Blogin identiteettikriisi

perjantai 18. elokuuta 2017

IMG_9588En voi uskoa, kuinka laiskanpuoleisesti olen blogannut koko kesän. Siitäkin huolimatta..

Blogi on minussa. Bloggaus on se yksi erityinen harrastus, joka tuli luokseni ja jäi luokseni. Ainoa harrastus, jonka luokse olen täysin pakottamatonta vetoa kokenut ja joka on tarjonnut mahdollisuuden toteuttaa itseäni tavalla, jota muut harrastukset eivät ole tarjonneet. Liittäisin kymmenen sanan minäkuvaukseen mitä todennäköisimmin sanan blogi.

Blogini sen sijaan (tai bloggaajaminä) on ajautunut identiteettikriisiin. Se on elänyt aikansa lapsen saappaissa poukkoillen ääripäiden välillä. Nyt se kysyy, mikä minä olen ja mikä minusta tulee? Vähän kuin liikuntaa rakastava pohtisi haluaisiko hän pyörähdellä lavalla balettitossuissa vai panostaisinko kuulantyöntöön. Kenties molempia? 

Tähän asti blogini on ollut ihan kyseenalaistamaton sekametelisoppa.
IMG_9587"Hyvän blogin tunnusmerkit" polkevat sekametelisopan alimpaan mahdolliseen suohon. Kiinnostavalla blogilla täytyy olla selkeä aihe ja liian monisisältöinen blogi taas ei vedä puoleensa aktiivisia lukijoita. Allekirjoitan osittain. Toisaalta taas kaikki omat suosikkiblogini on ja ovat olleet täysin sekarotuisia ja olen siltikin lukenut mielenkiinnolla postaukset aiheesta kuin aiheesta.

No, jos bloggamisen prioriteettinä ei ole valtaisa suosio niin onko tuolla väliäkään?
IMG_9682En tiedä johtuuko se alkavista psykologian opinnoista, mutta jostain syystä mun päässä on kuhissut ennätysmäärin runsasta intoa aiheita lifestyle, syvälliset ja psykologia kohtaan. Toisaalta toinen 50% musta on edelleen pinnan toisella puolella, jossa intoa aiheuttavat vuorotellen kosmetiikka, kauneus, shoppailu, kauniit aamupalat ja niin edelleen. Kääk.

Jostain syystä näiden ääripäiden mixtuuri kaikessa ristiriitaisuudessaan tuuppasi blogini jonkinmoiseen identiteettikriisiin, joka on osasyyllinen siihen, etten ole osannut tarttua bloggaamiseen yhtä luonnollisesti kuin aikaisemmin. Voiko nämä toisistaan poikkeavat aiheet muodostaa mitenkään järkevää kokonaisuutta? Rehellisyyden nimissä en olisi kuitenkaan tällä hetkellä valmis luopumaan kummastakaan ääripäästä ja täysin puhdasrotuinen blogi kuulostaa korvaani hieman inspiraationtappajalta. Ehkä löydän tasapainon, pikkuhiljaa. 

Blogin nykyinen identiteetti: kyseenalaistettu sekametelisoppa.
IMG_9585.2Olisi todella mielenkiintoista kuulla, minkälaiset blogit ovat teidän mieleenne. Luetteko mieluummin blogeja, joissa kirjoitetaan yhdesta tietystä aiheesta? Voiko sekablogi olla oikeasti hyvä?

P.s. viimeinen kuva on jotenkin taas sellainen räpsy, joka ekalla vilkaisulla näyttää ihan kelpo poseeraukselta, mutta seuraavassa silmänräpäytyksessä kuva on vain epäonnistunut vaiheessa oleva otos. Ei se ole niin justiinsa. 

20 kommenttia

 1. Oma bloginikin on aikamoinen sekametelisoppa ja olen alusta asti kriiseillyt asian kanssa :D En vain osaa rajata aihepiiriä, itsestä kun tuntuisi supertylsältä kirjoittaa vain tietyistä aiheista. Toki kaikissa bloggausohjeissa painotetaan sitä, että pitää valita joku tietty niche tai 3 pääaihetta, joista kirjoittaa.. (Huomaan myös lukevani mieluiten blogeja, joiden aihepiiri on laaja, ja monet suosituimmistakin blogeista ovat mielestäni sekablogeja.)

  Ja hei mielelläni lukisin syvällisiä/psykologiaan liittyviä postauksia, ne sopivat ihan hienosti pinnallisempien postausten joukkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiheen rajaaminen tuntuu jotenkin tosi vaikealta varsinkin näin jälkikäteen! Jännä kyllä huomata miten kaikkialta pusketaan tuota yhtä tiettyä aihetta, mutta silti monen suosikkiblogit ovat sekasisältöisiä. :o

   Ja hei huippua kuulla, että tuollaiset postaukset kiinnostaa sua! Kiitos kommentista! <3

   Poista
 2. Mullakin on aika sekametelisoppa blogi, mutta just sellasta blogia mulla on eniten inspiraatiota kirjoittaa. Tykkään myös lukea sellaisia blogeja, joissa aiheet vaihtuvat laidasta laitaan :) Toki joukosta löytyy myös sellaisia blogeja, jotka kuuluvat selkeästi esimerkiksi kauneus ja muoti kategoriaan, mutta suurimmaksi osaksi lukulistaltani löytyy blogeja, joista löytyy kaikenlaisia postauksia.

  http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekametelisoppa inspiroi kyllä muakin eniten kirjoittamaan ja lukemaan, vaikka kyllähän munkin lukulistalta löytyy jotain aiheeltaan rajattuja blogeja! Kiitos kommentista, mielenkiintoista kuulla muiden ajatuksia tästä aiheesta! <3

