Onko blogit out?

sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Shein pitkä farkkutakki
"Eikö sun kannattaisi jo kuopata blogi ja panostaa sen sijaan vloggamiseen?"

Vaihvihkaa huomaan, että ympärilläni olevat ihmiset hellävaroen, välillä myös järeämmän kyseenalaistamisn keinoja käyttäen, ohjaavat mua kohti youtubea. Se on kuulemma se nykypäivän juttu ja siellä saisin työlleni enemmän näkyvyyttä. Välillä vahva bloggaajaidentiteettini kokee kolhuja, kun mua nuoremmat tuntee mut vloggaajana, eikä missään maailman nimessä bloggaajana. Mitä nyt bloggaillut olen puolielämääni ja youtubeen sen sijaan roiskaissut puolihuolimattomasti muutaman videonpätkän. 
Onko blogit enää suosittuja
Ensimmäiset seuraamani blogit ovat kadonneet taivaan tuuliin ja yksi toisensa jälkeen viimeisetkin lempibloggaajani vaikuttavat poistuvan blogien tähtitaivaalta. Kommenttiboxiini ripottelee kommentteja vain tunnollisilta blogikollegoilta ja välillä huomaan kaipaavani jopa niitä kärkkäitä anonyymikommentteja muutaman vuoden takaa. Lukeeko kukaan edes blogeja?

Tottakai media on jatkuvassa mullistuksessa, ja ihmisten tavat kuluttaa mediaa elävät vuosien kohinassa.  Blogit eivät paistattele enää valokeilassa yksinään, vaan kynnyksen madalluttua kuka tahansa päivittää arkisia juttujaan instagramiin ja snapchattiin. Arvioisin karkeasti, että tämän päivän mediamaailmassa tähtäimessä on vaivaton viihde. Se on yksi sekunti kun klikkaat auki mielenkiintoisen videon ja katsot sen sohvalla löhötessä. Blogien lukeminen, saati sitten kommentoiminen vaatii enemmän viitseliäisyyttä. Luonnollisesti, ihmiset virtaavat uudenlaisen sisällön perässä. 

shein musta farkkutakki 2
Asu: 
T-paita: Noisy May, Keskinen 
Farkkutakki: SheIn (saatu)
Farkut: Dr. denim lexy, House of Brandon*
Saappaat: second hand, nelly.fi

Myönnän itsellenikin, että blogit ovat  tainneet parhaat päivänsä jo elää. En ole antanut tämän faktan koskaan lannistaa, sillä en ole tullut tänne tavoitteenani kärkkyä hurjaa määrää seuraajia tai huomiota. Toisaalta viimeisen vuoden aikana olen huomannut, että joku on tosiaan syönyt motivaatiotani bloggaamista kohtaan ja olen melkoisen varma, että se joku on tämä blogien suosion laskeminen. Ja rivienvälistä huomaan, että moni muukin bloggaaja saattaa kokea samanlaisia fiiliksiä. Kyllä jokainen kaipaa työlleen vastinetta, vastakaikua. 

kuva2
Seuraatko sinä siellä aktiivisesti blogeja? Onko blogit oikeastikin niin out kuin kuvittelen? 

*affiliatelinkki


31 kommenttia

 1. Mulla on kans samoja ajatuksia ku sulla. Silti mä vaan rakastan tätä hommaa, vaikka kyllähän se motivaatiota vie jos ei tuu kommentteja blogiin jne. :D Toivon ainakin näin, ettei ihan kaikki ole siirtynyt Youtuben ja esim. Instagramin puolelle et kyllä löytyy vielä niitä, joita kiinnostaa lukea tekstejä ja katsella kuvia. :) Ei tosin enää niin paljon kuin ennen, mutta ehkä riittävästi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että en ole yksin näiden ajatusten kanssa. Kyllähän se motivaatiota syö jos tuntuu "kirjoittavan vain itselleen". Ihanan positiivinen ajatus tuo, että blogeillakin on lukijoita edelleen riittävästi!

