Käytin lähes 4000€ kameraan - kannattiko?

lauantai 4. elokuuta 2018

asukuva uusi kamera canon eos 5d mark IV
Ostin uuden kameran, vihdoin ja viimein. En tosin arvannut, että tulisin mättämään siihen näinkin suuren summan rahaa.

Uusi kamera ja kuvausvälineet ylipäätään ovat roikkuneet mun ostoslistalla jo kauan. Mulla on tapana vitkutella kalliiden hankintojen tekemistä ja nukkua aina vain yksi harkintayö perä jälkeen. Ajattelin ostaa ensin vain ihan hyvän kameran, jossa vähintäänkin videokuvaustilan automaattitarkennus pelaisi, toisinkuin mun vanhassa kamerassa (Canonin 600d). Lopulta lähipiirin kameraexpertit ja muuten vain expertit houkuttelivat mut valitsemaan hieman tarkemmin.

Päädyin lopulta tälläiseen komboon: Canon eos 5d mark IV & Canon EF 24-70mm f/4 L IS USM -objektiivi.

Kaiken kaikkiaan olen kameraan todella tyytyväinen. Tuttua ja turvallista Canonia, tarkempia kuvia ja laadukkaampia videoita. Toki mulla on vielä valtavasti opeteltavaa (ja mun kuvausarmeijan kouluttamista), jotta saan uudesta kaverista kaiken irti. Ainot miinuspuolet kamerssa on iso koko (kunnon möhkäle, mutta en halunnut siltikään siirtyä esim pienempään olympukseen) ja ei-kääntyvä näyttö (problem solved: näyttöä voi tarkastella videota kuvatessa kännykkään ladattavasta sovelluksesta). 

Kannattiko? Kyllä. Olen harrastanut valokuvausta blogin ja vlogin kautta niin kauan, että jo oli aikakin ottaa askel eteenpäin. 
canon 5d mark IV blogi kokemuksia

4 kommenttia

 1. Tosi upeat kuvat tässä postauksessa <3 Hyvät kamerat on kyllä tosi hintavia mutta kyllä niistä usein kehtaakin maksaa vähän enemmän että saa sitten oikeasti hyviä kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Onhan tuo summa tosi iso laittaa kameraan. Mutta munkin edellinen kamera palveli mua miltein 8 vuotta. Toki se nyt ei ollut maksanut läheskään noin paljon mitä sinun :D Mutta jos tuon sun kameran summan jakaa kahdeksalla, tulee 500 euroa vuotta kohti, mikä mun mielestä ei ole paljoa harrastukseen :-)
  Kannattaa oikeasti ottaa kunnolla aikaa kameran opetteluun, jotta myös saat siitä kaiken irti! Itse vaihdoin keväällä runkoa, merkki pysyi samana, ominaisuuksia tuli jonkin verran lisää, ja edelleen olen jonkin verran hukassa kameran käytön kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep kyllähän tuo äkkiseltään tuntuu hurjalta, mutta kun järjellä miettii niin todella pitkäikäinen ostos. Tulee sitä turhenpaankin käytettyä rahaa. Kiitos siis lohduttavista sanoista! :D<3

   Tässä riittää kyllä opeteltavaa! Eiköhän kaikki ala pikkuhiljaa avautua kun jaksaa värkätä!

   Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.