Blogivinkit: Kuinka saada lisää lukijoita blogille?

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Hellurei ja kivaa maanantaita!  Tänään edetään blogivinkeissä aiheeseen, joka kiinnostaa varmasti useita bloggaajia. Vaikka blogia kirjoitetaankin usein omasta kiinnostuksesta ja omaksi iloksi, lukijoiden merkitystä ei voi kokonaan sulkea pois. Lukijat tuovat motivaatiota bloggaamiseen ja heijastavat myös osakseen onnistumista ja kehittymistä bloggaajana. Ainakin itse myönnän iloitsevani kun huomaan blogini lukijamäärän kasvaneen. Kuinka sitten saada lisää kävijävirtaa blogiin?
Kuinka saada blogille lisää kävijöitä ja lukijoita

  Ehkä se kaikkein tärkein, mutta myös eniten työstämistä vaativa neuvo: Tuota laadukasta ja mielenkiintoista sisältöä. Lukijat etsivät kirjoittajia, jotka erottuvat massasta persoonallaan ja postauksillaan. Persoonaan et voi juurikaan vaikuttaa, mutta voit kyllä hyödyntää sitä kirjoittamalla mahdollisimman avoimesti ja paljastamalla asioita myös sinusta itsestäsi. Rakenna blogillesi siisti ja itsesi näköinen ulkoasu, panosta postausaiheisiin ja julkaise mahdollisimman laadukkaita kuvia ja tekstiä, sekä vastaa lukijoiden jättämiin kommentteihin. Näillä pääset jo pitkälle!

Tarkkaile mikä kiinnostaa lukijoita. Toimivia vetonauloja on muun muassa henkilökohtaisista asioista kirjoitetut pohdinnat, hyödylliset vinkkipostaukset ja keskustelua herättävät ajankohtaiset kannanotot. Huomioi tietysti myös lukijoiden toiveet, sillä ne sisältävät usein asioita, jotka sinussa ja sisällössäsi kiinnostavat eniten!

 Mainosta uusimpia postauksiasi. Esimerkiksi Facebookissa on blogien ja blogipostausten mainostamiseen tarkoitettuja ryhmiä, jonne kannattaa käydä linkittämässä aina uusimmat postaukset muutaman sanan kera. Mielestäni esimerkiksi ikä ja blogin aihepiiri on hyvä manita aina blogia mainostaessa, jotta kiinnostunut lukijakunta osaa löytää sivuillesi. Myös esimerkiksi demi.fi sivuston blogit ja vlogit -aiheisella keskustelupalstalla on helppo sekä löytää, että jakaa luettavaa.

Hyödynnä sosiaalista mediaa ja esimerkiksi Pinterestiä. Onko sinulla esimerkiksi instagramissa tai youtubessa lukuisia seuraajia? Kannattaa lisätä jokaiseen sosiaalisen median profiiliin vähintäänkin blogin osoite, jotta muualtakin tulleet seuraajat löytäisivät sinut. Pinterestin hyödyntämisestä kirjoitin erikseen TÄÄLLÄ.

 Tallenna julkaisemasi kuvat selkeällä ja informatiivisella nimellä. Jos olet postaamassa kuvan ostoksista, tallenna se esimerkiksi muotoon "ostokset blogi 2016". Näin kun joku googlettaa kyseistä asiaa, hän saattaa törmätä postauksesi kuvaan kuvahaussa. Postauksen näkyvyyttä googlessa kannattaa miettiä myös otsikoinnissa ja sanavalinnoissa. 

 Päivitä blogia usein. Näin huomioit lukijoitasi ja pidät mielenkiintoa yllä!
Hyödylliset vinkit bloggaamiseen-lisää lukijoita Huomioi linkkaa blogisi -postaukset ja jätä niihin linkki omaan blogiisi.  Jos pääset esiteltäväksi kirjoittajan lempiblogien joukkoon, se saattaa tuoda sinulle valtaisan kävijäryöpyn! Etenkin sijoitus suuren lukijamäärän omaavaan blogiin on mainostuskeinoista parhaimpia. 

