Viikko Kreetan Georgioupolissa

maanantai 15. lokakuuta 2018

hydramis palace hotelli kreetaMoi taas viikon blogitauon jälkeen! Loma on nyt lusittu ja hieman haikein mielin palasin kotisuomen arkiaskareiden pariin. Ehdin kaivata vain paksua täkkiä ja vessapaperin sietäviä vessoja, mutta muuten en ehtinyt polttaa hermojani matkalla mihinkään niin, etteikö vielä pari lisälomapäivää olisi uponnut.

Kreeta - etelän Norja?

Ehkä johtuen parin kuukauden takaisesta Norjan roadtripistä, ynnäsin heti maisemien yhtäläisyydet. Kreetan maisema oli myöskin vuoristojen, meren ja lampaiden täyttämä. Ehkä vähän karu ja sotkuinen, mutta se tarjoili silti paljon nähtävää. Säät eivät suosineet meitä myöskään Kreetalla ja esimerkiksi eilen Suomessa oli melkein yhtä lämmintä kuin siellä. :D 

Pieni Georgioupolis

Meidän hotelli, Hydramis Palace, sijaitsi pienessä Georgioupolissa ja sielläkään ei aivan keskustan tuntumassa. Georgioupoli on pieni kylä Hanian ja Rethymnonin välissä. Ajattelin etukäteen, että tuollaiseen tuppukylään varmasti tylsistyy, mutta oikeastaan tykkäsin tälläisestä pienestä luontokohteesta hurjan paljon. Oli kiva nähdä rutkasti paikallista asutusta, lampaita, vuoristoteitä ja oliivipuita.

Kreeta kreikka matkat blogiHuono sää - enemmän aktiviteetteja

Ekana lomapäivänä paistoi aurinko, muuten lämpö oli tosi satunnaista. Sateen ja ukkosen uhka olivat läsnä jatkuvasti ja kovan tuulen vuoksi mereen ei saanut mennä. Tottakai tämä vähän harmitti, sillä arvatenkin suomalainen lähtee ulkomaille usein lämmön toivossa. Lomasta nauttiminen on kuitenkin asennekysymys. Kuumalla säällä matkat koostuvat helposti auringon ottamisesta altaalla tai rannassa, eikä energiaakaan välttämättä riitä kovin aktiiviseen touhuamiseen. Nyt miedot lämpötilat suorastaan kannustivat pyöräilemään, kävelemään ja seikkailemaan. 

Mitä puuhattiin?

Oltiin lomalla kymmenen hengen porukalla sukulaisten kanssa. Vaikka näin usean henkilön kanssa matkustaminen välillä raastaa hermoja ja kysyy joustavuutta, on se mun mielestä paras tapa matkustaa. Aina löytyy seuraa kaikkeen. Me vietettiin shoppailupäivä Haniassa, tehtiin pyöräretki Kreetan ainoalle luonnonjärvelle, käveltiin vuoristossa, vierailtiin Pyhän Nikolaoksen kappelilla ja tanssittiin useana iltana täysillä hotellin discossa. Ja syötiin ihan järkyttävä määrä jäätelöä. 

matka kreeta blogiVastoinkäymisiä

Viikon ehkä ainoa vastoinkäyminen oli mun kännykän lentäminen mereen. Oltiin ottamassa ylläolevaa kuvaa, jossa mulla on tuo rantahattu päässäni. No yritin sitten kurkottaa kännykkää näkemättä tietenkään hattuni alta mitään ja huitaisin vahingossa kännykän kuvaajan kädestä mereen. Sinne se kolahti kiviin ilman minkäänlaista näytönsuojusta ja aalto huuhteli päältä. Näyttö pysyi täysin ehjänä ja oikeastaan kaikki muukin. Toki kännykkäni hieman sekoilee ja en tiedä, tuleeko suola sen sisällä tekemään vielä lisää tuhoja. Muistakaa olla varovaisia kun kuvaatte kännykällä veden lähettyvillä! 

kreeta meri blogi

Nyt ollaan taas monta kokemusta rikkaampana. Kirjoitan vielä postauksen, jossa annan matkavinkkini erityisesti Georgiopoliin ja lähialueilla matkaaville. Kreeta on täynnä upeita nähtävyyksiä ja kokemuksia, joita ehkä minäkin vielä joskus palaan tutkimaan.

Kivaa viikkoa! 

4 kommenttia

 1. Ooh ihania kuvia :) Kunnon vesilelut myös löytyi!

  VastaaPoista
 2. Mua kiinnostaa Kreeta ja Hania onkin ollut kerran vaihtoehtona, meinattiin lähteä sinne perheen kanssa, mutta ei sitten uskallettu varatakaan matkaa kun yksi meistä ei ollut sittenkään ihan kunnossa lähtemään. Todella kauniita lomakuvia, odotan innolla matkavinkkipostausta, jospa sitä ens kerran kun rantsulomalle lähtee niin suuntais Kreetalle! :D

  Ja aijai miten tuon phonen kanssa kävi, toivotaan ettei suolaa päässyt paljoa sisään että se säästyy pahimmilta vaurioilta! Tuota kyllä sattuu ja kannattaa olla aina varovainen kun kuvailee kameralla/phonella veden lähellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti joskus lähteä! Kreeta olis täynnä niin huikeaa ihasteltavaa, että huhhuh! <3

   ja joo toistaiseksi onneksi vielä toimii ja ainakin kuvat on pelastettu! :D Pitäis kyllä olla varovainen, mutta helpommin sanottu kuin tehty!

   Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.