   Kiitos kommentista! <3

   Poista
 2. Mun mielestä blogit ei ole out. Toki blogien suosio on laskenut hurjasti ja youtube on vähän syrjäyttänyt blogimaailmaa - myönnän sen. Mutta oon sitä mieltä, että blogimaailma ei tuu koskaan kuolemaan. Itseänikin bloggaajana harmittaa, että vuorovaikutus lukijoiden kanssa on vähentynyt hurjasti.
  Mutta mä itse luulen (toivon), että youtubettaminen ois vähän sellainen trendi. Se tulee luultavasti kasvamaan koko ajan, mutta mä toivon myös että ne vanhat bloggaajat jotka on siirtynyt youtuben puolelle palaisivat joku päivä myös tänne takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että susta blogit eivät ole out. Voihan olla, että blogien suosio ei ole laskenut edes niin paljon miltä näyttää. Ennemminkin vuorovaikutus lukijoiden kanssa on vähentynyt, koska kommentointi tuntuu ehkä haastavalta, aikaavievältä ja turhalta.

   Kiitos ajatuksia herättävästä kommentista! <3

   Poista
 3. Olen huomannut suosion hiipumisen ja se harmittaa :( Itse tykkään lukea blogeja ja on omakin blogi (jota en tosin itse ehdi ikinä päivittää 😅). En kovin usein kommentoi, mutta luen kyllä joka merkinnän. Aina ei vain ole oikein kommentoitavaa tai niin pikaisesti selaan blogit läpi, ettei muistu kommentointi. Pitää skarpata siinä :) Itse en taas välitä vlogeista. Musta on huomattavasti kivempi lukea ja katsoa kuvia. Toivon ettei bloggaus katoa ihan kokonaan :( Sulla on kiva blogi, toivottavasti et lopeta bloggaamista! :) Yhden ainoan syyn keksin mistä en pidä blogeissa: yhteistyöpostaukset. Mutta ne voi vaan skipata sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa kuulla sun mielipide, kiitos kommentoinnista! <3 Mäkin olen edelleen aktiivinen blogien lukija, joka ehkä johtuu siitä, että olen myös itse tässä blogitouhussa mukana. Mä oon tottunut kommentoimaan blogeihin, mutta toki monen monta postausta luen kommentoimatta, koska esimerkiksi puhelimella koen itsekin kommentoinnin hieman vaivalloiseksi.

   Mä tykkään kyllä vlogeistakin. Tosin blogeissa on plussaa se, että materiaalia saa lukea ihan omalla vauhdilla ja rauhassa. Tuskin lopetan ainakaan hetkeen bloggaamista, vaikka pitkään olenkin ollut melkoisen laiska bloggari.

   Ja et varmastikaan ole ainoa, joka ei pidä yhteistyöpostauksista. Mä en taas näe niissä mitään ongelmaa, jos postaukset on toteutettu informatiivisesti ja rehellisesti. Omalla kohdalla olen kokenut että yhteistyöt tarjoavat mahdollisuuden esitellä palveluita ja tuotteita, joita en voisi omalla rahalla mitenkään kaikkea kokeilla ja jakaa eteenpäin. Mutta onneksi nämäkin voi skipata!

   Poista
 4. Pakko myöntää, että itselläkin on blogien seuraaminen jäänyt todella pieneen nykyään. Samoin kirjoittaminenkin! Eipä sitä enää kirjoita läheskään päivittäin, kuin joskus vuosia sitten.
  Toki blogien suosiokin on muuttunut hurjasti viimeisessä kymmenessä vuodessa. Aluksi ei ollut kuin muutama hassu blogi, sitten pari kolme vuotta eteenpäin ja suosio räjähti kasvuun, jonka jälkeen se on viimeisen vuoden-parin aikana alkanut selkeästi hiipumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin blogien seurailu on jäänyt siihen että seuraan lemppariblogieni postaukset, mutta uutta luettavaa en niin aktiivisesti ole jaksanut etsiä. Ja kirjoittaminenkin selkeästi vähentynyt monen tekijän lopputuloksena. Kyllähän tuo on ihan totta, että blogien kehityksessä voi nähdä suuren nousun ja suuren laskun.