 Blogiyhteistyöt tuovat usein uudenlaista kävijävirtaa blogiin. Yritykset jakavat usein yhteistyössä tehtyjä postauksia sivuillaan, joista kiinnostuneet sitten klikkailevat. Hyvänä esimerkkinä on kahden vuoden takainen yhteistyöni Estrellan kanssa, jonka takia yhteistyöpostaus on edelleen yksi koko blogihistoriani suosituimmista. Vaikket tekisikään yhteistyötä, voit myös linkittää postauksiasi yrityksille, joiden tuotteesta olet postaukseesi kirjoittanut. Yritykset jakavat usein mielellään kaikenlaisia heidän tuotteisiinsa liittyviä sisältöjä sivuillaan!

Kommentoi muiden blogeja ja saa siten vierailijoita takaisin. Itse huomaan, että usein ihmiset joiden blogeja käyn kommentoimassa tulevat uteliaisuuksissaan kurkkaamaan myös omaani ja näin toimin lähes aina myös itse uuden kommentoijan saapuessa paikalle. Minulla on myös monta bloggaajaa, joiden kanssa vastavuoroisesta kommentoinnista on muodostunut jonkinlainen tapa. Joskus on viisasta linkittää oman blogin osoite kommentin perään, vaikkakin liioiteltu oman blogin tyrkyttäminen ei ole ehkä kannattavaa.

Mieti blogipostauksien otsikot tarkasti, sillä otsikko on juuri se pikkuruinen ongenvapa, johon lukijat tarttuvat. Mielestäni hyvä otsikko informoi postauksen sisällöstä ja herättää mielenkiinnon esimerkiksi kysymyksellä. Myös numerot postauksissa on todettu vetovoimaisiksi, joten hyödynnä niitä! (esimerkiksi "10 syytä käyttää luonnonkosmetiikkaa")

On myös totta, että postausaika vaikuttaa kävijämäärään. Aamulla julkaistut postaukset näkyvät ehkä pidempään listoilla, mutta iltaisin ihmisillä on enemmän aikaa lukea blogeja. Usein myös viikonloppu, etenkin sunnuntai, on tehokkain aika postauksien julkaisuun!

Lisää lukijoita blogille vinkkejäTässä oli kaikki parhaimmat vinkkini kävijöiden ja lukijakunnan kasvattamiseen! Toivottavasti tästä postauksesta oli hyötyä mahdollisimman monelle!

36 kommenttia

 1. Todella hyödyllisiä vinkkejä ja ihana ulkoasu <3


  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. nää blogivinkkilistat on niin käteviä. Ja kivaa kun niistä kirjoitetaan, vähän nyppii kun välillä suositut bloggaajat vastaavat että "no niitä lukijoita vaan tuli, en tehnyt mtn", kun todellisuudessa kävijämäärän lisäämiseksi on tehty paljonkin :) Sulla on kyl vaan niin ihana blogi ja pakko kehua vieläkin pastellisävyjen määrää, pinkki on rakkautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kans törmännyt tollasiin vastauksiin usein! Harva varmasti on lukijoita saanut sormia napsauttamalla, vaikka ehkä muutama vuosi sitten blogien ollessa uusi juttu, lukijoita keräytyi helpommin. Ja kiitos paljon kommentista! <3

   Poista
 3. Näitä blogivinkkejä on ollut tosi kiva lukea ja näistä on ollut myös paljon hyötyä, inspiraatiota on tullut vaikka kuinka :) Kiitos siitä ♥ Samalla sun blogi on myös noussut ehdottomasti yhdeksi suosikkiblogeistani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, tälläset kommentit saa niin hyvälle mielelle! Tosi kiva kuulla, kiitos paljon! <3

