Blogivinkit: kuinka saada aika riittämään bloggaamiseen?

torstai 12. tammikuuta 2017

"Mun aika ei riittäis ikinä bloggaamiseen.." Tämän yleisen olettamuksen olen nostanut esille blogivinkeissäni aikaisemminkin, mutta se taitaa tottavie olla jokaisen blogiharrastuksesta haaveilevan tai siinä jo kiinni olevan suuri murheen aihe. Ja onhan se totuus, että bloggaaminen vie aikaa. Totuus on kuitenkin myös se, että ajan raivaaminen harrastukselle ei ole ylitsepääsemätön haaste. Uskokaa tai älkää, mäkin teen elämässäni paljon muuta kuin bloggaan.

Tässä postauksessa jaan mun parhaimmat vinkit bloggaamiseen liittyvään ajankäyttön hallitsemiseen!
Kuinka saada aika riittamaan bloggaamiseen

Kuvaa monen postauksen materiaalit yhdellä kerralla - Tämä vinkki on mun numero ykkönen! Varaa esimerkiksi muutama tunti vapaapäivästäsi ja kuvaa liukuhihnalla esimerkiksi kolmen eri postauksen materiaalit. Näin et käytä kolminkertaisesti turhaa aikaa kuvaukseen asennoitumiseen, suunnitteluun, täydellisen kuvauspaikan etsimiseen ja kameran asetuksien säätämiseen. Tällä tyylillä valmistuu helposti jopa postaussarjat!

Tee postauksia valmiiksi etukäteen - Tämä liittyy osittain edelliseen vinkkiin. Jos tiedät, että aikataulusi on esimerkiksi viikolla kiireinen, panosta bloggaamiseen viikonloppuisin. Kun olet tehnyt postauksia valmiiksi luonnoksiin, kiireisen ajankohdan koittaessa sinun tarvitsee löytää aika kun vain pikaiseen oikolukuun ja julkaise-painikkeen painamiseen (ajastustoiminnolla ei välttämättä noihinkaan). Itse teen lähes poikkeuksetta postauksia valmiiksi luonnoksiin. Yhden kokonaisen postauksen valmistaminen alusta loppuun vasta julkaisupäivänä tuntuu aikaa vievältä prosessilta, koska tekeminen on "pakollista" ja yllättävät menot voivat kiristää aikataulua. Tällöin stressikertoimet nousee ja ajan niukkuus ahdistaa.

Käytä tylsät/toimettomat hetket hyväksi - Jokaisella tulee varmasti hetkiä, jolloin olo tuntuu hyödyttömältä. Pitkät automatkat, koulun vapaatunnit, hitaat aamut.. Silloin voi kaivaa esimerkiksi vihon tai läppärin laukusta ja alkaa suunnittelemaan postausta. Mä esimerkiksi muokkaan usein kuvia automatkoilla ja suunnittelen postauksia parturin penkillä. Koulussa ollessani taisin joskus jopa pyytää luokkakavereita ottamaan musta asukuvat välitunnilla. Tuollaiset hetket voi tosiaankin käyttää tuotteliaammin kuin puhelinta räpläten!

Vinkkejä bloggaamiseenSuunnittele hyvin - Tiedättehän tutun sanonnan, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Jos alat esimerkiksi miettiä kuukauden suosikit -postauksen sisältöä vasta sen valmisteluhetkellä saat aikaa kulumaan tavallista enemmän. Jos olet miettinyt vähintäänkin mielessäsi mitkä tuotteet aiot esitellä, mitä niistä haluat sanoa, ja missä aijot tuotteet kuvata, postauksen valmistaminen on vain toteutusta vaille valmis.

Tee aikatauluja - Kalenteri on bloggaajan paras ystävä. Tiukat aikataulut voivat viedä innon harrastuksesta ja jopa luoda stressiä, mitä vapaaehtoisen harrastuksen ei missään nimessä kuulu tehdä. Jos suuntaa antavat kalenterimerkinnät kuitenkin sopivat sulle, ne luovat bloggaamiselle hyvän raamin.

Priorisoi - On lähes täysi mahdottomuus hoitaa monta asiaa täydellisesti. Kannattaa miettiä mikä on tärkeintä ja minkä haluaa asettaa etusijalle. Omalla kohdallani bloggaaminen on tärkein harrastukseni ja saatan jättää esimerkiksi netflixin katsomisen tai lukemisen välistä ja kirjoittaa sen sijaan blogipostauksen. Jos haluat harrastaa liikuntaa, todennäköisesti luot itsellesi vaikka tyhjästä aikaa liikkumiseen. Sama priorisointimenetelmä pätee myös bloggaamisessa.

+ Uskalla hellittää ja pitää taukoja - Vaikka nämä vinkit kannustavatkin järjestelmälliseen ja suunniteltuun bloggaamiseen, kannattaa aina muistaa kuunnella itseään. Usein bloggaajan ongelma ei ole täysin puhtaasti ajan riittämättömyys, vaan enemmänkin halu vähentää stressiä. Mä oon esimerkiksi mahduttanut blogiharrastuksen helposti todella kiireisen pääsykoevalmennuksen keskelle (bloggaaminan=henkireikä), mutta annan myös itselleni mahdollisuuden hidastaa tahtia halutessani.

Bloggaaminen vinkit
Tuntuuko teistä joskus, että bloggaaminen vie liian paljon aikaa? Miten teette aikaa harrastuksellenne?