   Kiitos kommentista! <3

   Poista
 5. Itse seuraan edelleen aktiivisesti blogeja, mutta kommentoiminen on taas jäänyt harmillisen vähälle (on muka niin paljon muutakin tekemistä, vaikka kyllähän nopean tervehdyksen bloggaajalle kirjoittaa ihan parissa minuutissa...). Toisaalta seuraan aktiivisesti myös vlogeja.

  Kirjoitin tästä samasta aiheesta postauksen parisen vuotta sitten, se löytyy täältä.

  Vähän elän vielä siinä toivossa, että blogit tulisivat joskus uudestaan "muotiin". Bloggaaminen on kuitenkin mulle se juttu, eikä videot oikein innosta... Kirjoitin postauksessakin, että "joka tapauksessa minulle ainakin on ihan sama, ovatko blogit muodissa vai eivät. Bloggaan nimenomaan siksi, että rakastan valokuvaamista ja kirjoittamista." Olisihan se silti kiva, jos muitakin ihmisiä kiinnostaisi se blogin sisältö... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua että seuraat edelleen blogeja! Ja siis kyllähän se on fakta, että kommentoiminen vaatii aika paljon viitseliäisyyttä. Esimerkiksi puhelimella pitkän kommentin kirjoittaminen tuntuu välillä ihan tuskastuttavalta ja usein jää kommentti jättämättä.

   Käyn lukemassa sun postauksen! Voin samaistua tuohon sun ajatukseen. Bloggaaminen on ihanaa, mutta tottakai olisi huippua, jos voisi tuntea, että siitä omasta postauksesta olisi jollekkin viihdettä tai hyötyä!

   Kiitos kommentista! <3

   Poista
 6. Tosi hyvää pohdintaa! Ton oon kyllä huomannu, että nykyään kommentoijat ovat itekkin kans bloggaajia. Niitä ei taida enää monta löytyäkään, jotka vain lukevat blogeja mutta eivät itse kirjoita sellaista. Bloggaaminen tulee kuitenkin varmasti jatkumaan meidän avulla, keillä tää on syvällä sydämessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on kyllä jännä ilmiö, harvemmin edes niitä anonyymejä näkyy muissakaan blogeissa. Mutta huippua, että edes me bloggaajat vuorovaikutamme keskenään! <3

   Kiitos kommentista! <3

   Poista
 7. Mä oon pohtinut tätä asiaa myös paljon! Haluaisin toivoa, että noi blogien kulta-ajat ei ole ohi ja että tää olisi vaan joku "hiljaisempi" aalto. Kuten sanoit, media muuttuu koko ajan. Ehkä parin vuoden päästä blogit on taas kuuminta hottia? Aika näyttää mihin suuntaan tämä homma menee :) ehkä mä olen blogimaailmassa sitä "mummosukupolvea" :D mutta ite mielummin katselen juurikin sieltä sohvan pohjalta kauniita, visuaalisia kirjoituksia, kuin YouTubea. Mulla ei oikein kärsivällisyys riitä katsoa 15-20 minuuttia kestäviä videoita. Suurempaa viihdettä saan itse ainakin ihan blogien selaamisesta, vähän kuin lehtien selaamisesta.

