Voiko Netflix edistää hyvinvointia? + VPN

sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Postaus totettu kaupallisessa yheistyössä: VPN-SUOMI 

USA netflix ohje blogi VPN yhteys

Netflix - Epäkehittävä laiskuuden multihuipentuma vai tehokkaasti palauttava ajanviete?

Kirjoitin kesällä postauksen Muista palautua myös henkisesti - 5 rentouttavaa ajanvietettä, johon listasin myös Netflixin (myös muut suoratoistopalvelut ja televisio ylipäänsä ajavat saman asian). Ymmärrämme fyysisen palautumisen merkityksen ja tiedämme tarvitsevamme lepoa, kun keho on voimaton, lihakset ovat kipeytyneet treenistä ja silmät roikkuvat puoliummessa. Psyykkisen palautumisen arvoa on vaikeampi käsittää ja mieli nyt ylipäätään on välillä hieman mysteerisempi kaveri. Usein hälytyskellot soivat vasta silloin, kun aivot käyvät ylikierroksilla ja uni ei tulekaan illan päätteeksi. Mä yritän pyhittää etenkin stressaavimpien päivien illat täysin palautumiselle ja vauhdin himmailemiselle ja usein työkaluna tähän toimii mun mielestä erittäin loistavasti Netflix.

Miksi Netflix on mielestäni hyvä palautuskeino ja hyvinvoinnin edistäjä?

Ilman varsinaista "ilta-aktiviteettia" upotan aikani helposti somen selailuun ja tämä puuhastelu ei lopulta tee vapaa-ajasta kovinkaan laadukasta. Saatan päivittää instasivun tuhat kertaa ja turhautua, kun olen selannut sen postaukset läpi vähintään yhtä monesti. Ilta on myös mitä otollisin aika stressata niin menneitä kuin tulevia askareita. Mielenkiintoinen tv-sarja tai elokuva tempaisee mennessään ja tarjoaa tilaisuuden nollata ja ajatella hetken aivan jotain muuta. Olen todennut, että mitä stressaavampi ajanjakso, sitä enemmän netflix/tv-hömppää kaipaan elämääni.

Elokuvat ja sarjat luovat mahdollisuuden omien tunteiden käsittelemiseen ja toisaalta myös erilaisiin rooleihin eläytymiseen. Esimerkiksi vaikeassa, epävarmassa, elämänvaiheessa voi olla todella voimaannuttavaa eläytyä vahvan ja päättäväisen päähenkilön rooliin.

Netflixin katsominen ei vaadi pinnistelyä. Pidän itse esimerkiksi kirjojen lukemista loistavana rentoutuskeinona, mutta usein vaikkapa pitkän koulupäivän jälkeen en jaksa lukea enää sivuakaan yhtään mitään ja koen lopulta telvision katsomisen paljon helpommaksi tavaksi rentoutua. En ole kovin iltaenerginen, joten en myöskään yleensä jaksa nähdä hirveästi vaivaa illan ajanvietteisiin.

Netflixiä voi katsoa yksin tai yhdessä, kumpikin ovat omalla tavallaan loistavia vaihtoehtoja. Meillä usein elokuvan tai sarjan katsominen on illan yhteinen päätös, sen sijaan että kumpikin puuhastelisi omia juttujaan vaikkapa blogin, pelin tai koulu-/työjuttujen parissa.

En tiedä olenko se vain minä, mutta nukahdan helposti television ääreen (tosin nukahdan illalla minne tahansa kun nukkumaanmenoaika lähestyy). Illan tavoite on tietysti nukahtaa. Television katselusta annetaan hieman ristiriitaisia ohjeita: toisen mukaan televisio on hyvä sammuttaa tunteja ennen nukkumaanmenoa, mutta toisia telkkari nimenomaan rauhoittaa unten maille. Kumpi on sun juttu?

netflixin hyvinvointivaikutukset usa netflix blogi

VPN -yhteys

Tutustuin VPN-yhteyden hyötyihin ensimmäistä kertaa tänä syksynä, kun kandidaatin tutkielmaa tehdessäni minun täytyy päästä yliopiston verkkoon sidottuihin palveluihin etänä. VPN-Suomen kanssa toteutetun yhteistyön myötä älysin VPN-yhteyden hyödyt lisäksi sekä yksityisyyden suojaamisessa että pääsyssä laajempaan viihdetarjontaan. 

Yksinkertaistetusti VPN korvaa IP-osoitteesi toisella. Yhteyden avulla voit siis käyttää turvallisesti julkisia Wi-Fi -verkkoja, pitää henkilökohtaiset tietosi turvassa ja selata nettiä laajemmin. Miksi puhun VPN:stä tämän postauksen yhteydessä? Se selviää seuraavan otsikon alta.

Maarajat ylittävä elokuvien, sarjojen ja ohjelmien katselu

Ruoho on tunnetusti vihreämpää aidan toisella puolella. Suomessa ollessamme kaipaamme ulkomaiden suoratoistomarkkinoiden huimasti parempaa tarjontaa. Jos verrataan Netflixin sisältöä, Suomen Netflixissä on puolet vähemmän elokuvia ja tv-sarjoja kuin USA:n Netflixissä. USA:n Netflixistä löytyy esimerkiksi sarjat Shameless ja Greyn Anatomia, mutta mä kaipaan eniten kotimaan tarjonnasta puuttuvia uusia kausia lempisarjoistani sekä muutamia disney-leffoja. Sama toimii tietysti myös toisinpäin. Ulkomailla ollessamme, niin loma- kuin asumistarkoituksessa, saatamme kaivata kotimaamme tv-ohjelmia ja sisältöä, jonka katsomisen maarajat estävät. 

VPN-yhteys mahdollistaa maarajat ylittävän suoratoiston seuraavasti: ota käyttöön VPN-yhteys, yhdistä VPN haluamaasi sijaintiin & saat haluamasi palvelun valikoiman näkyviin.

Lue lisää VPN-Suomi nettisivuilta. Tarkempaa tietoa löydät esimerkiksi kohdista Netflix + VPN ja MTV3 katsomo ulkomailla.

Mulla on yhteistyön myötä käytössäni CyberGhost VPN, joka on vaihtoehdoista halvin, mutta myös oikein toimiva yhteys.

Onko sun mielestä Netflix loistava palautumiskeino? Entä onko sulla käytössäsi VPN-yhteys? 

Lähetä kommentti

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.