Haaste: 8 asiaa joissa olen hyvä

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Hersecretmekko8

Hellurei!  Sain Hersecretiltä yhteistyössä kolme erilaista mekkoa, jotka tulevat nyt vilahtamaan postausten joukossa. Oon luottanut Hersecretiin aikaisemmin aina bilemekkometsästyksessä ja muun muassa mun abiristeilymekko on heiltä. Ihastuin näissä kuvissa näkyvään mekkoon heti ensisilmäyksellä ja siksi päätinkin valita sen kaikesta valinnanvaikeudesta huolimatta. En vain voi vastustaa pitsiä ja lisäksi pitemmillä hihoilla varustettu mekko on talvella todella tarpeen! Hersecretillä taitaa olla useimmat mekot onesize -kokoa, joten kannattaa aina tarkistaa mitä kokoa tuote vastaa. Tämä mekko vastaa kokoa s ja meni juuri ja juuri päälleni.

Ja sitten varsinaiseen postausaiheeseen: Ihana Cinderella Days -blogin pitäjä haastoi mut kirjoittamaan postauksen kahdeksasta asiasta, jossa olen hyvä. Psykan pääsykoevalmennuksessa ollaan kyllä veivattu vahvuuksia ja heikkouksia jokaisessa mahdollisessa suunnassa, mutta varsinaiset taitoni eivät kyllä vielä tule apteekin hyllyiltä. Oon aina ollut omien sanojeni mukaan kaikessa sellainen "peruspaska", joka sinnittelee jossain keskitason rajamailla, usein jopa hieman alempana. Ehkä suurimmat itsetuntopainiskeluni ovatkin  tapahtuneet nimenomaan tässä asiassa, sillä en millään meinannut ymmärtää, että taitoa voi löytyä muualtakin kuin koulun hehkuttamilta lentopallokentiltä, nuottipinoista ja matematiikan kaavoja taitavasta päästä. Nyt osaan kuitenkin nähdä taidot ja ominaisuudet laajempana kenttänä ja olen osannut löytää niitä myös itsestäni. Muistakaahan tekin, että taitoa ja älykkyyttä on olemassa hyvin monenlaista! Siinä missä jotkut loistavat matemaattis-loogisesti, jotku toimivat erittäin taitavasti sosiaalisissa tilanteissa!

Hersecret-musta-pitsimekko
1. Bloggaaminen - Jos minun pitäisi nimetä taito tai harrastus, jonka ystäväni melko varmasti nostaisivat esille minua kuvaillessani, se olisi bloggaaminen. Blogiharrastuksesta on tullut todella suuri osa persoonaani. Vaikka en ole lähelläkään Suomen parhaimpia bloggaajia, koen kehittyneeni neljän vuoden aikana ihan valtavasti ja olevani jo omassa mittapuussani melko taitava. Tiedän paljon enemmän blogimaailmasta, kuin olisin ikinä voinut uskoa ensimmäistä postaustani kirjoitellessani. Tottakai bloggaaminen on harrastus, joka kehittyy kokoajan eteenpäin ja vaatii entistä enemmän, mutta juuri se on tämän puuhan koukuttavimpia asioita!

2. Kirjoittaminen - Kirjoittaminen liittyy aika vahvasti blogiharrastukseen ja sanoisinkin sen olevan vahvimpia taitojani tähän liittyen. Olen aina pitänyt kirjoittamisesta, kunhan olen saanut tehdä sen omien sääntöjeni ja mielenkiintoni mukaan. Jo ala-asteikäisenä kirjoitin tekstinkäsittelyohjelmilla omia lemmikkilehtiäni. Muistan kirjoittaneeni aina ammattilaismaisesti lehden aloitussivulle hupaisan pääkirjoituksen ja täydentänyt lehteä niin haastatteluilla, tarinoilla kuin asiantuntevilla eläinartikkeleillakin. Suunnittelin kovasti myös "pehmonalle seikkailee" -nimistä artikkelisarjaa.. Myöhemmin siirryin eräälle hevossivustolle kirjoittelemaan pelottavia jatkotarinoita ja vielä myöhemmin löysinkin itseni kirjoittamasta piilotettua blogia. Koulu kielioppisääntöineen ehkä latisti hieman tunnelmaa, mutta sainhan mä kuitenkin pienen palkinnon lukiomme parhaimmasta yo-esseestä!