  Mitä tuohon kommentointiin tulee oon huomannut myös saman ilmiön. Täytyy myös myöntää, että itsekin olen laiskistunut todella paljon muiden kommentoinnissa. Mikä on ristiriitaista, koska sitä toivoo itse saavansa myös kommenteja ja reaktioita lukijoilta, mutta sitten itse olen ihan tuppisuuna :D pitäisi kyllä ryhdistyä sillä saralla! Toisaalta mussa herätti myös kummastusta, kun törmäsin yhdessä ulkomaalaisessa blogissa rageviestin, jossa toinen bloggaaja oli tullut mouhoamaan, että luuli tämän bloggaajan kommentoineen hänelle ihan aidosti, mutta olikin kuulemma kalastellut kommentilla näkyvyyttä. Joo ymmärrän, että semmoiset follow to follow kommentit ärsyttää, mutta ei mua ainakaan harmistuttaisi jos joku kommentoi jotain asiapitoista postaukseeni liittyen ja vaikka laittaisi linkin omaan blogiinsa. Eikö se ole vain win - win? Harmittaa jos blogeihin kommentoinnistakin aletaan vääntämään sotaa :D ei ihme että kommentti boksit huutaa tyhjyyttään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihanan pitkä kommentti! <3 Ja siis voihan hyvin ollakin, että blogit nousee taas kärkeen parin vuoden päästä. Mistäs sitä voi tietää! Ja mä kyllä tykkään myös vlogeista, mutta sisällön ja vloggaajan pitää olla kyllä tosi mielenkiintoinen, että kärsivällisyys kestää katsoa. :D Blogeissa se kaikki sisältö on ihanasti samassa paketissa ja sen voi lukea/selata ihan omaa vauhtia.

   Kyllähän se on ihan myönnettävää, että kommentointi vaatii viitseliäisyyttä. Helpompi vain lukea postaus. Ja ohhoh, ompa kummallista touhua! :D Musta tuntuu, että aika moni bloggaaja toimii näin eikä mua ainakaan yhtään haittaa asia. Jos joku kommentoi mulle, tottakai kiinnostun helposti myös hänen blogista ja käyn jättämässä kommentin.

   Kiitos hyvistä ajatuksista! <3

   Poista
 8. Hyvin kirjoitettu! Samaistun vahvasti ja olen miettinyt juuri samoja asioita. Itsellä bloggaaminen kulkenut pitkään mukana, välillä enemmän tai vähemmän aktiivisena. Mutta täytyy myöntää että nykyisin itsekin taidan katsoa YouTube-videoita aktiivisemmin kuin luen blogeja. Ehkä juuri siitä syystä että edellä mainitussa julkaistaan aktiivisemmin mielenkiintoista sisältöä.

  Useat vanhat suosikkiblogit ovat hiipuneet, mutta onneksi on yhä näitä muutamia mielenkiintoisia, jotka säilyvät aktiivisena :) En usko että blogit tulevat täysin hiipumaan YouTuben kilpailijana, jo siksikin että teksti/kuvamuoto mahdollistaa erilaisia asioita kuin videomuoto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Mullakin taitaa aika 50/50 kulua aika sekä blogien, että vlogien katselijana. Kummassakin mediassa on plussansa ja itse seuraan mielelläni molempia! Kyllä varmasti myös blogeille löytyy jatkossakin lukijansa, vaikka huomio puolituukin muiden medioiden kanssa!

   Kiitos kommentista! <3

   Poista
 9. Mä seuraan edelleen pääasiassa blogeja. Itsekin bloggaajana blogit on vaan aina olleet enemmän sen oma juttu, ja ylipäänsäkin tykkään enemmän lukea tekstejä blogeista ja kolumneista kirjoihin kuin katsoa liikkuvaa kuvaa. Onhan blogien suosio jonkin verran laskenut, mutta mä en oo antanut sen ainakaan omaa bloggailuintoani laskea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että sieltä löytyy aktiivinen blogien seuraaja! Varmasti vielä löytyy monta ihmistä, jotka ei niin liikkuvalle kuvalle lämpeä. Hyvä, ettet anna suosion laskun vaikuttaa! Muakaan se ei sinänsä häiritse, mutta toisaalta mua motivoi se, että muutkin ihmiset viihtyisivät ja saisivat jotain irti tuottamastani sisällöstä.

