Vaikuttaja & yrittäjä - haluatko tehdä someyhteistöitä helposti?

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

*Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä somessa.com kanssa

blogiyhteistyö yrittäjä bloggaaja vaikuttaja
Vaikuttaja, haluatko tehdä yhteistyötä mielenkiintoisten yritysten kanssa? Yrittäjä, haluatko boostata myyntiä vaikuttajamarkkinoinnilla? Lue postaus ja tiedät, kuinka tämä onnistuu entistä helpommin.

"92 % luottaa enemmän vaikuttajan kuin brändin sanomaan tehdessään ostopäätöstä."
 (Hubspot tukimus 2017)

Vaikuttajamarkkinointi on todistetusti tehokasta. Mikä parasta, se on palkitsevaa kummalekin osapuolelle. Tällä hetkellä lukuisa määrä yrityksiä haluaisi hyödyntää markkinoinnissaan somevaikuttajia. Samaan aikaan useat somevaikuttajat suostuisivat mielihyvin yhteistyöhön. Miten nämä kaksi ryhmää voisivat löytää toisensa entistä helpommin? Kokemuksesta tiedän, että sopivien yhteistyökumppaneiden löytäminen saattaa on välillä työn ja tuskan takana. Perustaessani oman toiminimen olisin mielelläni markkinoinut tuotteitani muiden vaikuttajien kautta. Yritysideani oli kuitenkin kohdistettu niin tarkkarajaiselle kohdejoukolle, että sopivan yhteistyökumppanin etsiminen osoittautui hankalammaksi tehtäväksi kuin kaikki muut yritykseen liittyvät puuhat yhteenlaskettuna. Myöskin vaikuttajana olen näyttänyt vihreää valoa yhteistöille, mutta epäreilut tai blogini aihepiirin kaukaa kiertävät yhteistyöehdotukset ovat olleet enemmän sääntö kuin poikkeus.

kuinka tehdä yhteistyötä somessa

Somessa.com on palvelu, joka tuo vaikuttajat ja yritykset yhteen


Yrittäjä - miksi liittyä somessa.comiin?

Vaikuttajamarkkinointi on juuri nyt markkinoinnin kulmakivistä kenties se kultaisin. Ihmiset käyttävät sosiaalista mediaa ahkerasti ja he luottavat seuraamiensa vaikuttajien sanaan myös ostopäätöstä tehdessään. Nekin ihmiset, jotka eivät somea taida, taitavat usein googlettamisen jalon taidon. On eduksi, jos hakutuloksien joukossa edustaa vaikuttajan tekemä käyttökokemuksiin ja informaatioon perustuva postaus omasta palvelustasi/tuotteestasi. Somessa.com -palvelun kautta voit etsiä vaikuttajia, jotka ovat kiinnostuneita markkinoimaan juuri sinun tuotettasi ja jotka myöskin tavoittavat haluamasi kohderyhmän parhaiten. Palvelussa on mahdollisuuksia myös hienosäädölle; voit etsiä vaikuttajia esimerkiksi rajatulta alueelta, jolloin mahdollistuu myös kivijalkakauppojen optimaalinen markkinointi.

Voit luoda somessa.comiin ilmoituksen, jonka kautta haet vaikuttajaa yhteistyöhön. Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, ainoastaan vaikuttajan koko profiilin (kävijätiedot yms.) avaaminen maksaa. Somessa.com ei myöskään veloita proviisiota vaikuttajien palkkiosta. Kokeilemisen arvoinen diili?

Huomaa myös nämä pointit:
-  Vaikuttajat hakeutuvat heitä kiinnostaviin ja heidän aihepiiriinsä soveltuviin yhteistöihin. Vaikuttajan oma kiinnostus yritysideaasi kohtaan on hyvä perusta yhteistyölle ja onnistuneelle markkinoinnille.
- Löydät yhteistyöhön sopivat vaikuttajat helposti. Sinun ei tarvitse kuluttaa aikaa sosiaalisen median kahlaamiseen ja yhteydenottamiseen.
- Yritys saa näkyvyyttä vaikuttajien keskuudessa jo ilmoituksen tehdessäsi.
- Voit ehdottaa mitä tahansa yhteistyön muotoja, missä tahansa sosiaalisen median palvelussa.
- Saat itse sopia vaikuttajan kanssa sopivasta korvauksesta. Korvaus voi olla vaikkapa raha tai tuotepalkkio.
- Kaikenlaiset yritykset ovat tervetulleita palveluun.


Vaikuttaja - miksi liittyä somessa.comiin?

Yhteistyöt poikivat sinulle tienestiä tai hyödykkeitä, mutta lisäksi ne rikastuttavat myös julkaisemaasi sisältöä. Yritykset luovat yhteistyöilmoituksia somessa.comiin (tällä hetkellä ilmoituksia löytyy ääripäästä toiseen). Löydät kaikki ilmoitukset kätevästi samalta sivulta ja voit hakea sieltä juuri sinua itseäsi kiinnostaviin ja somesi kohderyhmään parhaiten sopiviin yhteistöihin.

Huomaa myös nämä:
- Voit hankkia helposti yhteistöitä, oli sinulla sitten pieni tai suuri seuraajaverkosto.
- Yhteistyöilmoituksessa annetaan tietoa yhteistyön mahdollisesta sisällöstä ja palkkiosta. Voit valita itsellesi sopivimman tai ehdottaa omaa ideaa. Yhteistyön solmiminen on turvallisempaa ja helpompaa, kun saat osviittaa ehdoista ennen hakemista.
- Laskutus hoituu somessa.comin yhteistyöyritysten kautta ellei sinulla ole omaa laskutusmahdollisuutta.


yhteistyö vaikuttajan kanssa

Tämäkin yhteistyö on toteutettu täysin somessa.comin kautta. Tutustu ja liity palveluun täältä: https://www.somessa.com/

Oletko kuullut somessa.comista aikaisemmin? Aiotko ottaa palvelun käyttöösi?

p.s. sua saattaa kiinnostaa myös Blogivinkit: kuinka saada lisää lukijoita blogille? ja musta tuli yrittäjä.

2 kommenttia

  1. Itse vihdoin psykaa opiskelemaan päässeenä, olisi kiinnostavaa kuulla millainen on yliopisto-opiskelijan kesä! Myös postaus, jossa kertoisit vinkkejä uudelle opiskelijalle olisi mielenkiintoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea opiskelupaikasta! <3 Ja kiitos postaustoiveista, laitan nämä ehdottomasti toteutuslistalle!

      Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.