Hersecretmekko113. Ihmisten motivoiminen ja tsemppaaminen - Tässä kohtaa käytin jo ensimmäisen oljenkorren ja kilautin kaverille, toisinsanoen poikaystävälleni Valtterille, ja kysyin missä olen taitava. Osasin jo odottaa rimpsua asioista, joita en ennen osannut taidoiksi mieltää. Valtteri sanoi muun muassa, että olen taitava motivoimaan ja tsemppaamaan ihmisiä. Hmm, olenkohan? Usein tilanteessa, jossa ihminen purjehtii epätoivoisesti repaileisen motivaatiopurjeen siivittämänä, on vaikea löytää oikeita sanoja ja helposti tyytyy niihin helpoimpiin. "Kyllä se siitä, tsemppiä." Mieleeni tulee kuitenkin pari kertaa kun olen oikeasti saanut purjeen päästä kiinni ja saanut jopa ommeltua muutaman repaleen kiinni. Usein tälläisessä tilanteessa mietin asian omalle kohdalleni ja mietin, mitä itse haluaisin minulle sanottavan. Ehkä jonkinlainen taito tähän on olemassa, kun sitä vielä vähään hioo!

4. Luovuus & ideoiden keksiminen - Tällä kohdalla en tarkoita luovuutta minkäänlaisena kädentaitona, vaan ajattelun taitona. Olen aika idearikas ja rakastan suunnitella kaikenlaista mahdollisen ja mahdottoman väliltä. Usein keksin pääni sisällä musiikkivideoita radiosta soiviin kappaleisiin tai päähäni putkahtaa esimerkiksi aihe tutkimukselle, jonka haluaisin joskus toteuttaa.

Hersecretyhteistyö-blogi5. Johtaminen ja vastuun ottaminen - Usein yhteisiä projekteja ja esimerkiksi ryhmätöitä suunnitellessa otan paljon vastuuta tehtävästä, sillä tunnollisuuteni takia haluan sen suoritettavan mahdollisimman hyvin. Olen myös ehkä omimmillani "johtajan" asemassa, enkä hätkähdä sen tuomaa vastuuta. Tykkään organisoida toimintaa mahdollisimman tehokkaaksi ja siksi esimerkiksi laiskottelu, tehottomuus ja epä-johdonmukaisuus ryhmätöissä saa mut näkemään punaista. Teen tehtävän siinä tapauksessa vaikka yksin.

6. Lapsien kanssa oleminen ja työskentely  - Oon meidän perheen ja aikalailla myös suvun vanhin lapsi, joten olen tottunut viettämään aikaa itseäni nuorempien kanssa, ollen aina se huolehtiva "isosisko". Myös kaverini ovat olleet usein minua nuorempia. Ehkä tästä syystä olen aika taitava olemaan lasten kanssa ja monessa työpaikassa ollessani olenkin saanut monta lapsifania. 

Hersecretmekko97. Psykologia, terveystieto ja äidinkieli - Jos minun pitäisi kertoa kolme vahvuuttani oppiaineista, valitsisin nämä. Mulla on ehkä vähän sellainen asenne opittavia juttuja kohtaan, että osaan ne, joista kiinnostun. Psykologia ja terveystieto olivatkin mun lemppareita niiden mielenkiinoisuuden takia! Äidinkielessä olin myös melko vahva, vaikka kielioppijutut eivät lemppareihin kuuluneetkaan. Yläasteella ja lukiossa olin myös välillä yllättävän hyvä ruotsissa, mutta avoimen yliopiston ruotsinkielen kurssi kuitenkin palautti mut takaisin maantasalle.. :D

8. Vesijumppa - Hahaa, keksinpäs yhden liikuntalajinkin jossa olen hyvä! Pidin vesijumppaa uimahallilla noin vuoden, välillä yksin ja välillä parin kanssa. Siinä ajassa tuli kahlattua vesijumpan salat ihan hyvin läpi ja tuli hyödynnettyä myös luovaa ajattelua jumppaliikkeiden keksimisessä. Nyt olen käynyt itse tekemässä altaassa tehokkaat jumppatreenit aina uinnin ja vesijuoksun päätteeksi. Ja voin kyllä sanoa, ettei vesijumppa ole missään tapauksessa pelkästään mummoille! 

Ja lopuksi haluan haastaa viisi bloggaajaa tarttumaan tähän haasteeseen! VeeraInaJennaKata ja Viivi, haluan kuulla missä olette hyviä!

Postauksessa näkyvä mekko saatu Hersecretiltä. Linkki mekkoon TÄSSÄ.

