Eteeriset öljyt | Terveysvaikutukset & käyttövinkit

torstai 26. tammikuuta 2017

Eteeriset öljyt fifty ways blogi
Moikkamoi!  Tänään on taas luvassa hieman informatiivisempaa ja ehkä inspiroivaakin postausta, sillä päivän aiheena on eteeriset öljyt. Mä itse rakastan kaikkia pieniä juttuja, joilla voin hemmotella itseäni, boostata terveyttäni tai huoltaa hyvinvointiani. Viime aikoina olen innostunut erityisen paljon eteerisistä öljyistä, joilla kerrotaan olevan lukuisia erilaisia vaikutuksia terveyteen ja mielialaan. Ehkä joidenkin mielestä touhu on huuhaata, mutta mä ainakin turvadun mieluummin luonnollisempaan oljenkorteen kuin esimerkiksi särkylääkkeisiin, energiajuomiin tai alkoholiin, joilta haetaan samoja vaikutuksia. Tässä postauksessa esittelen omistamani eteeriset öljyt terveysvaikutuksineen ja kerron mihin itse öljyjä käytän.

Huom! Eteeriset öljyt ovat tarkoitettu ulkoiseen käyttöön, eikä silloinkaan käytettäväksi suoraa iholle (ilman laimentamista).

TERVEYSVAIKUTUKSET:
Eteeriset öljyt esittely blogi
Eteerisisten öljyjen voidaan nähdä vaikuttava ihmiseen niin fyysisesti kuin psyykkisestikin (fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi ovat yhteydessä toisiinsa, eli esimerkiksi kehon hyvinvointi heijastuu positiivisesti myös mielen hyvinvointiin). "Öljyjen" toiminta perustuu siihen, että ne vaikuttavat ihon (verenkierron) tai hajuaistin kautta aivojen tunne- ja hormonikeskukseen. Psykologiaa jonkin verran opiskelleena uskon, että tämä on hyvinkin mahdollista. Varsinaisten fyysisten ja psyykkisten vaikutuksien lisäksi joitakin eteerisiä öljyjä voidaan käyttää ihonhoidossa.

Sitruuna - Raikas tuoksu, joka sopii hyvin huoneilmaan. Itse hankin öljyn erityisesti sen virkistävän ja työtehoa parantavan ominaisuuden takia. Joidenkin mukaan kyseinen öljy jopa stimuloi älykkyyttä. Lisäksi sitruunan öljy ylläpitää verenkiertoa ja immuunijärjestelmää. Öljyä käytetään ihonhoidossa elottomaan ihoon, rasvaiseen ihoon, selluliittiin ja suonikohjuihin.

Makea appelsiin - On oikea piristäjä! Appelsiini nostattaa mielialaa, lisää rohkeutta ja energiaa, sekä vähentää stressiä. Tätä on käytetty myös vatsa- ja kuukautiskipujen hoitoon. Ihonhoidossa öljy tasapainottaa rasvaista ihoa.

Laventeli - Monipuolinen öljy eri käyttötarkoituksiin eli toisinsanoen melko varma valinta aloittelevalle eteeristen öljyjen käyttäjälle. Laventelilla on tunnetusti rentouttava ja rauhoittava vaikutus ja tutkimusten mukaan siitä voisi hyötyä jopa unettomuuden hoidossa. Ihonhoidossa laventeli sopii kaikille ihotyypeille.
eteerisiä öljyjä Teepuu - Tämä öljy on ollut käytössäni jo kauan, sillä äitini innostamana olen käyttänyt sitä ihohoitoon enismmäisiä kertoja jo vuosia sitten. Teepuulla onkin ihonhoidon kannalta tunnettu vaikutus, sillä se lievittää ihon oireilua ja tulehduksia (esimerkiksi aknea).

Piparminttu (kuvassa vahingossa tämän tilalta teepuuöljy) - Piparminttuöljy on kuin luonnon oma lääke, sillä se vaikuttaa niin pääkipuun, pahoinvointiin, vatsakipuihin kuin ilmavaivoihinkin. Mentolipitoisuudensa takia piparminttua käytetään myös flunssan hoidossa.

Kaneli - Lämmittävä öljy, joka tuo helpotusta fyysiseen uupuneisuuteen. Helpottaa myös flunssan oireita. (+ joulufiilistä nostattava tuoksu)

KÄYTTÖVINKITEteerisien öljyjen käyttö itsetehty kosmetiikka 1
 Itsetehty kosmetiikka - Tähän tarkoitukseen käytän itse öljyjä eniten! Öljyt tuovat itsetehtyyn kosmetiikkaan hyvän tuoksun ja samalla mukanaan myös terveysvaikutukset. Eteerisiä öljyjä voi lisätä esimerkiksi jalkakylpytuotteisiin, voiteisiin ja kuorinta-aineisiin. Annostelu riippuu tuotteen määrästä. Kurkkaa esimerkiksi ohje piparminttuiseen sokerikuorintaan, joka on loistava ystävänpäivälahja: TÄÄLTÄ.

