365 pages - vuosi 2016

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Lifestyle blogi 1
Tammikuu, helmikuu & maaliskuu
Nämä kuukaudet elin blogin kanssa suhteellisen aktiivisia ja idearikkaita hetkiä. Uusi vuosi oli tuonut uudet kujeet blogin puolelle ja aloitin tammikuussa muun muassa blogivinkit -postaussarjan, joka saikin lämpimän vastaanoton. Asuimme poikaystäväni kanssa vuokrakaksiossamme ja opiskeltiin kumpikin Etelä-Pohjanmaan opistossa. Mä sain helmikuussa psykologian perusopinnot valmiiksi avoimen yliopiston kautta ja aloin valmistautumaan pääsykoerumbaan. Puolet psykologian pääsykoemateriaalista julkaistiin maaliskuussa, jolloin alkoi myös intensiivinen pääsykoevalmennus. Opiskelin todella paljon, mutta nyt myöhemmin olen todella ylpeä siitä, että olen jaksanut samaan aikaan myös puuhailla esimerkiksi blogini kanssa.

Vuosikatsaus blogiHuhtikuu, toukokuu & kesäkuu
Huhtikuu ja toukokuu rakentuivat lähes sataprosenttisesti pääsykokeiden ympärille. Toukokuussa opistovuosi loppui, kuten myös pääsykoevalmennus. Toukokuun lopussa pääsykokeet olivat vihdoin ohi, mutta pettymys valtasi mieleni heti kokeen jälkeen. Vaikka loppujen lopuksi olin ylittänyt itseni kokeessa ja saanut tavoittelemani pistemäärään, se ei riittänyt tänä vuonna, enkä päässyt kouluun. Olin pettynyt, mutta jatkoin elämää eteenpäin. Irtisanottiin valtsun kanssa vuokrasoppari Ilmajoelta ja lähdettiin kesän viettoon vanhempiemme luokse. Pidin lähes kuukauden ansaittua lomaa ja aloitin blogissa drink thurdsay -postaussarjan. Yksi kesäkuun kohokohdista oli juhannus, jonka vietin poikaystäväni kanssa kahdestaan mökillä.

tyttömäinen vaaleanpunainen blogi Heinäkuu, elokuu & syyskuu
Heinäkuussa aloitin kesätyöni. Aikaisempana vuonna työskentelin kesän hautausmaalla ja ulkotöillä jatkettiin tämäkin vuosi, tosin aivan erilaisissa merkeissä. Säät olivat kylmät ja sateiset, paitsi kesän kuumimpana päivänä, jolloin päädyin töistä suoraan pellolle heinätöihin. Tämän lisäksi heinäkuusta mieleeni jäi erityisesti mökkeily serkkujen kanssa, sekä minuakin koskettanut pokemon go -villitys. Elokuussa paljastin oikeat kuulumiset eli sen, että olin oikeasti tuolloin aika hukassani elämäni ja suunnitelmieni suhteen. Toinen välivuosi alkoi ja tuntui, kuin olisin jumittanut paikallani. Poikaystäväni muutti 300 kilometrin päähän opiskelemaan ja suhde sai karmivan etuliitteen; kauko. Vietin muutamia viikkoja Raumalla ja ainakin kesäkeleillä tykkäsin kaupungista hieman. Aloitin elokuussa opinnot avoimessa yliopistossa ja sain myös yllättävän väliaikaisen työsuhteen, jonka takia muutin mummuni luo joksikin aikaa. Tuo kaikki tarjosi elämääni tarvitsemaani jännitystä, mutta samoin myös kiirettä, jonka takia ajauduin vuoden pisimpään blogitaukoon.

