Maca-shotti - helpoin tapa nauttia pahanmakuinen maca

keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Maca-jauhe foodin kokemuksia blogiMulla starttasi eilen vapun juhlinta (opiskelijan vapulle ei oikeastikaan näy loppua) eli luvassa on kaksi viikkoa erilaisissa tapahtumissa hyppäämistä. Samaan aikaan on hoidettava tietysti työt ja lukuvuoden loppukiri loppuun. Päätin boostata jaksamistani maca-kuurilla! 

Macan mainittuja terveyshyötyjä (en kuitenkaan tiedä kyseisten hyötyjen tutkimusperää):
-  Auttaa kehoa selviytymään haastavissa olosuhteissa, kuten pitkittyneessä stressissä.
- Lisää kestävyyttä ja voimaa.
- Boostaa immuunipuolustuksen toimintaa.
- Sisältää 18 aminohappoa, vitamiineja ja erilaisia hivenaineita.
- Lisää seksuaalista halukkuutta ja auttaa muun muassa kuukautiskipuihin (tasapainottaa hormonitoimintaa).
- Tukee myös mielen hyvinvointia: esimerkiksi parantaa unen laatua.
- Parantaa muistia! Huom. pääsykokeisiin lukijat! ;) 
- Tukee lihasten kasvua (jossain jopa analysoitiin, että erityisesti peban lihasten. Toivoa sopii!)

Kaiken hehkutuksen perusteella kyseessä on erittäin mielenkiintoinen, monipuolinen ja kokeilemisen arvoinen superfood.

Maca-jauhe käyttövinkit blogi

Oli miten oli, maca-jauhe on maultaan aika karsea. Sekoitin jauheen eräänä päivänä mehun sekaan ja lopputulos oli puistattava. Jauheenhan voi tosiaan sekoittaa vaikkapa smoothieen, mehuun, jogurttiin tai kaakaoon. Mielestäni paras tapa nauttia maca on kuitenkin shotti. Shotti on nopea valmistaa, sen kulauttaa alas sekunnissa ja lisäksi sitruuna neutralisoi jauheen makua tehokkaasti.

Helppo maca-shotti
- Purista puolikkaan sitruunan mehu lasiin
- Sekoita haluamasi määrä (esim 1/2 tl) jauhetta sitruunamehun kanssa.
(- halutessasi voit survaista joukkoon myös palan inkivääriä ja valkosipulia)
- Älä lisää vettä! (kuvia ottaessa tein tämän virheen)

pahanmakuinen maca-jauheTällä kombolla lähtee mun kevätaamut liikkeelle! Sinä pääsykoelukija tai muu kevään kiireiden nujertama, testaa tämä tehoshotti! 

Itse olen käyttänyt foodinin maca-jauhetta, joka on sekoitus keltaista, punaista ja mustaa macaa. Tuotteen löytää esimerkiksi Fitnessfirst.fi* &  Hyvinvoinnin.fi* -nettikaupoista.
*=affiliatelinkki


6 kommenttia

 1. Tosi mielenkiintoinen ja hyödyllinen postaus! Voisin kyllä joskus kokeilla maca-jauhetta ja vaikkapa tätä shottia :D

  VastaaPoista
 2. Olen jo jonkin aikaa pohtinut maca-jauheen testaamista, ja kyllä tän postauksen ansiosta sitä on seuraavalla kauppareissulla pakko napata mukaan! :)

  VastaaPoista
 3. Kannattaa ehdottomasti testailla! :)

  VastaaPoista
 4. Moikka! Tuun kysyyn sulta neuvoa mun tän hetkiseen tilanteeseen kun tosiaan oon tänä vuonna vasta heränny ajatukseen että haluan psykologiksi. Oon siis 21 vuotias ja opiskelen tällä hetkellä sosionomiksi. Valmistun ens keväänä ja tarkotus myös ens vuonna hakea ensimmäisen kerran tosissaan kouluun. Ensikertalaiskiintiöön en siis kuulu ja tämän lisäks en oo käyny lukioo. Miten mun kannattaa alottaa tää urakka? Voinko nyt vuoden aikana jotenkin edesauttaa kouluun sisälle pääsyä? Huomasin että oot ollut Etelä-Pohjanmaan opistolla ja mietinkin oonko ikäloppu, jos alotan siellä ens vuonna, kun tuskin ekalla yrittämällä pääsen kouluun? Oon hieman hukassa sen suhteen miten mun kannattaa edetä ja mitä tehdä varsinkin nyt, kun näitä pääsykoeuudistuksiakin on tulossa. Harmittaa etten oo aiemmin aatellu koko alaa omanani ja joudun näin ”myöhään” alottaan koko pääsykoeurakan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sua kiinnostaa psykologin ammatti! Ei ollenkaan ole "liian myöhäistä" tässä vaiheessa vaihtaa suuntaa ammatin suhteen (mielestäni sosionomilla on tiedollisesti hyvä pohja ammatiin). Myös psykan pääsykokeet on muuttumassa tosi kovasti ehkä jo seuraavana vuonna, mutta viimeistään kahden vuoden kuluttua. Samanlaista ennakkomateriaalia ei välttämättä enää tule olemaan. Siinä mielessä siis vähän vaikea neuvoa mitä kannattaa lähteä valmistautumaan, mutta erityisesti suosittelen avoimen yliopiston kursseja. Esim tilastomatematiikan peruskurssista saa hyvät lähtökohdat tilaston opetteluun ja psykan opinnot ovat eduksi muuten vain. Esimerkiksi psykologisiin tieteellisiin artikkeleihin kannattaa tutustua vapaa-ajalla. Jos pääsykokeet uudistuvat niin hurjasti kun on luvattu, niin ei auta oikeastaan kuin edetä sitten tulevien vaatimuksien mukaan.

   Suosittelen kyllä sulle kovastikin Etelä-Pohjanmaan opistoa. Et sä siellä ole ikäloppu, joten sen ei kannata antaa jarruttaa. Just tälläisissä n. 18-22 vuotiaissa tuo ikä siellä minusta muutenkin pyörii! Ja psykalla ylipäätään on aivan kaiken ikäistä porukkaa!

   Poista

Instagram @jjjuliaeveliina

© Fifty Ways. Design by FCD.