Blogivinkit: Tuotekuvien taustat

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Heippa kaikki!  Ajattelin aloittaa uuden "postaussarjan", jossa julkaisen bloggaamiseen liittyviä vinkkejä, joista saattaa olla hyötyä muillekin kuvauksen ja kirjoittamisen harrastajille ja sosiaalisen median kävttäjille. Ottaisin mielelläni vastaan teidän toiveitanne ja ideoitanne. Onko mielessäsi jotain bloggaamiseen liittyvää, johon haluaisit vinkkejä ja rehellisiä vastauksia? 

Starttaan blogivinkit kuva-aiheisella postauksella, sillä kuvat tekevät suuren osan blogia. Kuvat antavat ensivaikutelman ensimmäistä kertaa paikalle saapuvalle lukijalle, herättävät kiinnostuksen, antavat inspiraatiota, opastavat. Ennenkaikkea kuvat saattavat kertoa enemmän kuin tuhat sanaa. Kuvista tulee varmasti jatkossa rutkasti lisää asiaa näissä vinkkipostauksissa, mutta tänään haluan aloittaa erityisesti tuotekuvien taustoista & rekvisiitasta. Olen kuvaillut blogiurani aikana monenmoista pientä purkkia ja purnukkaa. Jossain vaiheessa otin kuvani aina yhtä arvaamattomalla tavalla eli roiskaisin kuvaamani tuotteen  pöydälle sen kummempia miettimättä ja sen kuin nappasin kuvan. Taustana oli siis kuvasta toiseen samainen pöytä. Yksinkertainen on kaunista, mutta joskus tavallisiin tuotekuviin on kiva tuoda piristystä pienten elementtien avulla. Tässä postauksessa kerron esimerkkejä, millän tavoin kuviin voi tuoda jotain uutta piristämään. 
Joululahjat videolla blogiErilaiset alustat; pöytätabletit. Tämän vuoden lemppari kuvausalusta on ollut ehdottomasti tämä punottu pöytätabletti, joka onkin näkynyt usein kuvissa pelkästään, sekä muiden elementtien tähdittämänä. Mulla on tapana kierrellä välillä kauppojen keittiöosastoja löytääkseni uusia tabletteja nimenomaan kuvauskäyttöön. Nämä ovat nimittäin todella helppoja pienten ja isompienkin tuotteiden kuvauksessa.
The Body Shopin huulivoideKivet. Näitä pieniä, miksei isompiakin, luonnonihemeitä on saatavilla lähes aina. Pikkuruinen rantahiekka, pienenpienet pihamaan sorakivet, kauniin väriset ja muotoiset löydökset, kaupan koristekivet, kokonainen kivikokoelma. Onhan sitä joskus tullut otettua kuvat myös ison kivenmöhkäleen päällä. Kivet toimivat mielestäni hyvin melko tasaisella alustalla, joka näyttää "tyhjältä" pelkkien tuotteiden kanssa.
Body Shop joulukalenteri luukut 1 ja 2 blogiSisustuselementit tai maisema taustalla. Usein tuotepurkit kuvataan ylhäältä alaspäin, niiden ollessa kallellaan kuvausalustalla. Uudet kuvakulmat tuovat vaihtelevuutta. Yksi suosikkini on kuvata tuotteet niiden kansssa samalta tasolta niin, että taustalla näkyy pieni pilkahdus jostain sisustuselementistä, kuten joulukuusesta. Myöskin terassilla saa upeita kuvia niin, että tuotteen taustalla näkyy vaikkapa pieni pala lumista maisemaa. 
Essencen suosikkihuulikiiltoHyödynnä itseäsi. Jos tuotteen pystyy jollain tavalla esitellä konkreettisesti käytössä, se on aina lukijalle eduksi. Esimerkiksi huulituotteen kuvaan voi ujuttaa helposti tuotteella meikatut huulet ja vaikkapa kynsilakkapulloa kuvatessa voi vilahtaa kyseisellä sävyllä lakatut kynnet.
Vuoden suosikit blogi Nivea After Shave BalmKauniit paperit. Itse säästän aina kaikki kauniit paperit ja tuotepussukat ja käytän niitä myöhemmin kuvausalustoina. Tämä suloisen vaaleanpunainen vaaleanpunainen on ollut yksi käytetyimmistä kuvausalustoista! Papereiden avulla kuviin saa tuotua väreja, joita ei ehkä tavallisesta kuvausympäristöstä löytyisi.
HiuspuuteriPaperinen kakkualusta & pallovalot. Paperinen kakkualusta toimii kuvissa silloin kun haluaa jotain simppelin valkoista, mutta hieman erikoisempaa kuviin. Yhdistin kerran tälläisen alustan kanssa myös valkoiset pallovalot, ja mielestäni lopputuloksesta tuli todella talvinen ja raikas. p.s. kuva artikkelistani  Dailychic- kuivashampoiden top 5