Hierontaöljy - Lisää muutama tippa öljyä neutraaliin ihonhoitoöljyyn ja käytä hieronnassa. Super rentouttavaa arjen luksusta!

 Kylvyt - Lisää eteeristä öljyä kylpyveteen tai jalka- & käsikylpyyn. Näin voidaan hoitaa esimerkiksi iho-ongelmia, flunssaa ja kylmettymistä.

Eteerinen öljy tuoksu tuoksulyhty blogi

Tuoksulyhty - Lisää tuoksulyhtyyn vettä ja muutama tippa haluamaasi eteeristä öljyä. Sytyä kynttilä ja nauti ilmaan haihtuvasta tuoksusta! Mä oon poltellut viime aikoina (älykkyyttä stimuloivaa & työtehoa lisäävää) sitruunaa samaan aikaan kuin oon opiskellut tai ollut tietokoneella. 

Saunatuoksu - Lisää muutama tippa haluamaasi öljyä löylyveteen. Saunan tunnelmaan sopii rentouttavat ja rauhoittavat öljyt, kuten ihanantuoksuinen laventeli.

Suihkepullo - Voit myös lisätä eteeristä öljyä vedellä täytettyyn suihkepulloon ja käyttää öljyä näin huonetuoksuna.

 Hyvä tuoksu missä tahansa - Ripottele öljyä matolle, lakanoille, lenkkareihin, kirjeeseen..

Teatree öljy ihonhoito blogi Ihonhoito - Lisää teepuuöljyä laimennettuna ihon ongelma-alueille (punoitus, akne,finnit..). Kastele esimerkiksi vanulappu vedella ja lisää siihen 1-2 tippaa öljyä. Itse käytän tätä laimentamattomana (1 tippa) yksittäisten finnien kuivattamiseen & hoitoon. Teepuuöljy sopii myös lävistyksien hoitoon. Kannattaa kuitenkin tarkkailla ihon reagointia, sillä öljy on vahvaa ja voi myös ärsyttää ihoa.

 Luonnollinen hajuvesi - Sipaise eteeristä öljyä esimerkiksi korvan taakse hajuvedeksi (laimenna).

Mistä eteerisiä öljyjä voi hankkia? Omat öljyni olen ostanut netistä näistä kaupoista: limepop.fi hyvinvoinnin.fi*. Öljyjä myydään myös luontaistuotekaupoissa. (*=affiliatelinkki). 

Täältä löytyy muutamia tutkimustuloksia eteerisistä öljyistä: http://www.oljymme.fi/eteerinen-oljy/tutkimustuloksia/

Oletteko te käyttäneet eteerisiä öljyjä? Oliko tästä postauksesta hyötyä?

10 kommenttia

 1. Oi ihana postaus ja sait mut kyllä kiinnostumaan enemmän näistä öljyistä! ♥ Mä en ole koskaan mielestäni kuullut tälläisistä eteeristen öljyjen käytöstä tai hyödyistä. Tuli vähän sellainen tv- mainoskanava olo ja tekisi vain mieli soittaa ruudussa näkyvään numeroon hankkiakseni kaikki heti mulle :D Tuo sitruuna voisi ainakin aluksi toimia hyvin opparin kirjoittamiseen buustia tuovana :D

  ♥: Ane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos hurjasti ja kiva kuulla! <3 Mä oon käyttänyt tosiaan aikaisemmin vaan tuota teepuuöljyä, mutta aloin hamstraamaan noita tuoksujen takia kosmetiikan valmistustarkoituksiin ja siinä samalla sitten intaannuin muistakin hyödyistä! :D<3

   Toi sitruuna on kyllä ihan huippua! Varmaan pakko hamstrata useampi pullo noita varastoon ettei pääse loppumaan.. :D

   Poista
 2. Olipa kiva postaus! Tosi kiinnostava ja tiivin informatiivinen! :) Näitä tuoksuöljyjä käytettiin paljon lapsuudenkodissani, mutta itsellä käyttö on jäänyt vähemmälle.. Ehkä pitää käydä hakemassa pullo luontaistuotekaupasta viikonlopun kunniaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla! <3 Ai, testaa ihmeessä joskus uudestaan!

   Poista
 3. Hyvä postaus.itse olen jo jonkinaikaa käyttänyt young livingin eteerisiä öljyjä ja ne on tuntunut parhaalta, ja laadultaan todella hyviä ja 100% puhtaita :) niihinkin kannattaa tutustua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Törmäsinkin noihin öljyihin, kun etsin öljyistä tietoa netistä! :) Pitää tutustua joskus!

   Poista
 4. Oi kiitos näistä vinkeistä!♥ Täytyy tutustua näihin vielä paremmin :)

  VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.