Millainen mun eka opiskelijavappu oli?

torstai 3. toukokuuta 2018

Kaksiviikkoinen vappukausi on nyt taputeltu ja tänään palasin "arkeen" aloittamalla mun ekan harjoittelun koulupsykologilla & perheneuvolapsykologilla. Halusin kuitenkin jakaa vielä teidän kanssanne muutamia kohokohtia mun ensimmäisestä, huikeasta, opiskelijavapusta.

Toivottavasti etenkin sä, joka pysyttelit vapun neljän sisällä lukemassa pääsykokeisiin, saat extramotivaatiota tästä postauksesta! Munkin vappu näytti nimittäin viime vuonna hyvinkin erilaiselta kuin nyt. 

psykologian opiskelija stimulus vappu psykologian opiskelu jyväskylä pääsykoeuudistus vappu psykologiaVAPPUBUSSI

Osasin odottaa fuksivuodelta etukäteen muutamaa tapahtumaa ja yksi niistä oli vappubussi (aikaisempien vuosien bussit olivat kyllä näkyneet ja kuuluneet somessa, josta suorastaan kyttäsin psykalla opiskelevia :D).

Bussiin oli siis ehdottomasti päästävä. Blogi- ja someidentiteettinä odotin ehdottomasti eniten kulkupelin koristelua ja sen ikuistamista erilaisiin kuviin. Taiteiltiin bussin kylkeen tuo "Mikon tytöt", joka on kaveriporukkamme virallinen (whatsapp) nimi. Hassua muuten, miten usein monet ryhmät repäisee itselleen kuvaavan nimen jonkun keskusteluryhmän pohjalta.

Bussilla kierrettiin ilta lähialueiden kuppiloissa, muun muassa tuolla mielestäni hyvin inkkariteemaisessa Saluunassa. Mieleen jäi ehkä parhaiten kuitenkin tapahtuman viimeiset minat, jolloin tanssittiin bussin käytävällä niin täysiä kuin pystyttiin.

30850454_1866815320009562_1038094054_oLUKUKAUDEN VIIMEISIÄ OPINTOJA

Toisin kuin someni on viime aikoina antanut ymmärtää, olen kunniallisen kansalaisen tavoin takonut opintojani eteenpäin myös vappuviikkoina.

Oikeasti julhlimisen, vähintäänkin mainitsemisen, arvoinen suoritus itselleni on englannin kurssin läpäisy. Enkku ei ole lemppari kakunpalaseni ja ilman stressiä tämäkään kurssi ei mennyt. Odotin englannin esitelmääni aivan pupu pöksyssä, mutta lopulta se jos mikä olikin piece of cake. 

Haikein mielin luovuin myös "itkukurssista", josta täälläkin olen varmasti miljoonasti höpissyt. Tottakai vuoden kestävään hyvin henkilökohtaiselle tasolle kipuavaan kurssiin jollain tavalla kiintyy, vaikka kalenterin tyhjeneminen muuten onkin positiivista. Tämän kurssin kunniaksi käytiin syömässä.

Täytyy myöskin alleviivata sitä, että tein juuri kandihakemuksen eli opinnot etenee tälläkin saralla! 

amazing race psyka
AMAZING RACE

Amazing race on vähän extremempi kaupunkisuunnistustapahtuma. Siinä edetään joukkueen kanssa (vaikeiden) vihjeiden perusteella rastilta toiselle suorittamaan jokin tehtävä ja samalla kilpaillaan nopeudesta ja fiiliksestä. Matkat ovat sen verran pitkiä, että tapahtumassa pelataan paljon myös linja-autoilla ja toisinaan myös juoksuaskelin. Me ratkaistiin homma noin seitsemässä tunnissa ja voin kertoa, että tämän pikkulenkin jälkeen jalat eivät enää meinanneet nousta yön tanssilattialla.

Meidän tiimin teema oli turstit ja outfitissa loisti sukat sandaaleissa ja muut turistin kumppanit. Nopeuden sijaan päätettiin panostaa somekilpailuun, josta olin tottakai aivan liekeissä. Suunniteltiin mehevää instastoryä tapahtumasta, mutta homma kaatui, kun sellaista ei kisaan hyväksyttykään. Toivottavasti toiveeni kuullaan ensi vuonna, kuvat on vanhanaikaisia! ;) 

vappu psyka

POKERI-ILTA


Opiskelijatapahtumat voivat olla myös kaikkea muuta kuin ryyppäämistä ja baareissa ravaamista (ja haluan myös sanoa, että ylipäätään ihan jokaiseen tapahtumaan voi todellakin mennä vesilinjalla). Uuden kokemuksen vuoksi ilmottauduin tällä kertaa pokeri-iltaan. Mullahan ei ollut siis yhtään minkäänlaista taustatietoa pokerista. Poker facesta olin tietoinen suurinpiirtein Lady Gagan biisin perusteella. 