   Kiitos kommentista! <3

   Poista
 10. No, blogien on väitetty olleen out jo vuosikaudet, mutta silti ne edelleen elävät ja kasvavat ja niiden ympärillä pyörii isosti rahaakin, joten eivät ne näköjään vielä niin out ole. Seuraajakunta on kuitenkin varmasti vähän erilaista kuin suosituimmilla tubekanavilla. :D

  Itse seuraan paljon mieluummin (ja enemmän) blogeja kuin tubekanavia. Videon katsomista varten pitäisi pysähtyä hetkeksi oikeasti katsomaan ja kuuntelemaan (mitä en oikein jaksaisi tai ehtisi aina tehdä), kun taas blogipostausta voi vähän vilkuilla sinne päin välillä, ohimennen tsekata vain kuvat, jos siltä tuntuu. Blogin lukeminen kännykällä vaikkapa luennolla tai bussissa on ihan toimivaa ajanvietettä, mutta vlogeja ei oikein pysty samalla tavalla kuluttamaan muun tekemisen ohessa.

  Blogit ovat myös näppäriä tiedonhakukanavia, kun etsii juttuja ihmisten kokemuksista, ja mielestäni niistä on myös paljon mielekkäämpää etsiä tietoa kuin vlogeista - tekstistä kun voi selata nopeasti ohi epäolennaiset kohdat, kun taas videolta on liki mahdoton haravoida sitä kaipaamaansa informaatiota esiin katsomatta koko pätkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jo miljoona vuotta sitten kun aloitin, puhuttiin blogien olevan jo menneen talven lumia. Toisaalta mä oon vasta nyt huomannut esim sen, ettei hirveän moni (ei-bloggaaja) kommentoi tai osoita mielenkiintoa blogeihin, verrattuna aikaisempaan. Mutta kyllähän blogeillakin vielä lukijoita riittää ja rahaa pyörii tässäkin bisneksessä.

   Loistavia pointteja nostat esille, en osannut kaikkea itsekään ajatella. Blogeissa, kuten videoissakin on omat hyvät ja huonot puolensa ja toisaalta niiden seuraaminen on mieltymyskysymys. Tiedonhakukanavina blogit kyllä jyrää ja musta tuntuu, että informatiivisilla blogeilla kyllä kävijöitä riittää!

   Poista
 11. Mä seuraan blogeja edelleen! Youtube ei oo yhtään mun juttu :D suosikki bloggajien videot saatan katsoa, mutta en muuten. Ja ehkä eniten jopa ärsyttää et moni suosikki bloggaaja on vaihtanut kokonaan YouTuben puolelle, ja noh, osan kanssa on sellainen fiilis, että tehnyt samalla itsestään pellen... Jotta tietenkin viihdyttäisi mahdollisimman paljon niitä 10 vuotiaita :-) Uskon, että blogien suosio on lähes sama kuin ennen, sitä vaan ei hehkuteta niinkuin vloggaajia! Ja uskon tämänkin pian kääntyvän takaisin toisin, eli oikein päin! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että blogit viihdyttää edelleen! Ehkä youtuben sisältö viihdyttääkin parhaiten tosi nuoria, jotka ovat myös aktiivisimpia kommentoijia, seuraajia ja jopa ihailijoita. Ehkä blogit vetävät puoleensa enemmän aikuisia lukijoita. Hyvää pohdintaa sulta!

   Kiitos kommentistasi! <3

   Poista
 12. Samaa mieltä kuin Henna, ei oo tube mun juttu:D Toki katson videot jos joku bloggaaja on sellaisen tehnyt, mutta nekin yleensä tosi nihkeesti, koska en tykkää muutenkaan katsella netistä mitään videoita. Ihana mun mielestä istahtaa blogien ääreen ja vaan lukea, sit kommentoida <3

  Lisäksi tubetus vetää nuoria enempi puoleensa, meillä on ollut nyt muutaman kerran tube viikonloppuja kauppakeskuksessa missä oon töissä ja se on enemmän sitä varmaan abouttiarallaa 10-15 ikäluokkaa ketä siellä on kuuntelemassa:) Vanhemmat ehken enempi keskittyy blogeihin.

