Blogivinkit: 5 syytä kirjoittaa listapostauksia

maanantai 1. elokuuta 2016


Viimeisimmästä blogivinkit -sarjan postauksesta on kulunut niin reippaasti aikaa, että itsekin melkein unohdin sen olemassaolon. Olen ilmeisesti touhottanut niin kovasti Drink Thursday -postausten kanssa, ettei mun kamerassakaan ole tällä hetkellä juuri muuta kuin juomien kuvia, haha. No, nyt on taas aika elvyttää blogivinkit elävien kirjoihin, sillä luonnoksissa on vielä monta aihetta, joista haluan päästä kirjoittamaan.

Tämän päivän blogivinkissä haluan kannustaa teitä listapostauksien pariin. Listapostauksella tarkoitan numeroiden tai vaikkapa väliotsikoinnin avulla muodostettuja postauksia, joissa asiat on lueteltu selkeästi listaamalla. Postauksessa voidaan luetella esimerkiksi tietyn tuotteen hyötyjä, erilaisia vinkkejä tai vaikkapa syitä tehdä jotain. Tämäkin postaus on listapostaus, sillä luettelen tässä viisi erillaista syytä siihen, miksi listapostauksia kannattaa kirjoittaa. Itse olen ymmärtänyt listapostauksien mahtavuuden vasta vuosia sen jälkeen kun aloitin bloggaamisen, joten haluan avartaa asiaa nyt myös muille bloggaajille. Tässä muutama syy, miksi listapostaukset ovat toimivia:
Miksi kannattaa kirjoittaa listapostauksia blogivinkit fifty ways
1. Listapostaukset herättävät kiinnostusta mediassa ja ne saavat paljon klikkauksia - Listapostaukset on helppo otsikoida houkuttelevasti ja kuten olen aikaisemmin sanonutkin, numerot ovat ehdoton vetonaula otsikoissa. Otsikoinnin lisäksi usein myös aiheen kuin aiheen voi muotoilla mielenkiintoiseksi listojen avulla ja näin voit luoda blogiisi mielenkiintoista sisältöä. Olettekin varmaan huomanneet, että useat suositut kauneuslehdet ja myös iltapäivälehdet käyttävät listaustaktiikkaa. 

2. Kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa - Listamuotoisissa postauksissa on ikäänkuin valmis rakenne, jolloin kirjoittaja tietää mihin tähtää. Kun olet keksinyt postaukseen esimerkiksi viisi kohtaa, sinulla on jo kappalejaotkin valmiina. Listoja kirjoittaessa teksti ei vaadi niin paljon sanojen muotoilua ja niillä leikittelyä kuin tavallinen postausteksti, joten kirjoittaminen onnistuu myös hieman heikommalla kirjoitustaidolla. Lisäksi tälläisen postauksen kirjoittaminen on nopeaa ja hauskaa, mikä on tietysti suuri etu kirjoittajalle. Tiedättehän miten paljon aikaa blogipostaus parhaimmillaan vie..

3. Helppolukuisuus - Sen lisäksi, että listoja on helppo kirjoittaa, on niitä helppo myös lukea. Kun sisältö on nopeasti ja helposti luettavaa se miellyttää myös lukijoita. 

4. Monipuolisuus - Myös blogin suhteen kannattaa pitää yllä edes jonkinlaista monipuolisuutta. Vaikka kirjoittaisitkin vain yhden aihepiirin asioista, voit silti vaihdella kirjoittamistekniikkaa ja postauksen muotoa. Vaihtelu on rikkaus myös blogeissa! Vaikka listapostaukset ovatkin toimivia, käyvät nekin jatkuvalla syötöllä tylsäksi.

5. Lukijoiden viihdyttäminen ja laadukkuus - Listapostaukset sisältävät usein paljon informaatiota ja viihdyttävää sisältöä. Niissä toimit ikäänkuin asiantunijana ja vastaat asioihin, mitä lukija haluaa tietää. Tälläisistä postauksista yleensä pidetään ja niitä haetaan myös googlesta. Listapostauksien avulla lisäät blogiisi ripauksen "lehtimäistä" ja asiantuntevaa otetta.
Vinkkejä bloggaamiseen menestymiseen listapostauksetMitä mieltä te olette listapostauksista? Entä onko siellä vielä innokkaita blogivinkkien lukijoita?

18 kommenttia

 1. Mua kiinnostaa tosi paljon nää tällaiset blogivinkkipostaukset, niistä saa hyvin vaikutteita miettiä itseään bloggaajana ja blogia muutenkin. :-) Sun blogillasi on suloinen ulkoasu, tykkään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla! Kiitos tästä kommentista! <3

   Poista
 2. Tällaiset postaukset on ihan mahtavia, just niin helpplukuisia ja saa varmasti hyviä vinkkejä! :)

  http://emmikristiinan.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Minä olen erittäin innokas blogivinkkien lukija! Ei niinkään siksi että tarvitsisin tietoa, vaan siksi että on mielenkiintoista tietää mitä muut ajattelevat bloggaamisesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla ja tuo näkökulma onkin mielenkiintoinen! :D

   Poista
 4. Mä tykkään itsekin kovasti sekä tehdä että lukea listapostauksia ja olen ehdottomasti kuulolla kaikkien blogivinkkipostausten kohdalla! :) ♥

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Mahtavat vinkit taas sulta jälleen kerran! :)♥

  VastaaPoista
 6. Oot niin kaunis! <3 Hyvä postaus :)

  https://by-rosejuliet.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Löysin vasta nyt sun blogin ja tykästyin paljon! Uusi lukija täällä! :)

  E.K.S.
  https://eks-katariina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva että löysit ja tervetuloa lukemaan! <3

   Poista
 8. hei vitsi noi listapostaukset on kyl hyvä idea! en oo ees ennen tajunnutkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva jos tää postaus muistutti tästä asiasta! <3

   Poista
 9. Nämä blogivinkit on ollut tosi hyviä ja hyödyllisiä! + Ihana blogi sulla muutenkin, laadukkaita kuvia, mielenkiintoisia aiheita ja kirjoitat niin hyvin❤ Mutta yksi kysymys on; miten pitää toimia, että voi laillisesti käyttää blogissaan kuvia, jotka on netistä ottanut? Miten ne pitää merkitä yms? Nää kuvat näyttää olevan sun omia, mutta ajattelin että saattaisit tietää. Googlettamalla totta kai jotain löytyi, mutta halusin kysyä sulta, koska sä tunnut osaavan selittää ymmärrettävästi asioita :D Kiitos, jos vastaat!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta kommentista! ♥

   Ja sitten tuohon kysymykseesi! Tässä postauksessa tosiaan käytin omia kuvia, mutta olen myös käyttänyt netistä otettuja kuvia. Ja myönnettäköön, etten ole aina täysin noudattanut tekijänoikeuksia. Esimerkiksi weheartit -sivustolta ei ihan niin vain saisi lainailla, vaikka monet bloggaajat sitä tekeekin. Käytännössä vaihtoehtona on kysyä lupa julkaisuun kuvan omistajalta tai etsiä kuva, jota saa käyttää vapaasti (tähän google antaa varmaan paremman vastauksen kuin minä, mutta jokatapauksessa myös laillisia/ilmaisia kuvia löytyy monestakin paikasta). Kun jaat kuvan netistä niin siihen tulisi merkitä kuvan alkuperäinen julkaisia ja linkki alkuperäiseen kuvaan.

   Toivottavasti vastauksesta oli jotakin hyötyä! Itsellänikin riittäisi tästä aiheesta vielä opittavaa! :D

   Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.