Luukku 23 - Näillä vinkeillä kasvatat joulufiilistä

lauantai 23. joulukuuta 2017

jouluselfu7.2
1. Korvaa tavallisesti käyttämäsi elintarvikkeet jouluisilla vaihtoehdoilla - Mausta aamupuurosi kanelilla, osta karkkipäiväksi piparisuklaata, sujauta smoothieesi vaikkapa omenaa ja hörpi teesi joulunmauissa.

2. Käytä jouluntuoksuista kosmetiikkaa - Esimerkiksi Lushin valikoimasta löytyy puhtaasti jouluista kosmetiikkaa suihkugeeleistä huulipuniin. Luksusta vaiko mitä? Myös käsisaippuoita löytyy jouluisissa tuoksuissa.

3. Muistele - Muistot herättävät tunnetusti meissä tunteita ja ajatuksia. Pystytkö palauttamaan mieleesi mahdollisimman tarkasti vaikkapa lapsuuden joulun?

jouluinenkaakao ohje4. Joulukalenterit - Kirjoitin vähän aikaa sitten postauksen siitä, saako aikuisella olla joulukalenteri (löytyy täältä). Joulukalenteri on ehdoton joulufiiliksen buustaaja ja se tuo väkisinkin päiviin sellaista pientä jännitystä, odotusta ja erityisyyttä. Tässä vaiheessa voi olla jo hieman myöhäistä hankkia joulukalenteri, mutta voit edelleen nauttia blogien, vlogien, yritysten ja television joulukalenterisisällöstä.

5. Tee rituaaleina "vain joulukuu" -juttuja - Nämä aktivoivat joulumieltä. Käytkö esimerkiksi pulkkamäessä vain jouluisin tai onko sulla tapana hakea itse kuusi metsästä?

6. Kuuntele joulumusiikkia ja katso jouluelokuvia - Tämähän on jo selvää!

IMG_15257. Taio kotiisi joulun tuoksua - Polta joulunuoksuisia kynttilöitä/tuoksukynttilöitä, leivo, hanki kuusenoksia tai käytä vaikkapa eteerisiä öljyjä.

8. Tee hyviä tekoja - Koska joulu on auttamisen aikaa. Auta vanhusta pakkaamaan kauppakassit tai toivota tuntemattomalle hyvää joulua.

9.  Koristele - Jos et ole koristellut kotiasi jouluisesti, nyt alkaa olla viimeiset hetket. Lisää valoja, lisää jouluisia värejä, lisää perinteisiä koristeita. Varsinkin joulukuusen koristelu on joulunajan erikoisuus.

10. Älä kuitenkaan pakota joulufiilistä - Se tulee jos on tullakseen! 
  jouluselfu8Enää yksi yö... 

2 kommenttia

  1. Ihania vinkkejä! :)

    Itselläni on joulufiilis väkisinkin kohonnut kiireen ja stressin keskelläkin, kun olen viikon ollut Joulukylässä myyjänä kymmenen tuntia päivässä. Siellä sai kyllä kuunnella koko päivän joululauluja, katsella jouluisia esityksiä, joulupukkia ja jouluvaloja, pitää ihan luvan kanssa tonttulakkia koko ajan päässä ja toivotella hyvää joulua kymmenille ihmisille <3

    Hyvää joulua sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Tosi ihanat kuvat, varsinkin vika!♥ Kyllä näillä vinkeillä luuli tulevan joulufiilistä. Onneksi siihen on aikaa vain yksi yö!

    VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.