  Toki on ikävää että bloggaus ja niiden luku on joko lähtenyt laskuun tai sitten tää homma on vaan jäänyt youtubettajien alle. Jospa tää joskus vielä lähtis nousuun 8) Hyvää ja mielenkiintoista pohdintaa taas Julia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että usea vielä kannattaa ihan puhtaasti blogejakin! Mä tykkään kyllä kummastakin, blogeista ja vlogeista.

   Mutta joo, arvelen kanssa että tube on noiden nuorempien suosiossa ja he usein ovat niitä "äänekkäimpiä" seuraajia. Ihmekös, jos blogit tuntuvat hiljaiselta. :D

   Kiitos Kata! <3

   Poista
 13. Mä en oo koskaan oikeen syttynyt youtubelle! :o Yritin yhdessä kohtaa paljon seurata siellä tubettajia, mutta blogit on mun mielestä kivempia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että blogit saa kannatusta! Mä kyllä oon syttynyt myös videoille! :O

   Poista
 14. Mulla tuli tästä mieleen muutama vuosi sitten vellonut keskustelu siitä, onko lehdet ja painettu media out? ;--) Eipä ne tunnu olevan hävinneet vielä tähän päivään mennessä, joten uskon / toivon, että blogeillakin on se "oma lukijakuntansa" jotka saattavat jopa vierastaa youtubea ja vlogeja. Toki on kiinnostavaa nähdä mihin suuntaan tämäkin ala on menossa ja itse ainakin aion jatkaa oman blogini parissa ja jättää videot niille, jotka eivät välttämättä pidä kirjoittamisesta niin paljon.

  Blogien suhteen on kyllä surullista nähdä, kuinka moni bloggaaja on kirjoittamisen lopettanut kokonaan ja miten kommentointi tuntuu olevan nykyään todella harvinaista ja tapahtuvan usein juurikin muiden bloggaajien toimesta. Pidetään siis peukkuja, että saataisiin taas uutta kiinnostusta blogeja kohtaan! Tämä oli kyllä hyvin mielenkiintoinen aihe ja pohdinta. :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, eipä ne mihinkään ole hävinneet. Tosin itse en osta juuri ikinä itselleni lehtiä tai tilaa niitä, vaikka aikaisemmin tykkäsin niistä kovasti. Mutta varmasti blogeillekin on oma lukijakunta! :)

   Kiitos kommentista! <3 Toivotaan, että yleinenkin kommentointi-into nousee taas jostain!

   Poista
 15. Tuntuu kyllä että bloggaajia "katoilee" nykyään tiuhaa tahtia ja suurinosa munkin lemppari bloggaajista on jo lopettanut bloggaamisen kokonaan :/ Harmi että ite tykkään enemmän lukea blogeja kuin kattella youtube videoita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä niin harmi! :(

   Kiitos kommentista! <3

   Poista
 16. Blogit on kyllä menettäneet suosiotaan tässä parin vuoden aikana, mutta ei ne silti oo mun mielestä out :D Vähän kyllä harmittaa, kun mun entiset suosikkibloggaajat ovat aikoja sitten lopettaneet bloggaamisen. Mä tykkään kyllä katsoa tubesta videoita, mutta videot ei silti tuu ikinä voittamaan blogeja, ainakaan mun kohdalla. Blogeista saa mun mielestä jotenkin paljon aidomman fiiliksen ja on ihana huomata kuinka bloggaajat panostavat omiin postauksiinsa :) Tosi kiva asu muuten! ♥

  VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.