Blogivinkit: kuinka tehdä hyvä postaus?

perjantai 6. toukokuuta 2016

Aurinkoista perjantaita!  Sain niin ihania kommentteja edelliseen blogivinkit -postaukseen, että inspiroiduin heti valmistelemaan luonnoksissa lepääviä postausraakileita. Uskon, että mulla riittää teille vinkkejä vielä hetkeksi aikaa! Tänään pureudutaan hyvän postauksen rakentamiseen, sillä kyllähän me kaikki tykkäämme saada positiivista palautetta työstämme ja huomata postauksen aiheuttaman kävijäpiikin! 
Bloggaaminen vinkit bloggaamiseen
1. Aihe on blogipostauksen perusta. Kirjoitat sitten mistä tahansa, sinun on hyvä pohtia jonkinlaista teemaa ja punaista lankaa postauksen taakse. Lukijan on helpompi pysyä kärryillä ja kinnostua postauksesta, kun teksti on yhtenäistä ja asiassa pysyvää. Kirjoitin aiheen valinnasta myös aikaisemmin - mistä ideoita postauksiin?. Mielenkiintoa herättävia postausaiheita ovat esimerkiksi:
 Mielipiteitä herättävät kannanotot
 Henkilökohtaiset paljastukset
 Lukijoiden toiveiden ja hakusanojen pohjalta tehdyt kattavat kirjoitukset
 Hyödylliset vinkit

2. Kuvat ovat suuri osa postauksen yleiskuvaa ja ne toimivat usein parhaiten inspiraation lähteenä ja havainnollistavana materiaalia. 
Pyri lisäämään postaukseen noin 3-5 kuvaa. Mielestäni kuvien lisäämisessä kannattaa liikkua kultaisella keskitiellä ja lisätä niitä sopivasti - ei liikaa eikä liian vähän. 
♥ Kuvien laatuun ja kokoon kannattaa kiinnittää huomiota. Isot ja hyvälaatuiset kuvat ovat usein laadukkaan blogin merkkejä. 
Postauksessa esiintyvien kuvien on hyvä myös olla hieman erilaisia, mutta kuitenkin esimerkiksi värimaailmaltaan samanlaisia.
Leikittele väreillä, käytä luovuutta ja kokeile erilaisia kuvauspaikkoja ja taustoja.

3. Tekstissä on jälleen hyvä noudattaa kultaisen keskitien sääntöä. Jos asiaa on paljon, voit jakaa sen useampaan postaukseen. Tee postaukseen johdatteleva aloitus ja asiapitoiset kappaleet ja lukijat huomioon ottava lopetus. Anna vastauksia lukijoiden kysymyksiin. Lisää vinkkejä löydät täältä - kirjoittamisen abc.

Vaaleanpunainen tyttömäinen blogi
4. Postauksen sisältöä kannattaa miettiä lukijoiden kannalta. Mitä haluaisin itse tietää aiheesta ja miten asian voisi ilmaista tehokkaasti? Toimivia sisällöllisiä temppuja ovat esimerkiksi:
Plussien ja miinuksien listaaminen
Numeroidut listat
 Yhteenvedot
Postausen jaotteleminen kappaleisiin alaotsikoittain. Esimerkiksi tuotteen hyödyt, omat kokemukset, saatavuus..

5. Postauksen yleisilme on loppusilaus, joka varmistaa miellyttävän lukukokemuksen. 
♥ Mieti mitkä kuvat mätsäävät parhaiten toistensa kanssa esimerkiksi värimaailman suhteen. Mitkä kuvat laitat postauksessa ensimmäiseksi? 
 Joskus teksti toimii myös kuvissa! Lisää postauksen ensimmäiseen kuvaan houkutteleva teksti, jota voit jakaa myös somessa, esim "5 terveellistä välipalaa".
 Asettele postauksen sisältö siististi. Esimerkiksi teksti kannattaa jaotella pienempiin kappaleisiin ja tasata se kuvien kanssa yhtä pitkiksi.
 Käytä värejä ja hymiöitä maltillisesti.6. Otsikoi postaus hyvin, lyhyesti ja ytimekkäästi. Sama sääntö pätee niin postauksissa kuin missä tahansa muissakin tekstilajeissa. Käytä sopivasti kuvailua ja mielenkiintoa herättäviä sanavalintoja. Tässä muutama vinkki postauksen otsikointiin:
 Numerot ovat varma vetonaula!  Vertaappa vaikka näitä otsikoita "5 vinkkiä hiusten hoitoon" ja "hyviä vinkkejä hiusten hoitoon" Kumpaa sinä klikkaisit?
 Houkuttele kysymyksillä. "Miksi juuri sinun tulisi käyttää luonnonkosmetiikkaa?"
Yllätä ja "pudota pommi"! 
 Tarjoa vastausta johonkin kysymykseen. "kuinka tehdä hyvä postaus?"

Kuinka tehdä hyvä postaus vinkitTälläiset vinkit tähän päivään. Muistakaahan kertoa, jos haluaisitte vielä johonkin tiettyyn asiaan vinkkejä! 

15 kommenttia

 1. Tosi hyviä vinkkejä! Tykkäsin paljon myös edellisestä postauksesta, jossa jaoit postausideoita. Oon muutenkin "eksynyt" blogiisi jo useita kertoja mielenkiintoisten otsikoiden perässä ja pidän kyllä blogisi tyylistä todella paljon! Taidankin liittyä ihan lukijaksi. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kommentti! <3 Kiva kuulla, kiitos!

   Poista
 2. Jes, jälleen yks huippupostaus!! :) ♥︎

  VastaaPoista
 3. Aaaww, sä laitoit ton piirustuksen blogiinkin... :O <3 Mutta siis oon samaa mieltä yhden ed. postauksen kommentoijan kanssa - tää Blogivinkit-sarja on ollut tosi hyvä ja mielenkiintoinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai ja laitan varmaan vielä tuhat kertaa! ;)<3 Paras piirrustus ikinä! Kiitos paljon Mira! <3

   Poista
 4. Tosi hyviä vinkkejä, mutta taas vastarannan kiiskinä mun täytyy sanoa että olen kuvista erimeltä. :D Mä oon edelleen sitä mieltä että teksti on tärkein ja kuvat on joskus jopa turhia. :P Mut joo, muuten oot kyllä oikeessa ihan kaikessa, enkä väitä että oisit väärässä tossa kuvakysymyksessäkään, mä vaan satun olemaan eri mieltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aina saa olla erimieltä! :D Mulle itselle kuvat taas merkitsee aika paljon!

   Poista
 5. Äärettömän hyviä vinkkejä, oot todella hyvin saanut kerättyä faktoja postaukseesi :)
  1. oli mun mielestä kaikista parhain ja oleellisin vinkki juuri mulle ;D

  VastaaPoista
 6. Todella hyviä vinkkejä onnistuneeseen postaukseen! <3

  https://by-rosejuliet.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvä postaus, tästä oli varmasti monelle paljon apua ja ehkäpä itsekin sain jotain uusia vinkkejä :)

  http://kuviakinkiinnostaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.