4 mieleenpainuvinta hetkeä kesältä

keskiviikko 12. syyskuuta 2018

yöpyminen pakettiautossa roadtrip norja
Yö pakettiautossa Pohjois-Norjassa

Rentouttavan kesän päätteeksi kaipasin seikkailua, jännitystä ja kaikkea muuta kuin rannalla makoilua - kaipasin roadtripin Norjaan. En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt roadtrippiä, nukkunut pakettiautossa, enkä lähtenyt reissuun yhtä vähäisten suunnitelmien varassa, joten arvatenkin reissuun mahtui ikimuistoisia kokemuksia laidasta laitaan. Yö pakettiautossa Pohjois-Norjan Skibotnissa oli kuitenkin ehkä reissun ja koko kesän kaunein hetki. Sää oli suosinut meitä ensimmäistä kertaa matkan aikana, tunnelma oli huipussa ja ilta huipentui kauniiseen auringonlaskuun. Miten huikea nukahtaa, kun viileän pakettiauton suurista ikkunoista hehkuu pinkin, lilan ja sinisen sävyissä loistava vuoristomaisema. Toinen yö tähtilampuin valaistussa kodassa oli myös kilpailykykyinen kokemus.

Jos haluat lukea lisää roadtripistä, olen tähän mennessä ehtinyt julkaista postaukset Roadtrip Pohjois-Norjaan: matkan reitti & Rahapäiväkirja: Roadtrip Norjaan.

diy helppo patja parvekkeelle netflix blogiDIY netflix-nurkkaus terassilla

Rakastan lasitettuja parvekkeita ja niiden tunnelmaa. Omassa pienessä opiskelijayksiössäni sellaista ei ole, mutta hyödynnän huolellisesti vanhempieni oman. Ehkä sitten tulevaisuuden unelmatalooni rakennutan valtavan lasipalatsin. Muistatteko vielä kesän pitkän hellejakson? Mä tein päivät fyysistä ulkotyötä, joten illalla kaipasinkin jo lepoa ja viileyttä. Siitä sainkin idean. Täytin ilmapatjan, päällystin sen vilteillä ja tyynyillä ja asetin pallovalot kodin parvekkeelle. Kesän mukavin rentoutumispaikka oli valmis! Vietin muutaman kesäillan katsoen vanhaa lemppariani Gossip Girliä näissä maisemissa ja tunnelmissa. Kesän rennoin kokemus! 

foodprep kesätyö blogi

Kesätyö hautausmaalla ja haudan peittäminen lapiolla

Mitäs sanoinkaan fyysisestä ulkotyöstä? Mä päädyin tällä kertaa töihin hautausmaalle. Onko olemassakaan työpaikkaa, johon (tuleva) psykologi ei sopisi? Mä arvostan todella kesätyöpaikkojen tarjoamaa mahdollisuutta tutustua monenlaisiin työnkuviin. Uudet kokemukset on mulle kesätöissä melkein suurempi juttu kuin se varsinainen palkka, mikä työstä irtoaa.

Hautausmaa on mitä opettavaisin paikka tehdä töitä. Mun kesän mieleenpainuvin kokemus töissä oli haudan peittäminen lapiolla. Olisihan se koneillakin peittynyt, mutta kun pieni mahdollisuus tuli, halusimme työkaverini kanssa tarttua uuteen haasteeseen. Oli arvokkaan tuntuinen kokemus nähdä haudan eteen vaivaa ja täyttää se huolella, omin pikku kätösin. Tottakai tämän rupeaman kohdalle sattui jälleen yksi lämmin hellepäivä, joten työ kävi kyllä kirjaimellisesti hikitreenistä.

suomipop festivaalit jyväskylä
Suomipop -festarit Jyväskylässä

Töiden takia mun festarikesä jäi lyhyeksi, mutta sitäkin paremmaksi. Halusin kokea oman uuden kotikaupunkini festaritunnelman. En ollut tietenkään hoitanut lipun ostamista ajoissa, joten jouduin huristamaan paikan päälle silläkin riskillä, ettei kukaan möisi mulle omaansa. Sain kuin sainkin ostettua lipun eräältä herttaiselta ihmiseltä. Olin festarialueella vain yhden päivän, mikä olikin ehkä syy siihen, että energia ja tunnelma pysyi kokoajan niin korkealla katossa. Toivottavasti ensi vuonna uudestaan!

Mitkä oli sun kesän kohokohtia?

2 kommenttia

  1. Olipa kiva postaus ♥ Sun kesään on kuulunut hienoja hetkiä, olisi ihanaa nukkua autossa jollain reissulla! Tuo Netflix-nurkkaus on myös hurjan söpö<3

    VastaaPoista
  2. 2 ensimmäistä kuvaa on jotenkin ihanan tunnelmallisia <3

    inkanitta.fi

    VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.