20 kommenttia

 1. Oi että, ihastuin sun blogiin kyllä ihan älyttömästi ❤️ Sulla on jotenkin niin mielenkiintoinen tapa kirjoittaa ja joka postauksesta löytyy tosi kivoja kuvia! Sait musta ehottomasti uuden lukijan :)

  http://closerr-to-the-edge.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuaa ihana kommentti! <3 Kiitos suuresti ja tervetuloa lukijaksi! <3

   Poista
 2. Ihana tuo mekko! Ja niin kiva lukea tällästä positiivista postausta, tulee heti itsellekin hymy huulille ❤️

  http://notttwice.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Oi, ihastuin sun blogiin ensisilmäyksellä ja nyt kun oon muutaman postauksen lukenut niin täytyy sanoa että kirjoitatkin tosi kivasti :) uus lukija siis ilmoittautuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla! Kiitos valtavasti sulle ja tervetuloa lukemaan! <3

   Poista
 4. Oii ihanaa että tartuit haasteeseen! :D Oot kyllä niin taitava kirjoittaa, ja on iso syy miksi tykkään sun blogista tosi paljon ♥ Hajosin täällä yksikseni monta kertaa x)
  Ja aivan ihania kuvia, oot niin älyttömän kaunis! :) *o*

  VastaaPoista
 5. Oii kiitos haasteesta! Apua, tää taitaa olla vähän haasteellisempi haaste toteuttaa, hah :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha tää on kyllä vähän haasteellinen, mutta innolla odotan sun tuotosta! :D

   Poista
 6. Apuaaaaa! Pitääpä laitta heti aluille tämä, tässä voi tovi kestää kun astetta haasteellisempi on ja mun vahvuus ei oo kirjoittelu ja niin edelleen:'D Kiitos tästä haasteesta, innolla lähden kuitenkin toteuttamaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha tää on kyllä aika haasteellinen ja mullakin pyöri kauan luonnoksissa! Toivottavasti kuitenkin toteutat! :)<3

   Poista
 7. Tätä oli kiva lukea! Toi viimeinen vesijumppa oli yllättävä ja hauska :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! :D Haha, se on ehkä vähän erilainen! :D

   Poista
 8. Ihana postaus! Itellä on tuo äikän esseekoe ensi maanantaina ja pienoinen paniikki on kytemäisillään... :D Mistä aiheesta teit sun esseen? Onko mitään hyödyllisiä vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3

   Kävimpä oikein googlaamassa viime vuoden yo-kokeen muistinvirkistykseksi. Vastasin kysymykseen"Hyväksi häviäjäksi voi oppia. Ota kantaa väitteeseen." Vaikka kirjoitankin yleensä tosi kuvailevaa ja "vaaleanpunaista" tekstiä niin tuosta vetäisin aika teoriapainotteisen. Se oli melkein kuin joku psykologian & biologian essee! :D Omasta mielestäni se ei ollut mikään paras tuotokseni, mutta opettaja ja ytl tykkäsi! :D

   Kokemukseni pohjalta: 1. Kannattaa valita mielenkiintoinen aihe, josta on paljon sanottavaa ja vieläpä jotain sellaista, mitä muilla ei ole antaa. (omia kokemuksia) Uskon että esim tuohon mun aiheeseen tarttui monet liikunnasta kiinnostuneet ja kirjoittivat aika samat stoorit, joten pääsin hyvin erottumaan nyhveröllä liikuntahistoriallani. 2. Jos mahdollista, hyödynnä ja ota esille monta eri näkökulmaa! Rakenna esseee järkevästi niin, että esim jokainen näkökulma on eri kappaleissa mutta muista sidosteisuus ja johdattele tekstiä kappaleesta toiseen. Muista kunnon perustelut ja omat esimerkit. 3. Panosta aloitukseen! Itse tein hyvin teoriapainotteiselle esseelle tarinanomaisen aloituksen, jossa havainnollistin hyvin rikkaasti kokemuksiani asiasta. 4. Aika riittää varmasti hyvin, ei paniikkia! Suunnittele vain esseesi huolella ja tavoittele nautinnollista keskittymistilaa. 5. Uskalla leikitellä sanoilla, astua mukavuusalueen ulkopuolelle ja käytä luovuutta! Turvallinen tamanomainen raapustus on varmaa, mutta usein vaaditaan vielä hieman heittäytymistä korkeampia pisteitä tavoitellessa. 6. Luota itseesi ja yritä kirjoittaa esimerkiksi samalla asenteella kuin kirjoitat blogiasi.

   Paljon tsemppiä kirjoituksiin! <3

   Poista
 9. Oi miten ihana postaus ja kiitos haasteesta!♥ Pahoittelut kun vastaan hieman myöhässä :)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja odotan innolla, jos vaikka tekisit postauksen! <3

   Poista
 10. Ooh, olipa ihana ja voimaannuttava postaus! ♥ Kiitos haasteesta, voi kunpa pääsisin toteuttamaan sen pian - kovalevy on vieläkin hankkimatta, ne ovat ihan pirun kalliita! Joskus on kyllä hyvä oikeasti miettiä, missä asioissa on hyvä, sillä usein tuntuu, että mikään ei onnistu tai suju ja kaikessa on huono, vaikka niin ei oikeasti olekaan. Tuo mekko on tosi kaunis, jäin kuolaamaan... :D

  VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.