Rahapäiväkirja: Roadtrip Norjaan

tiistai 28. elokuuta 2018

rahapäiväkirja matkabudjetti roadtrip norjaan kustannuksetInhimmillinen turhamaisuus -blogin rahapäiväkirjasta inspiroituneena halusin ruotia meidän roadtripin kulutusta hieman tarkemmin.

Tehtiin siis poikaystäväni kanssa roadtrip, jonka pääkohteena oli Norja (samalla vietimme aikaa myös Suomessa ja Ruotsissa). Voit lukea roadtripistä ja erityisesti sen reitistä lisää tästä postauksesta. Roadtrip kesti 5 yötä ja 6 päivää, joiden aikana ajoimme yhteensä 2657 kilometriä.

Lähdimme reissuun opiskelijan budjetilla. Pyrimme tekemään edullisen reissun, tinkimättä kuitenkaan täysin mukavuuksista. 

Majoitus (5 yötä) + peseytyminen

Meillä oli käytössämme pakettiauto, jonka kuljetusosassa yövyimme (patjalla). Nukuimme sekä ilmaisilla että maksullisilla alueilla. Maksulliset camping-alueet tarjoavat turvallisuutta ja vessa-, pesytymis- ja keittiötilojen tuomaa luksusta matkaan.

Camping-alueelle pääsee pakettiauton kanssa meidän kokemuksen mukaan yleensä matkailuauton hinnalla tai hieman halvemmalla.

2 yötä nukuttiin ilmaisissa paikoissa (parkkipaikka & yleisellä vessalla varustettu pysähdysalue tien varressa)
1 yö nukuttiin camping-alueella: 20 euroa. Suihkuun käytimme 2 euroa. 
1 yö hyvin varustellussa kodassa (vesivessa, keittiö, lämmitys, sähköt): 50 euroa. Sauna oli ilmainen, suihkuun käytimme 4 euroa.
1 yö Abc:n matkaparkissa: 5 euroa.

Majoitukseen ja peseytymiseen kului siis yhteensä 81 euroa. Verratessa muihin matkoihin ja vaikkapa hotellissa yöpymiseen, tämä tuntuu todella pieneltä summalta. Yöpymiskuluissa olisi toki voinut vielä pihistellä ja esimerkiksi kodassa nukuttu yö oli silkkaa mukavuudenhalua.

Ruoka

Ostettiin kaikki ruoka valmiiksi Suomesta ja Ruotsin Haaparannasta. Norjassa elintarvikkeet ovat tunnetusti valtavasti kalliimpia (vertailun vuoksi, suklaalevy olisi maksanut parhaimmillaan n. 6 euroa). Ostimme valmiiksi isoja vesipulloja, proteiini- ja välipalapatukoita, tonnikalaa, puuroa, mehukeittoja, smoothieita, hieman karkkia, leipää, salamisnackseja sekä trangialla valmistettavaa kuivaruokaa (snack potteja, nuudelikippoja, muumiaterioita, valmiskeittoja, lämmin kuppi -keittoja).

Kilpisjärvellä ostettiin lisäksi makkaraa ja vaahtokarkkeja. Takaisin tullessa pysähdyttiin ostamaan pienet välipalat ja piakkoin myös muikkuja.. :D

Tämä kaikki maksoi yhteensä 87, 88 euroa ja ruokaa jäi ylikin. Ei mielestäni ollenkaan paha summa, kun ostettiin kuitenkin paljon valmisruokia.

Polttoaine (diesel)

Yhteensä 235 euroa. Tankkasimme Suomessa ja Ruotsissa. Norjassa olisi loppujen lopuksi ollut jopa halvempaa tankata kuin Ruotsissa. Kulkupelimme kulutti yllättävän vähän ja yllätyin todella miten halvalla päästiin kulkemaan valtava määrä kilometrejä. Toki polttoaine on roadtripeillä luultavasti aina se suurimmasta päästä oleva menoerä.

Välineet:

Meillä ei ollut näitä  reissulla tarvittavia välineitä valmiiksi, joten ostimme nämä ennen reissuun lähtöä Keskiseltä.

Pieni trangia: 29,95 euroa
Sinol: 4,50 euroa

Yhteensä 34,45 euroa.

Muu

Vaihdoimme n. 150 euron edestä Norjan Kruunuja. Vaihtokuluihin meni n. 20 euroa.


Turhakkeet

Käytin 50 euroa Haaparannasta ostettuihin tuliaisiin ja herkkuihin. Järkyttävä summa verrattuna muihin reissun kuluihin.
Ostin itselleni Oulun Verkkokauppa.com:sta polaroid-kameran (instax mini 9) ja filmiä:112,80 euroa. Järkyttävä summa tämäkin, mutta olen haaveillut tämän kameran ostamisesta jo kauan ja toki sille tulee käyttöä myös reissun ulkopuolellakin.

roadtrip pohjoismaissa raha kustannukset 1
Kaikkineen kahden henkilön roadtrip maksoi yhteensä 458 euroa (mukaan ei laskettu ostamiani turhakkeita). Puolitimme kulut, joten yhdelle maksettavaa jäi siis 229 euroa. Ei paha! Minulta rahaa kului turhaikkeiden kanssa n. 392 euroa.

Haluatko lukea lisää rahaan liittyviä postauksia?

4 kommenttia

 1. Rahaan liittyvät postaukset on aina mielenkiintoisia. Roadtrip Norjassa retkeilyn ja patikoinnin kera olisi haaveissa tällä hetkellä. Ehkä ensi kesänä pääsen matkustamaan koiran kanssa sinne :)

  inkanitta.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! <3 Tuo on kyllä loistava matkasuunnitelma, varsinkin jos haluaa koiran ottaa mukaan!

   Poista
 2. Hyvä postaus! Ei todellakaan paha hinta noin upeasta reissusta. :)

  VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.