Blogivinkit: miksi kannattaa blogata?

maanantai 29. elokuuta 2016

Blogiharrastukseni aikana yksi kysymys ja ihmetyksenaihe on noussut ylitse muiden sekä lähipiirini että puolituttujenkin toimesta. Ja tuo kysymys kuuluu näin: "Miksi sinä bloggaat?" Ja tuon kysymyksen alaluokkiin kuuluu tietysti myös tärkeät aiheet kuten, miten saan aikani riittämään tai ylipäätään edes jaksan tehdä tälläistä vapaaehtoisesti. Olen pannut merkille, että tämä keskustelu loppuu lähes poikkeuksetta vastapuolen sanoihin, "itse en ainakaan jaksaisi." Niinpä niin.

Tästä päästäänkin postauksen varsinaiseen aiheeseen. Mikä siinä bloggaamisessa sitten on niin kannattavaa ja viihdyttävää? Kyseinen postaus ei ole ehkä edellisten tavoin kovin vinkkipitoinen, vaan ennemminkin motivoiva. Tämä on omistettu teille, jotka olette harkinneet blogin aloittamista tai olette kenties sen tehneet, mutta motivaatio on alkanut hiipumaan. Ehkäpä tämä voi boostata jo valmiiksi hyvää motivaatiota entisestään?
Miksi kannattaa blogata
Bloggaaminen on harrastus - Tämä on ehkäpä se suurin syy miksi bloggaaminen kannattaa aloittaa! Jos kuvaamisen, kirjoittamisen ja sisällöntuottamisen monipuolinen sekoitus kiinnostaa, kannattaa tätä ehdottomasti kokeilla. Tässä piilekin täsmällinen vastaus alussa esille nostamaani kysymykseen siitä, miksi jotkut jaksavat blogata. Miksi jotkut jaksavat käydä kuntosalilla useita kertoja viikossa? Miten joku voikaan jaksaa innostua käsitöiden tekemisestä? Siksi, että ne ovat harrastuksia. Bloggaus on meille joillekkin se kaikista omin asia, joka tuo iloa ja sisältöä arkipäiviin. Sitä se on myös minulle!

Kirjoittamiseen liittyvät taidot ja itseluottamus kehittyvät - Kirjoitustaitoa tarvitsee nykymaailmassa päivittäin - koulussa, internetissä, töissä. Itse voin sanoa monen vuoden jälkeen kehittyneeni huimasti kirjoittajana ja sitä myöden olen myös kokenut olevani turvallisilla vesillä äidinkielen tunneilla. Välillä olen hyötynyt kirjoitusharrastuksestani työnhaussa, välilllä ihan tavallisessa arjessa. Tekstiä syntyy nykyään helposti!

Blogimaailma on sosiaalinen verkosto - Blogiharrastus yhdistää ihmisiä siinä missä muutkin harrastukset ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Suomessa on monen monta ihmistä puuhailemassa tämän asian äärellä. Esimerkiksi heti poikaystäväni muutettua Raumalle, liityin itse alueen bloggaajien faceryhmään ja voi miten kivalta se tuntuikaan. 

Mielenkiintoiset yhteistyöt ja kokemukset - Bloggaajat ovat usein etuoikeutettuja ja myös huomattuja maailmalla ja mediassa. Ihmisiä ja yrityksiä kiinnostavat bloggaajat ja sitä kautta meille tarjoutuukin usein mahdollisuuksia kokea vaikka minkälaisia mielenkiintoisia asioita. Itse olen näinkin pikkuruisen blogin omaavana saanut maistaa tästä oman palaseni!

Mahdollisuus tavoitella ja saavuttaa - Bloggaaminen on ehdottomasti tavoitteellisen ja itsensä kehittämisestä pitävän sekä luovan ja kunnianhimoisen ihmisen motiiveihin tehty harrastus! Mikä onkaan sen parempaa kuin huomata kehittyvänsä päivä päivältä paremmaksi kirjoittajaksi ja kuvaavaksi? Mikä onkaan sen suurempi palkinto kuin saada uusia lukijoita ja ihania kommentteja?

Aina on joku joka "kuuntelee" - Itse olen hyvä esimerkki huonosta puhujasta silloin, kun laskeudutaan epämukavuusalueelle ja murheiden maailmaan. Kirjoittaminen on mulle tapa purkaa asioita ja saada samalla niitä jäsennettyä mielessä. Bloggaaminen voi siis todentotta saada tälläisen terapeuttisen merkityksen! Eikä asioiden jakaminen koske vain näitä negatiivisuuksia, vaan blogiisi voit mielinmäärin hehkuttaa iloisia kokemuksia ja onnistumisiasi. Silloinkin kun kaikki läheisesi ovat saaneet kuunnella tarinoitasi jo kyllästymiseen asti.

