Luukku 1 - Kannattaako joulukalenteri blogissa?

perjantai 1. joulukuuta 2017


Tervetuloa, vuoden paras kuukausi, joulukuu!

Meikkijoulukalenteri blogi

Siitäkin huolimatta että postauksen kuvitus perustuu kosmetiikkajoulukalentereihin, tänään puhutaan virtuaalisista blogijoulukalentereista.

Blogien joulukalenterit. Kiinnostaako ne oikeasti ketään? Voiko joulukalenterin avulla nostaa blogin lukijamäärää? Jäävätkö lukijat blogiin joulukalenterin loppumisen jälkeen? Entä onko joulukalenterin toteuttaminen vaivansa arvoista? 

En ole koskaan aikaisemmin toteuttanut blogissani joulukalenteria, mutta tänä vuonna päätin hypätä tähänkin kelkkaan mukaan. Olen aika skeptinen joulukalenterin suosion ja kannattavuuden suhteen, mutta toisaalta kalenterin toteuttaminen voi olla itselleni virkistävän erilainen projekti. Tykkään seurata joulukalentereita suosikkiblogeissani (sehan tietää joskus usein triplamäärän sisältöä!), mutta suurimmaksi osaksi kalenterien sisällöt vain toistavat toisiaan. 

Kosmetiikkajoulukalenteri l'occitane 2016Miksi joulukalenteri ei ehkä kannata?

Joulukalenterit sisältävät usein esimerkiksi joululahjavinkkejä, joiden jakaminen on usein hieman myöhäistä joulukuussa. Näyttökertojen, hyödyllisten vinkkien ja markkina-arvojen takia "joulukalenterin" toteuttaminen olisi järkevintä ehkä marraskuussa. 

Joulukalenterin valmistelemiseen uppoaa runsaasti aikaa (ja jopa rahaa) ja sen suunnittelu on hyvä aloittaa viimeistään lokakuussa. Aiheuttaako tämä liikaa stressiä? (Katsotaan kuinka mulle käy, kun aloitin omat valmisteluni vasta 21. marraskuuta.)

Voiko jokaisen luukun sisältö olla toteutettu siinä määrin, että postaukset pysyvät laadukkaina? Kiireellisellä aikataululla tämä tuskin onnistuu. 

Arvelen, että lukijoiden ja näyttökertojen haalimistarkoituksessa joulukalenteri toimii samoin kuin esimerkiksi Idols-voitto. Jos et tuota joulukalenterin loputtua aktiivisesti hyvää sisältöä, sinut saatetaan unohtaa erittäin nopeasti.

Blogit pursuavat joulukalentereita, joten massasta erottuminen on vaikeaa. Joulukalenteri ei lopulta saa välttämättä niin paljon huomiota kuin se ansaitsisi.

JoulukuuMiksi joulukalenteri kannattaa?

Joulukalenterin toteuttaminen voi olla hauskaa ja inspiroivaa, jolloin se kohottaa myös omaa joulumieltä ja bloggausintoa.

Itse tykkään lukea lempiblogieni joulukalentereita, joten ehkä kalentereille löytyy myös lukijakuntansa. 

Joulukalenterin avulla voi kasvattaa blogin näyttökertoja ainakin väliaikaisesti. Parhaimmassa tapauksessa jopa pysyvästi?

...Ei ihmekkään, etten ole aikaisemmin toteuttanut joulukalenteria. Sen verran negatiivispainotteinen listaus putkahti ulos. Tämän vuoden kalenterin toteutankin puhtaasta innosta ja kokeilunhalusta, en niinkään esimerkiksi kasvattaakseni blogiani. Olen kuitenkin kiinnostunut tekemään havaintoja siitä, kuinka joulukalenteri vaikuttaa kävijämääriini. Raportoin havainnoistani kalenterin päätyttyä blogissani.

Kuulisin mielelläni myös teidän mielipiteitä aiheeseen liittyen: Seuraatko aktiivisesti muiden blogien joulukalentereita? Pidätkö blogijoulukalentereita aidosti mielenkiintoisina? Oletko toteuttanut joulukalenterin blogissasi ja jos olet, kuinka se sujui?

P.s. pysyhän kuulolla! Mun joulukalenterissa on luvassa muun muassa joululahjavinkkejä, DIY-ohjeita, joulumielen nostatusta ja tietysti myös ainakin yksi arvonta. ;) 


7 kommenttia

 1. Joulukalenteri olisi kiva toteuttaa omassakin blogissa, mutta se on loppupeleissä niin työlästä että mulla ei ainakaan riitä aika siihen! :) Seuraan joulukalentereita enemmän Youtuben puolella, blogeissa vaan niissä ihan lemppareissa! :) Kuitenkin lukijana mä en jaksaisi joka päivä lukea uutta postausta, etenkin kun lukulistalla on niin monta blogia ja haluaisin kommentoida ja aidosti lukea postaukset kunnolla! :)
  Itse toteutan joulupostauksia blogissa joulukuussa useita, mutta en joka päivä vaikka sitä mietinkin ja suunnittelin postauksia valmiiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! <3

   Joulukalenteri on kyllä tosiaan valtavan työläs, huh! Siksi pohdinkin, onko vaiva-hyötysuhde kohdillaan.

   Ja joo, vlogit taitaa nykyään päihittää blogit 100-0, joten uskon, että monet seuraa kalentereita ennemminkin siellä! :D

   Kiva, että toteutat myös joulupostauksia!

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen aloitus, tää ainakin poikkeaa massasta! Joulukalenteri ois kiva toteuttaa, mutta itse jätän sen tänä vuonna välistä ihan vaan sen takia, etten halua stressiä siitä. Ootan innolla kalenteriasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla, että poikkeaa! <3 Voi olla, että teit fiksun päätöksen! Turhaa "pilata" joulukuuta ylimääräisellä stressilllä! :)

   Poista
 3. Joulukalentereita tulee seurattua etenkin blogeista ja aina, kun vaan liikenee aikaa ja kun postaus on aiheeltaan tarpeeks mielenkiintonen. Mä ite toteutin viime vuonna joulukalenterin, joka alko kiireen takia hieman kaduttaan, joten tänä vuonna päätin jättää välistä ja tehdä joulusia postauksia fiiliksen mukaan. :) Jos oisin viime vuonna valmistellut etukäteen kunnolla tai edes lyöny aiheet täysin lukkoon jokaiselle päivälle, niin varmasti olis joulukalenteristakin tullut mieluisampi niin itelle sekä varmasti lukijallekin.

  Mä oottelen innoissani jo tulevia luukkuja sun joulukalenterista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua kuulla sunkin mielipiteitä ja kokemuksia asiasta! Kiva kuulla, että sä jaksat seurata blogienkin kalentereita. Muakin vähän jännittää kuinka mun käy kalenterin kanssa, koska alotin tän valmistelun niin viimetipassa. :O Saa nähdä! :D

   Kiva kuulla! <3

   Poista
 4. Mietin oikeasti tosi kauan aikaa oman blogini kohdalla, että lähdenkö toteuttamaan sinne joulukalenteria, etenkin kun joulukuu on yksi kiireisimmistä kuukausista. Ajattelin kuitenkin tarttua härkää sarvista ihan kokeilu mielessä myöskin ja tässäpä sitä nyt ollaan :D Mä ite tykkään ainakin lukea muiden blogeista joulukalentereita, ne on ihan parhaita ♥ Innolla oottelen myös sun muita kalenteri postauksia!

  VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.