Vuosi 2017 - tein unelmista totta

lauantai 27. tammikuuta 2018

Vuosi 2017Ensin työt, sitten huvit.

Tämä viisaus konkretisoi täysin viimevuoteni. Vuosi 2017 oli tasapainottelua eri ääripäiden välillä. Se rakentui puoliksi työstä, puoliksi huvista. Puoliksi stressistä, puoleksi helpotuksesta. 

Koulupaikatta oleminen oli mulle yksi suuri murheenkryyni. Halusin niin kovasti psykalle, mutta käytännössä olisin hätätilanteen tullen ollut kypsä ottamaan vastaan ihan minkä tahansa koulupaikan. Päätin laittaa kaiken peliin ja koetella onneani psykologian kokeessa toisen kerran. Psykan pääsykoeartikkelit julkaistiin maaliskuussa, joten sitä ennen halusin ikäänkuin lakaista tieni puhtaaksi kaikesta muusta. Saatoin psykologian aineopinnot avoimessa yliopistossa pakettiin, tein viimeiset opettajan sijaisuudet, ilmottauduin uusimaan ylioppilaskirjoituksia ja kertasin vanhaa tuttavaani tilastomatematiikkaa koetta varten. 

Muutin kolmeksi kuukaudeksi Ilmajoelle ja matelin takaisin Etelä-Pohjanmaan opiston pääsykoevalmennukseen. Kävin uusimassa kirjoitustulokset ja hain varasuunnitelmana muitakin opiskelupaikkoja. Aika on kullannut muistot keväältä, mutta rehellisyyden nimissä tuo pääsykoetouhuni löi kyllä välillä yli ja kovaa. Diagnosoinkin olevani pääsykokeiden jälkeen todella kauan "jälkihiessä", sillä raja pääsykokeiden ja tavallisen arjen välillä oli jyrkkä.

Vuosi 2017 blogi
Pääsin kesätöihin nuorten yökahvilaan, jonka tarkoituksena on tarjota nuorille turvallinen ajanviettopaikka sen sijaan, että he nortoilisivat kaduilla käyttämässä huumeita. Kahvilassa sai käydä  myös aikuisia ja kävikin. Vitsi miten opettavaisia ja mielenkiintoisia kohtaamisia pääsinkään tuolla kokemaan. Kaikista koskettavinta oli kuitenkin se, kuinka monet asiakkaat elivät niin henkeen ja vereen mukana kun jännitin pääsykoetuloksia. 

Ja sieltähän ne sitten paukahti ne tulokset eräänä aamuna. Salamankirkkaasti muistan edelleen tärisevin käsin, suunnattomasta epäonnistumisen pelosta ja kipristelevästä toivekkuudesta täyttyneenä kirjautuneeni opintopolkuun. Hyväksytty. Hitsi vie, mä täytin juuri mun koko tähän astisen elämäni suurimman unelman. Musta ihan oikeasti valmistuu tuotapikaa psykologi. En tiedä, ymmärtääkö kukaan ylitsevuotavaa hypetystäni koulupaikasta, mutta mulle tuo oli oikeasti elämäni suurin saavutus. Mä en vaan päässyt kouluun, vaan mä myös ylitin itseni sata nolla. 

Muutin elokuussa Jyväskylään, sataprosenttiselta landelta kaupungin keskustaan. Ja vieläpä sopeuduin muutokseen hetkessä. Psykologian opinnot alkoivat ja mikä parasta, elämäni täyttyi uusilla ihmisillä ja aivan uusilla kokemuksilla. Kermana kakun päällä mieleeni painuivat ainejärjestön vuosijuhlat, jotka olivat ehkä elämäni fiineimmät partyt. Seuraavaksi aamuksi meidät kuljetettiin salassa pidettyyn silliskohteeseen, jossa hengailimme lastenkutsuteeman mukaisesti laulaen muun muassa singstaria ja loppupäivän lilluimme paljussa. Sillis oli mun koko opiskelijasyksyn kohokohta. Toki syksyyn mahtui ties minkälaista muutakin menoa ja melskettä.
Vuosi 2017 psykologia opiskelija blogi jyväskylä
Viime vuoden punainen lanka on selkeästi omistettu opiskelulle ja suuren unelman toteuttamiselle. Vuoden alku ja vuoden loppu ovat kuin yö ja päivä toisilleen. Tänä vuonna, 2018, pyhitän aikani uusille kokemuksille. 

4 kommenttia

 1. Toi on oikeesti ihan mahtavaa, että sait just sen haluamasi koulupaikan! Voi vaan kuvitella, kuinka hyvä fiilis siitä tulee♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihan mahtavaa! <3 Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Ihanaa, että sun unelma toteutui! Samoin kävi itselle viime vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Ihan huippua kuulla, että sulle kävi samoin! <3

   Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.