   Poista
 4. Oon aivan rakastunut sun blogiin! Tykkään paljon tästä ulkoasusta, sekä siitä, millä tavalla kirjotat! Voin sanoa että sait just uuden, _rakastuneen_ lukijan!

  minisuperhuman.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan superihana kommentti! Kiitos sulle paljon!! <3

   Poista
 5. Löysin siut jo joskus aikoja sitten youtuben puolelta, mutta vasta vähän aika sitten eksyin myös tänne bloginkin puolelle. Raikas piristys täytyy sanoa!(: Kivoja vinkkejä oot laittanu josta on varmasti hyötyä monelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että täällä on ihmisiä youtubenkin puolelta! :) Kiitos paljon kommentista! <3

   Poista
 6. Oij tämä oli tositosi hyvä postaus! Todella monista oon lukenut jo muualtakin mutta muutama uutukainen tuli luettua tästä:) Kiitos näistä sun vinkeistä, nää on huippuja Julia!

  VastaaPoista
 7. Sulta löytyy aina mahtavia vinkkipostauksia ja sen takia täällä vierailenkin! :) Tämäkään teksti ei jättänyt kylmäksi vaikkakin kaikki kikat olivat ennestään tuttuja. Pitäisi itsekin panostaa muutamaan vinkkipostaukseen, mutta mulle ne ovat jotenkin tosi työläitä tehdä, eikä niitä viitsi hutaistakaan valmiiksi :P Kiitos tästä, ihanasta blogista ja jatka samaa rataa! PS. Kuvat olivat kerrassaan herkut! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla, kiitos paljon tästä kommentista! <3

   Poista
 8. Huippu hyviä vinkkejä! Näitä on mahtava lueskella ja saada itsellekkin lisää inspiraatiota oman blogin kehittämiseen :)♥

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia vinkeistä. Oli kyllä hyviä täsmävinkkejä :)

  VastaaPoista
 10. Voi miten hyviä vinkkejä, näistä pitää ottaa mallia itsekin!^^

  anskukoo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, ota ihmeessä mallia! Kiitos kommentista! <3

   Poista
 11. Nää sun vinkit on kyllä joka kerta yhtä hyviä ja osaat pukea nekin miellyttävään muotoon lukea, eivätkä postaukset tunnu ollenkaan luettelomaiselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla, ettei tunnu luettelomaisilta vaikka sitä vähän väistämättäkin ovat.. :D<3

   Poista
 12. Nää blogivinkki postaukset on kyl niin kivoja! Oon aina ihan innoissani kun nään että sulta on tullut uusi tälläinen :D

  VastaaPoista
 13. Tosi kivoja vinkkejä, pakko kokeilla hyödyntää näitä parhaani mukaan :) Sulla on muutenkin tässä blogissa mielenkiintoisia juttuja, joten liityin lukijaksi <3

  http://ronjannika.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja kannattaa todellakin kokeilla! Mä oon hyötyny näistä itsekin ihan älyttömästi! :) Mahtavaa kuulla, tervetuloa lukijaksi! <3

   Poista
 14. Hyviä vinkkejä, kiitos tästä! :)

  http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 15. Hyviä vinkkejä aloittelevalle bloggaajalle, kiitos näistä! Ihana vaaleanpunainen blogi :)

  http://louskalapsineen.blogspot.com

  VastaaPoista
 16. Hei ihana blogi sulla ja sain hyviä vinkkejä! Aloitin mun blogin vuoden alussa https://rosaliinarousu.wordpress.com/ ja on vielä monta asiaa, joihin pitää panostaa. Sun blogin ulkoasu on aivan mahtava! <3

  VastaaPoista
 17. Tosi hyviä vinkkejä!! Pitää pistää korvan taakse :)

  aveclotta.blogspot.fi

  VastaaPoista
 18. Hei ihana blogi sulla ja tosi hyödyllisiä vinkkejä ! :)

  https://siirikiviharju.blogspot.fi

  VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.