tästä eroon :d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Uskon, että aika usea ottaa! Ja huomaan myös välillä ite käyttäväni ihan turhaa energiaa johonkin feedin värkkäämiseen. Mutta onneksi on blogi ja muut somet, joihin voi sitten kuvienrippeitä tunkea! :D

   Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.