   Poista
 3. Mie luen lähinnä kosmetiikkablogeja, mutta niissäkin tulee välillä sellaisia lifestyle/jäätelöarvosteluja tai muuta, joka sekoittaa hetkeksi sen aiheen. Ja yleensä nämä pakansekoittaja -postaukset ovatkin niitä suosituimpia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla minkälaisia blogeja lueskelet! Haha, tollaiset arvaamattomat postaukset osaa kyllä yllättää! :D

   Poista
 4. Siis mitää mä rakastan tällaisia lifestyle/tyyli/vinkki/pohdinta blogeja mitä tämä sinunkin varmaan on!:D Eli juurikin sekametelisoppa, niitä luen mieluiten;)
  Tosiaan musta on outoa että usein lukee että sellaiset blogit menestyy millä on joku tietty kategoria, mutta itse olen todella tyytyväinen siihen että saa kirjoittaa siitä mitä mieleen juolahtaa. Kyseessä on oma blogi joten miksi pitäisi rajata jos haluaa laajasti kirjoittaa? Sitä paitsi musta alkaa tuntua siltä että laidasta laitaan kirjoittavia bloggaajia on enemmän ja enemmän, eli se meinaa että niistä pidetään;)
  Mielenkiintoinen kirjoitus ja olipa hauska huomata sun postanneen, sä tosiaan pohdit aina todella mielenkiintoisia juttuja ja etenkin bloggaukseen liittyvät postaukset ovat ihan huippuja koska sä vaan osaat<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Kata sunkin mielipide tästä aiheesta! Samoin mä rakastan lukea tuontyyppisiä blogjea, ja outoa ajatella että miksi ihmeessä muka tuollainen ei voi menestyä :D

   Kiitos ihanasta kommentista! <3

   Poista
 5. Itse olen käynyt samanlaista identiteettikriisiä oman blogin kanssa, ja näyttää siltä etten vieläkään saa ratkottua tätä kriisiä! Itse tykkään sun blogista sekametelisoppana ja vaihtelevia postauksia on mukava lukea :) Eli siis sekablogit voivat toimia myös aivan hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi mistä näitä identiteettikriisejä oikein tulee! :D Kiva, kuulla että tykkäät blogistani tälläisenä! Samoin voin sanoa sun blogista ja postausaiheista! <3

   Poista
 6. Mulla on ollut sama, että oon miettinyt omaa blogiani. Sekamelskablogit on omaan makuun parhaita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan nyt joku yleinen blogikriiseilyhetki? :D Kiva kuulla, että sekamelska uppoaa suhun!

   Poista
 7. Ihania kuvia ja hyvää puhetta, itellä pitäis olla varmaan 3 erilaista blogia jos haluaisi saada kaikille aihepiireille omat jutut. Mutta pistän ne kaikki samaan. Kirjoitan lähinnä itselleni, vaikka tietenkin lukijat, maine ja kunnia on kyseessä. Helpompaa itselle on tietenkin pitää vain yhtä blogia pystyssä, mutta jos tästä nyt suuresti innostuu voi tietenkin harkita laajentaa..?

  Ps. kiitos kun linkitit itsesi galluppiin, liityin seuraamaan koska etusivun selaamisen perusteella kirjoitat semmosta, mikä mua nyt yleisesti vaan kiinostaa elämässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista ja kehuista! <3 Mullakin pitäisi olla aikamoisen monta blogia tuossa tapauksessa, mutta monen blogin pitäminen ei ole kyllä yhtään mun juttu.

   Kiva kuulla, että löysit täältä sopivaa luettavaa! Tervetuloa seuraamaan! <3

   Poista
 8. Mä tykkään eniten just sekablogeista koska monipuolisuus on mun mielestä parasta!! Ja vau mitä kuvia. 😍

  www.nooraemilia.fi

  VastaaPoista
 9. Mä tykkään kans ehdottomasti sellaisista blogeista, joissa on asiaa laidasta laitaan, pelkkä tiettyyn aiheeseen keskittyminen saa mielenkiinnon ainakin itsellä katoamaan ajan saatossa. Itekin oon vähän kriisissä blogini kanssa kun en tiedä haluanko rajata tietyn aihealueen vai kirjoitella eri aiheista. :D Mutta mua kyllä ehdottomasti kiinnostaisi psykologiaan liittyvät jutut, itsekin kun haaveilen psykologian opinnoista. Olis kiva kuulla sitten kokemuksia opiskelusta yliopistossa ja kaikkea muutakin psykologiaan liittyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sun mielipide, mä oon kyllä samaa mieltä! Ja hei huippua, että sua kiinnostaa psykaan liittyvät jutut! Täältä niitä löytyy varmasti! Kiitos kommentista! <3

   Poista
 10. Pakko kommentoida tätä postausta :D mulla on kanssa psykologia/mielenterveys/vegaani/lifestyle/hyvinvointi blogi eli kunnon hedelmäsalaatti :D itselle kivointa on noin, että "saa" kirjoittaa mitä mieleen juolahtaa, mutta huomaan kyllä, että omassa blogissa psyka ja vegejutut ovat tykätyimpiä. Kyllä se ajan kanssa selkenee tai sitten ei ja kummin vaan on hyvä :) onnea vielä opiskelupaikasta! Ihan huikeeta alaa pääsit opiskelee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä löysin sun blogis vähän aikaa sitten ja vitsi tykästyin (yllättäen erityisesti, koska sulla on todella laadukkaita psykologipostauksia)! Ja todellakin toimii tuo sun aihekombos! <3

   Kiitos hurjasti! <3 Paras ala! ;)

   Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.