Vaikutusmahdollisuudet - Näitä unohtamatta! Onko sinulla tärkeitä arvoja ja ajatuksia, jotka haluat saada ihmisten tietoon? Tässä on mahdollisuus sinulle!

Elämän pienetkin hetket tulee usein ikuistettua ja painettua talteen - Luin juuri mielenkiintoisen pointin neuropsykologian oppimistehtäviä tehdessäni. Joskus arkielämän tapahtumat ja ajatukset alkavat hälvetä mielestä, joten parhain vakuutus niiden muistamiselle on ikuistaa asiat kuviksi ja sanoiksi. Näin niihin voi palata takaisin uudestaan ja uudestaan! Allekirjoitan.

Mielikuvituksesi kukoistaa ja innostut kokeilemaan monia uusia asioita - Voi miten inspiroitunut olenkaan ollut esimerkiksi uusien ruokalajien kokkaamisesta, valokuvaamisesta, sisustamisesta, diy-projekteista... Ihan vain tämän blogiharrastuksen ansiosta! Etenkin jos bloggaat jostain tietystä aiheesta, kuten ruoasta, se saa sinut haastamaan itsesti todella monpuolisiin kokeiluihin ja ideointiin!

vinkkejä bloggaamiseenTämän postauksen luettuasi mieti, mikä sinua motivoi bloggaamaan. Löytyikö luettelemistani asioista jotain, jonka arvoa et ole vielä kunnolla ymmärtänyt?

17 kommenttia

 1. Voi vitsit miten ihana ulkoasu sun blogilla! :) tunnistin itseni niin monesta kohtaa tässä postauksessa, oot todellakin saanut hyvin listattua kaikkia tän harrastuksen parhaita puolia!

  http://the-happiness-theory.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Jokainen pointti osu ja uppos! Tuo kaikki on kyllä niin totta. Itsellä ehkä ne mielipiteet ja kirjoitustaito oli se mikä tässä alunperin alkoi kutkuttamaan. Ja sitten myös se, että kamera oli täynnä kuvia, eikä niitä kaikkia viitsinyt ihan instagramiinkaan tykittää. Blogi on vaan niin hyvä tapa ilmaista itseään. :) Hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mulle nuo asiat on myös tärkeitä ja samoin sun esille nostamat pointit. Kiitos kommentista! <3

   Poista
 3. Mahtava postaus jälleen kerran!♥ Varsinkin tuo kohta, että on mahdollisuus tavoitella ja saavuttaa jotain on täysin totta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Se on kyllä itselle yksi tärkeimmistä!

   Poista
 4. Näin on! Samoilla linjoilla muiden kommentoijien kanssa... ! Ihanaa maanantain jatkoa sulle <3

  VastaaPoista
 5. Ihania ja paikkansa pitäviä kohtia kaikki! Mä oon saanut jopa yhden ihanimmista ystävistäni blogin kautta, joten ei todellakaan ihan turha harrastus ;) Tosi kiva postausidea tää.

  T: Linda / Revontulipalo

  VastaaPoista
 6. Todella hyviä kohtia ja kaikki kyllä täyttä totta voin näin bloggaajana sanoa. Mäkin olen saanut yhtiä läheisimpiä ystäviäni blogin kautta kuten Lindakin sanoi. Olisipa kiva kuulla mitkä ovat ne huonot puolet bloggaamisessa osuukohan myös samoja mitä mielessä on täälläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla Kata! <3 Haha tossa oliskin muuten postausideaa! ;)

   Poista
 7. Kiitos tästä! Mulla on välillä motivaatio meinannut loppua ja olen harkinnut lopettamistakin, mutta nämä asiat kun muistaa niin Kappas kun sitä motivaatiota taas löytyikin lisää :D voin allekirjoittaa jokaisen kohdan tuosta itsekin!

  VastaaPoista
 8. Oi miten kiva postaus! :-) Itse tykkään kans bloggaamisesta koska se antaa kuville "tarkoituksen". Tykkään valokuvata ja muuten ne jäisivt vaan jonnekkin koneen uumeniin lojumaan :-P

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana postaus<3 Löyty monta syytä miksi itsekin blogia pidän!

  VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.