Näin saatiin blogivinkit vihdoin liikkeelle! Mulla on tällä hetkellä muutamia blogivinkit -sarjan postauksia luonnoksissa ja ne koostuu asioista, joita itse pidän bloggaamisessa tärkeänä ja joita olen vuosien varrella oppinut. Julkaisen postauksia silloin tällöin ja niin kauan kuin aiheita riittää. Ehkä loputtomiin? Kuulisin enemmän kuin mielelläni, minkälaisia toiveita teillä olisi postauksien suhteen ja miltä blogivinkit ideana kuulostaa! 

22 kommenttia

 1. Tosi kiva idea! :) Tästä on varmasti monelle hyötyä.

  VastaaPoista
 2. Tää oli kiva <3 Ihania kuvia oot räpsiny kyllä!

  VastaaPoista
 3. Todella hyvä idea ja antaa varmasti inspiraatiota muillekin bloggaajille! :-) Olisi kiva, jos jakaisit vinkkejä vaikka asukuviin - niihin kun tulee tavallisesti kuvattua aina samanlaiset poseeraukset, jotka nekin on kamalan vaikea "keksiä".

  VastaaPoista
 4. Mahtavia vinkkejä! :) Kiitos näistä. Itsellä ollut aina vähän ongelma, että missä ihmeessä sitä kuvaisi ja kun ei tuota valoakaan oikein ole niin pitää mennä vähän sen mukaan, että missä on se valoisin spotti.. :D Upea ja laadukas blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Jep, valoisuusongelma on tuttu täälläkin ja sitä joutuu aina metsästelemään!:D

   Poista
 5. Huippu idea! Näistä tulee olemaan paljon hyötyä ja apua, niin kuin jo tästäkin!:)

  VastaaPoista
 6. Tässä oli tosi kivoja vinkkejä, joita en moniakaan itse ole edes ajatellut! :)

  VastaaPoista
 7. Kiva että aloitat tällaisen. :) Minun mielestä kuitenkin myös teksti on erittäin tärkeää. Kuvat on plussaa, mutta jos teksti on paskaa ei kuvat paranna koko blogia juuri ollenkaan (ellei siis kysessä ole valokuvausblogi). Toivoisinkin siis että tekisit myös tekstiin liittyviä blogivinkkejä, vaikka kuvat ovatkin varmasti mielestäsi tärkeämpiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä kommentista, tosi hyvä pointti nimittäin! En missään tapauksessa tarkoittanut vähätellä tekstin merkitystä, vaikka nostinkin kuvat isoon rooliin tässä postauksessa. Itse kiinnostun usein blogeista kuvien perusteella, mutta laadukas teksti saa tykästymään blogiin enemmän ja jopa liittymään lukijaksi asti. Kuvat ovat kuitenkin sellainen aihe, joista mulla riittää sanottavaa paljon, mutta tarkoituksena on tottakai sisällyttää blogivinkkeihin muutakin. Tekstiaiheinen vinkkipostaus on todella hyvä idea ja laitankin sen nyt toteutuslistalle ja mietintämyssyyn.

   Poista
 8. Tosi hyödyllinen postaus varsinkin tämmöselle tuoreelle bloggaajalle! :D Hyviä vinkkejä ja hienoja kuvia :)

  ❤: https://minttum.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oli hyödyllinen! <3 Kiitos kommentista!

   Poista
 9. Tosi kiva ja hyödyllinen postaus! :) sulla on kyllä aina ihania taustoja ja kuvia blogissas! ♡

  VastaaPoista
 10. Hyvä postaus! Ja hienoa huomata, miten oot kehittyny kuvaajana. :)

  VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.