Lopulta olin pokeriturnauksen top 3, ties sitten millä taidoilla. Huvittavaa kyllä, sillä en varmastikkaan loistanut ennakkosuosikin paikalla. Ihan jopa palkinnoille pääsin ja sain itselleni mm. kyseisen lippiksen, juomalipun, suklaata jne.. Ei hassummin siis!

vappVAPPUPIKNIK


Virallisena vappupäivänä kyllä vähän tihkaisi lähteä piknikille sateessa, mutta pizzan nimissä se oli tehtävä. Ilmainen pizza on houkutellut mut vuoden varrella muutenkin ties minne. Piknikin jälkeen haikeus vallitsi tunnelmana hetken, koska muka loppumaton vappu oli oikeasti päättynyt ja samalla myös unelmieni fuksivuosi psykalla alkoi vedellä viimeisiä henkäyksiään. 

Muita tapahtumia, joissa olin kahden viikon aikana: haalarikaraoke, vappuvilske, vappuappro, kolmiot,  sitsien jatkot ja vappuaaton piknik. Hurjaa menoa kaltaiselleni hieman kotihiirenkin piirteitä omaavalle tyypille. Ei voi kuin lämmöllä muistella ensimmäistä opiskelijavappuani ja ensimmäistä opiskeluvuottani.  Kiitos teille, jotka olitte siinä osallisina! 

Miten sä vietit vappua?

6 kommenttia

 1. Vappu meni kotona pääsykokeisiin lukiessa. Toivon mukaan pääsen sitten ensi vappuna itsekin pitämään hauskaa keltaisissa haalareissa :D Kuvista välittyy niin hauska ja iloinen tunnelma, en malta odottaa että pääsen osaksi tollaista stimppahenkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin mulla meni viime vuonna, joten ehkä sunkin vappulukemiset tuottaa tulosta! ;) Pidän peukut pystyssä! Tää tunnelma on ihan huippu täällä!

   Poista
 2. Millanen toi sun harkka on? Oon ymmärtänyt, että loppuvaiheessa on se pitkä harkka, mutta siis voiko tehdä enemmänkin harkkoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo opintojen lopussa on tosiaan pitkä harkka. Psykologian aineopintoihin kuuluu vapaavalintaisena orientoiva harjoittelu (125 tuntia), jonka halusin ehdottomasti tehdä. Tässä vaiheessa ei voi siis vielä oikeaa psykologin työtä tehdä, mutta harjoittelussa pääsee seuraamaan työtä ja tekemään oman osaamisen puitteissa mahdollisesti jotain pientä. Mun mielestä tämä mahdollisuus on ihan loistava tilaisuus oppia käytännön taitoja, joita tässä vaiheessa opintoja on kyllä muuten harmillisen vähän. Ja tottakai myös ammatista ja työnkuvasta saa laajemman kuvan.

   Mulla on ollut todella huippu orientoiva harjoittelu ja olen nähnyt valtavan määrän erilaista psykologin ammattiin liittyvää juttua ja päässyt myös itse puuhaamaan kaikenlaista.

   Poista
 3. Kuulostaapa kivalta! Todella hienoa, että on mahdollista päästä oppimaan käytännön taitoja ja päästä kohtaamaan ihan oikeita asiakkata, vaikka ihan omien kykyjen puitteissakin. Ne on kuitenkin tosi tärkeitä asioita. Itse huomasin terveydenhoitajakoulutuksessa mielenterveystyön jaksossa kuinka opettavaista ja mielenkiintoista oli päästä soveltamaan koulussa opittua harkkapaikan asiakkaiden kanssa. Miten helposti tuollaisen orientoivan harjoittelupaikan löytää? Joskus kuulee tietyiltä aloilta, että harjoittelupaikkoja on ehkä vaikea löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä sun kanssa samaa mieltä!

   Orientoiva harjoittelupaikka oli mun mielestä melko helppo löytää. Aika on kuitenkin sen verran lyhyt, että se usein työpaikoillekin sopii / ei aiheuta hirveästi erityisjärjestelyitä. Mä kuitenkin hankin paikan Alajärveltä ja voi tietty olla, että yliopistokaupunkiin ja suosituimpiin paikkoihin on enemmän tungosta.

   Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.