Fifty ways blogi julia jokiniemi Lokakuu, marraskuu & joulukuu
Syksyn kiireisimpinä hetkinä sairastin samalla yskää, kuumeilua ja silmätulehdusta. Olin loppujen lopuksi sairaana yli kuukauden ja lähdin vuoden ainoalle matkallekkin hieman erilaisessa kuumeessa kuin matkakuumessa. Kyseessä oli kauan odotettu matka Rodokselle perheeni ja sukulaisperheeni kanssa, joka oli ehdottomasti yksi vuoden parhaista hetkistä (ja aurinko myös paransi sitkeän yskäni). Pian matkan jälkeen järjestin perinteeksi muodostuneet halloween -juhlat meidän perheen vanhassa ja juhlateemaan sopivassa talossa. Sen jälkeen palasin arkisempiin tunnelmiin ja kiristin vauhtia psykologian aineopintojen suorittamisessa. Olin tehnyt kesästä lähtien työtä omien ajatuksieni ja erityisesti tulevaisuuden suunnitelmien kanssa ja marraskuun aikoihin koin olevani oikeasti vahvempi ja viisaampi kuin aikaisemmin. Kirjoitin ajatuksiani postauksessa yhteiskunnan luuseri ja tein päätöksiä tulevaisuuteeni liittyen. Joulukuussa valmistin läheisilleni diy -joululahjoja; x ja x ja virittäydyin parhaani mukaan joulutunnelmaan. Kauneutttani edistin ensimmäisillä omilla hiustenpidennyksillä. Joulun vietin perinteisesti perheeni kanssa, kuten myös syntymäpäiväni. Vannoin edellisenä vuonna, että kierrän baarit mahdollisimman kaukaa uutena vuotena ja niin myös tein. Vietin uutta vuotta perheeni, poikaystäväni ja serkkuni kanssa kotona karaokea laulellen, syöden, raketteja katsellen ja pelaten monopolyä puoli viiteen yöllä. 

Yhteenvetona voisin todeta 2016 vuoden olleen jollain tasolla tähän astisen elämäni rankin, mutta samaan aikaan myös jännittävin ja opettavaisin. En kadu tai sure mitään, jäljellä on vain positiivisia tunteita ja vahvempi minä. Innolla odotan mitä uudella vuodella on minulle annettavaa ja aavistelenkin jo, että tulossa on jälleen suuria haasteita ja uusia tuulia. Ihanaa vuoden ensimmäistä päivää!

16 kommenttia

 1. Ihania kuvia, mutta ompas sullakin ollut huikee vuos joistakin alamäistä huolimatta! :) Tosi kiva vuosikatsaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä ja alamäkiä tulee tottakai aina väistämättä vastaan välillä! Kiitos! <3

   Poista
 2. Sulla on kyllä huikea vuosi takana! Oot kyllä osannut valita tähän postaukseen juuri sellaisia kuvia, jotka sopii ihan mielettömän hyvin sun blogin ulkoasuun. Huomaa kyllä kuinka paljon pidät vaaleanpunaisesta! Tästä postauksesta tykkäsin paljon. Mukavaa alkanutta vuotta ♥

  https://nooramaijakatariina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! <3 Ja jep toi väri on kyllä niin mun juttu! ;)

   Poista
 3. Ihanasti toteutettu vuosikatsaus. Kuvat taas saa multa kehuja, en käsitä miten saat niin vaaleita, raikkaita ja kauniita kuvia otettua 8) Ihanaa uutta vuotta sinne ♥

  VastaaPoista
 4. Näitä vuosikatsauksia on ihana lukea ja tämä sun oli kivasti toteutettu. Sun vuodessa on kyllä tapahtunut paljon. Mulla on vähän tylsempi :D <3

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihanasti toteutettu postaus! :)♥ Huippu kivoja kuvia oot koonnut kollaaseihin :)

  VastaaPoista
 6. Oi vitsit miten ihania kuvia! Näitä vuosikatsauksia on kiva lukea ja tää on ollut yksi mielenkiintoisimmista mitä on tullut vastaan :)

  VastaaPoista
 7. Nää vuoden yhteenveto postaukset on kivoja! :-) Täytyy muuten huomauttaa, että viime vuonna oli 366 päivää - taisi karkauspäivä unohtua? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Ja hupsista toi kyllä pääs unohtumaan.. :D

   Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.