Kuinka fuksivuosi psykalla on alkanut?

tiistai 19. syyskuuta 2017

IMG_0598
Kaksi pääsykoekevättä, kasapäin naurettavaa nippelitietoa, hullunkiillon värittämää pänttäystä, tyhjentynyt kukkaro (kiitos valmennuskurssit ja avoimen opinnot) ja suuria tunteita äärirajoillaan. Kysymys kuuluu, oliko se kaiken vaivan arvoista? 

Hell yeah!! Jo pienen maistiaisen jälkeen uskallan todeta, ettei tekemäni työ ollut turhaa. Odotukset ja unelmointini eivät olleetkaan turhan korkealentoisia, sillä niihin on vastattu.
IMG_0418
Viime vuonna muistan katselleeni melkein tippa linssissä psykologien biletystä somen lävitse. Suolaa haavoihin, todellakin. Oikeastihan valitsen ennemmin kotisohvan kuin yökerhon, mutta olisin silti erittäin mielelläni soluttautunut niihin opiskelijabileisiin.

No, nyt fuksina olen sitten vihdoin siinä tilanteessa, että eteeni on kannettu suurinpiirtein tarjoittimella erilaisia illanviettoja. Pakkohan ne kaikki on ollut koluta läpi, ettei vain jäisi mistään paitsi. Teemabileiden rakastajattarena voisin nostaa tapetille vaikkapa vankilateemaiset fuksisitsit. Okei, ehkä olen hitusen katkera siitä, että viime vuonna kyseisten juhlien teemana oli Harry Potter.. Ja okei, en ollut yhtään kärryillä sitseistä muutenkaan.

Ylipäätään olen niin innoissani siitä, että "uudessa elämässäni" riittää uudenlaista tekemistä ja kokemista vaikka joka sormelle. On harrastusmahdollisuuksia, retkiä, överimielenkiintoisia koulutuksia..
  IMG_0455.2Jos juhlateemasta siirryttäisiin sitten sinne varsinaisen opiskelun puolelle. Voitte varmasti kuvitella kuinka piiiitkän kesäloman jälkeen sormet oikein syyhyävät päästä opiskelemaan. Myönnetään, että ihan pari kertaa on käynyt mielessä, että koska se opiskeluarki oikein paljastuu näiden kaikkien juhlien takaa. Ensimmäisenä viikonloppuna yritin oikein keksimällä keksiä itselleni jotain opiskeltavaa.

Nyt ehkä ollaan enemmän jo opiskelujen puolella. Kurssit ovat lähteneet rullaamaan ja ensimmäiset luennot ovat takana. Mullahan oli jo etukäteen psykan perus- ja aineopinnot suoritettuna, joten hyppäsin opinnoissa hieman eteenpäin. Aloitin sivuaineista ja joistain pakollisista kursseista. Parasta on se, että pääsen vihdoin kehittämään omaa ammatti-identiteettiäni kunnolla ja pääsen käsiksi itse asiaan. Eilen mulla alkoi muun muassa täällä itkukurssin maineen saanut vuoden mittainen "terapia". Kuinka siistiä?!

Btw ilmottauduin myös koekaniiniksi erittäin mielenkiintoiseen aivotutkimukseen, jännää.
IMG_0657.2Tämän postauksen voisi varmaan tiivistää siten, että aika intopiukeana täällä ollaan. En malta odottaa, että pääsen postailemaan teille lisää kaikesta.

Lue myös: musta tulee psykologi ja miksi kannattaa opiskella avoimessa yliopistossa.

P.s. tää kuvauspaikka on mun uusi lenkkipolku. Pari sataa metriä keskustan kaupoille ja sama matka luontoon. Maalais-kaupunkilainen kiittää! 

26 kommenttia

 1. Ihanaa kuulla, että oot noin innoissas!<3 Huippua syksyä ja tsemppiä kaikkeen tulevaan :) Ps. Aivan ihana kuvausmesta!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa että oot viihtynyt! Ja aivan ihania kuvia!

  VastaaPoista
 3. Hyvät kuvay ja kiva postaus! Yleensä valmistautuminen pääsykokeisiin auttaa heti alkuun ainakin malu-aineissa. Tsemppiä!