23 kommenttia

 1. Mahtavat vinkit<3 Suunnittelu on kaiken A ja O ja just se, että muistaa myös pitää välillä hieman taukoa! :)

  VastaaPoista
 2. Tää oli kyllä hyvä postaus ja useat näistä on jo itselläkin käytössä :) Välillä ihan tosissaan iskee niin suuri inspiraatio-aalto jolloin saa helposti tehtyä useammankin postauksen työt hetkessä ja niitä pitääkin aina hyödyntää, koska välillä kuitenkin se ajan riittämättömyys iskee :D

  ♥: Ane

  VastaaPoista
 3. Tää oli taas kerran ihan huippuhyvä postaus! Mulla itelläni olis vielä rutkasti parannettavaa tylsien hetkien hyödyntämisessä, koska monesti sitä huomaa, että se tuppaa meneen just johonkin netin syöverien turhaan tutkiskeluun tai just muuhun, minkä olisin suosiolla voinut skipata. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Mullakin kyllä välillä tulee tuhlattua aikaa ihan liikaa kännykän selailuun yms turhaan.. :D

   Poista
 4. Hyvä postaus ja niin totta! :) Suunnittelu ja aikataulutus on kyllä tärkeää ja oonkin hankkimassa sitä varten kalenterin. Vähä liian usein mulla jää postaukset sillee viimetinkaan ja hirveällä kiireellä yritän saada postauksen julkaistua.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Kalenteri on kyllä ihan loistava apulainen! ;)

   Poista
 5. Hyviä vinkkeja taas kerran :) Ite otan usein asukuvia moneen postaukseen samana päivänä :D

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja toi on kyllä niin kätevää! Eikä tarvi edes meikata/laittaa hiukset kuin kerran! ;)

   Poista
 6. Tosi hyviä vinkkejä! Itse tykkään kans suunnitella vihkoon postauksia etukäteen ja koulun ja palkkatyön takia vapaapäivät menee monien postauksien tekemisissä luonnoksiin. Toi on kyllä myös hyvä vinkki ja mulla myös käytössä, että kuvaa monien postauksien kuvat samalla kertaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Noista on kyllä niin hyötyä just etenkin kun on koulua, töitä ja muita menoja samaan aikaan!

   Poista
 7. Tässä oli kyllä loistavia vinkkejä! Mun pitäisi tehdä enemmän postauksia ennakkoon ja ehdottomasti aikatauluttaa paremmin. Vuosi sitten aikatauluttelin postauksia kalenterin kanssa, ja se kyllä toimi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Se kyllä toimii jos jaksaa nähdä etukäteen vaivaa! :D

   Poista
 8. Haha ihana tulla aina sun blogiin kun täällä on niin ihanan vaaleanpunaista <3 mut hyviä vinkkejä, jälleen kerran!

  http://pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. No nyt tuli hyviä vinkkejä! :D Paitsi että itse asiassa eilen illalla mä tajusin tuon ensimmäisen kohdan olevan vähä vaarallinen. Mulla oli moniin postauksiin kuvia ja elän nyt aika kiirusta aikaa kun muuttoa tässä tehdään ja töissä käyn, huomasinkin eilen sitten että kuvat loppu, apua. Totuin joulukuusta asti siihen että kuviahan löytyy mutta hupsista, olin kiireen keskellä unohtanut napsia vaan lisää ja lisää ja nyt olen vailla kuvia:'D Tässä kohtaahan olisi hyvä sitten postata postaus jossa voi käyttää vanhojakin kuvia;)
  Anyway muuten todella hyviä vinkkejä, jotka kannattaa muistaa ja jotka ovat omassakin pääkopassa olleet 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja haha tiedän tunteen! Mulla on itseasiassa vähän sama tilanne kun tulin poikaystävän luo Raumalle, enkä pysty kuvaamaan täällä oikein mitään! Mutta vanhojen kuvien käyttö (tässäkin postauksessa tapahtunut) on kyllä ovelaa!

   Poista
 10. Näin on! Vaikka olenkin aika vasta oikeasti kiinnostunut bloggaamisesta niin silti saan kuulla koko ajan että miten ihmeessä sulla on siihen aikaa... Musta se on kyllä kauhean tyhmä kysymys, koska harrastushan se on muiden joukossa. Miksei kukaan kysy koskaan miten sulla on aikaa käydä 5 x viikossa salilla? Muut taitavat ajatella, että kaikki muut harrastukset ovat fine mutta bloggaaminen on ihan turhaa ajanvietettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin samaa mieltä! Toisaalta ymmärrän, että tottakai ajan menoa pelätään, mutta jokaikinen harrastus vie aikaa, eikä tämän toteuttaminen sen kummoisempaa ole kuin liikuntaharrastuksenkaan!

   Poista
 11. Huippuvinkkejä! Tuntee et itelläkään ei meinaa ain riittää aika bloggaamiseen, vaikka kuin kovasti haluais. Mut onneks pystyy just aikatauluttaa ja suunnitella ja ajastaa ^^

  <3: Linda / Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja samoin mullakin on tosi kiireistä tällä hetkellä, mutta onneks asialle pystyy jotain tehdä! :D

   Poista
 12. Kylläpä olikin mielenkiintoinen postaus! Ja paljon samoja tapoja on itselläkin käytössä, sillä toden totta se bloggaaminen vie aikaa :D

  VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.