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan näköisessä paikassa otettu nuo kuvat♥ Sun innostus oikein huokuu tästä tekstistä. Oikean valinnan kuulostat tehneen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan, oon niin rakastunut tuohon paikkaan! <3 Ja voi kiva kuulla, kiitos kommentista! <3

   Poista
 5. Haitko siis jyväskylään psykalle kolme vai kaksi kertaa? Ei tota tunnetta voi ite ees kuvitella kun kaiken ton työn jälkeen pääsee siihen opiskelupaikkaan mistä haaveilee ( ite tällasena lukion abivuotta suorittavana ). Voin sanoa että nyt SÄ olet mulle just yksi niistä kenen kuvia kattelen ja kirjotuksia lueskelen tippa linssissä toivoen, että ens keväänä jollain ihmeen kaupalla pääsisin itekkin toteuttamaan pitkäaikasta unelmaa lukemaan psykologiaa. :) kaikkea hyvää sulle ja toivottavasti psykologian opinnot näkyis paljon sun blogissa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaattessa kolme, mutta kaksi kertaa vain tosissani (varmaan aika ristiriitaisesti oon näitä lukuja heittänyt :D). Abivuoden jälkeen kävin kurkkaamassa kokeen vain vähäisellä aineiston silmäilyllä, jotta tilanne ja koe olisivat tutumpia sitten seuraavana vuonna. Tällä hetkellä tunnelmat ovat kyllä niin kiitolliset, koska kyllä viimevuotinen epäonnistuminen ehti jo säikäyttää.

   Huippua kuulla, että siellä on yksi psykologian opiskelusta haaveileva abi, joka seuraa mun kirjoituksia! Lupaan, että täältä tulee jatkossakin löytämään psykogiaan ja sen opiskeluun (ja pääsykokeisiin) liittyvää sisältöä. Paljon tsemppiä sulle unelmiesi tavoitteluun! <3 Ja kiitos hurjasti kommentistasi!

   Poista
 6. Upeita kuvia, siis tää kuvauspaikka on mahtava 8) Mä en oo vieläkään käyttänyt hattuja vaikka mieli olsii tehnyt, kun pistän sellaisen päähäni niin tulee tosi epävarma olo:D Haluaisin just tuollaisen ypöreän mustan ja beigen hatun ♥

  Ihana innostus tosiaan huokuu tästä postauksesta! Kyllä ehdottomasti varmaan joka tapahtuma olisi koluttava läpi jottei mistään jää paitsi.;) vaikka itsekin valitsisin mieluummin kotisohvan jos seuraavana päivänä olis koulua - jos siis olisin koulussa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, oon rakastunut tähän kuvauspaikkaan (lenkkipolkuun) niin paljon! <3 Ja siis mähän en oo tuntenut hattuja yhtään omaksi jutukseni, mutta jostain syystä näihin kuviin halusin sellaisen laittaa, ;D

   Kiva kuulla, että innostus huokuu! Onneksi mulle on sattunut rentoja päiviä tapahtumien jälkeen! D

   Poista
 7. Olipas ihana lukea tätä postausta, kun susta oikein huokuu onnellisuus että olet päässyt opiskelemaan! Ja niin pitääkin huokua! :) Kaikki tapahtumat varmasti haluaa kiertää läpi ja kannattaakin, niistä syntyy muistoja :)

  Ihana kyllä tämä kuvauspaikka ja lookkikin on oikein kiva! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten huippua kuulla, että huokuu! <3 Toi on kyllä totta, aina uusia kokemuksia ja muistoja rikkaampana.

   Kiitos paljoN! <3

   Poista
 8. Wau, ihanaa kuulla kuinka innoissasi sä olet! Varmasti on mielenkiintoista! ♥_♥ Mulla on myös vähän samat tuntemukset omien, juuri alkaneiden estenomi-opintojen kanssa, vaikka vielä onkin vähän totuttelua monimuotoisuuteen :D

  Ihania kuvia! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä sanoa että oon niin oikealla alalla! <3 Ja voi huippua kuulla, että sulla on myös samanlaisia fiiliksiä!

   Kiitos! <3

   Poista
 9. Aivan upeita kuvia nää! Oot niin kuvauksellinen ja nätti *_*

  VastaaPoista
 10. ihania kuvia!

  https://www.stoori.fi/rakkaudella-henna

  VastaaPoista
 11. Loistavaa, että oot tykännyt olla ♥ Ihanat kuvat!!

  VastaaPoista
 12. Ihana, että koulu on täyttänyt sun toiveet ja Jyväskyläkin miellyttää ! :)

  VastaaPoista
 13. Eikä, kuinka siistiltä toi kaikki kuulostaa!!! Paljon paremmalta kuin olen koskaan toivonutkaan! Mulla on hakuhommat edessä parin vuoden kuluttua ja odotan jo ihan kauhulla... Olen jo valmiiksi psyykannut itseni, etten pääse ekalla kerralla, mutta toisella kerralla opiskelupaikka on mun. Tän postauksen lukeminen antoi kyllä NIIN paljon lisää motivaatiota ylppäreihin lukemiseen ja pääsykokeisiin pänttäämiseen sitten kun niiden aika koittaa. Kaikkea hyvää sulle sun opintoihin! Pidä hauskaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla, että sait tästä lisämotivaatiota tuleviin juttuihin! Kiitos ihanasta kommetista ja kaikesta! <3 Pidän! ;)

   Poista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.