Viimeinen päivä opistolla

perjantai 20. toukokuuta 2016

IMG_4964Huh mikä vuosi. Muutto pois vanhempien huomasta ja koulun aloittaminen ventovieraiden ihmisten kanssa oli vähintäänkin pelottavaa ja pysähdyttävää. Nyt lähteminen tuosta koulusta ja vuoden aikana tutuksi tulleiden ihmisten hyvästely herättää samat tunteet - tuplana. En ole ikinä osannut surra tai itkeä alkavan kesäloman edessä, vaikka reppuni onkin täytetty suurilla tunteilla. Tänään kuitenkin repussa painoi joku tavanomaista haikeutta suurempi, epävarmuus ja epätietoisuus tulevaa kohtaan. Mikään ei ole pelottavampaa kuin päästää irti kaikesta tutusta ja turvallisesta.
Etelä-Pohjanmaan opisto psykologian linja 2016Paikkakunnalla, jossa vartuin lapsesta nuoreksi oli hyvin pienet piirit ja osaltani ne alkoivat muodostuia jo esikouluikäisenä. Samoista eskarilaisista muodostui osittain myös lukioluokkani ja elämässäni pyörivät ihmiset olivat aina monen vuoden takaa tuttuja. Opistossa oli kuitenkin enimmäistä kertaa sitten eskarin mahdollista aloittaa ihan puhtaalta pöydältä ja aloittaa opettelu toisen nimestä lähtien. Olikin hauskaa huomata minkälaisia ihmisiä tuli luokalle, jonka suurimpana motiivina ja mielenkiintona on psykologian opiskelu. Tavallaan me kaikki oltiin niin samanlaisia, mutta kuitenkin todella erilaisia.

Mieleeni tulee valokuvamaisesti muistoja kouluvuoden varrelta, enkä ihan kunnolla vieläkään ymmärrä, että nuo päivät ovat menneitä ja historiaa. Ei enää hiljaisia hetkiä itsetuntemustunneilla, ei perjantain ruotsintunteja, ei yhteisiä mindfulnesstuokioita, ei kotiluokan jatkuvaa vaihtelua. Vuosi oli siinä, paketissa, the end.
Opiskelu blogiEilen tiputettiin jo tahtia pääsykokevalmennuksen suhteen ja aloitettiin toisiksi viimeinen koulupäivä aikalailla sieltä mistä lähdetttiin liikkellekin eli tikkupullan paistosta. Ensimmäisellä kerralla vasta opeteltiin tuntemaan toisiamme ja nyt yhtäkkiä kaikki olikin jo tuttua. Tänä päivänä pääsykokeaineisto oli todella taka-alalla, sillä ohjelmassa oli vain meidän luokalle järjestetty kevätjuhla (muut opiskelijat ovat siis jo aikalailla siirtyneet pääsykokeiden jälkeisille kesälaitumille). Ihana psykologiopettajamme piti meille rohkaisevan puheen ja soitti lopuksi oman voimabiisinsä. Hyvästä yrityksestä huolimatta en pystynyt pidätellä itkua paria sekunttia kauempaa ja siitä lähtien nyyhkyttelin koko päivän aina jonkin vähänkin haikean hetken koittaessa. :D
Ep-opisto psykologian linja 2016Henriikka tuli meidän luokkaan vasta hieman ennen pääsykoevalmennuksen alkamista ja pudottikin tullessaan aikamoisen pommin. Hän asuu nimittäin Alajärvellä, jossa olen itsekin asunut 18 vuoden ajan. Niimpä ollaan kuljettu yhdessä Alajärven ja Ilmajoen välillä ja meistä oletettavastikin löytyy samanlaista maaseudun villeyttä. Henriikka on tullut mulle ehkä jopa kaikista tutuimmaksi, vaikkei ollakaan yhtä pitkään tunnettu kuin muiden luokkalaisten kanssa!
IMG_5308Ensi viikolla tähän aikaan pääsykoekoitos on vihdoinkin ohi ja on aika palata tavalliseen elämään. Koko vuosi on vedetty aika tiukkaa tahtia ja ainakin mulla vapaa-aika on jäänyt välillä vähille. Rehellisesti sanottuna uskon, että mulla kestää jonkin aikaa ennenkuin pystyn päästämään irti haamuartikkeleista ja haamutehtävistä, jotka ovat jo ehtineet muodostua rutiiniksi. Millä kaikella sitä vapaa-ajan oikein täyttäisi? Tähän opistoon olisi mielestäni hyvin voinut kuulua joku Takaisin elämään -kurssi pääsykokeista selvinneille!
IMG_5321
Jäin täksi illaksi yksin Ilmajoelle lukemaan ja pakkailemaan tavaroita. Viikon päästä jätetään hyvästit Valtterin kanssa myös meidän ensimmäiselle yhteiselle asunnolle. Ensi vuoden asumiskuviot ovat vielä todella auki ja riippuu paljon meidän koulupaikoista! Pääsykokeen ja muuton jälkeen palaan taas virallisesti bloggaajien kirjoille ja päivittelen blogiani säännöllisempään tahtiin! Pusuja kaikille, erityisesti psykan naisille, jos tänne satuitte eksymään!

4 kommenttia

  1. Yhden loppu on aina uuden alku! Tsemppiä tuleviin koitoksiin ja nauti kesästä!<3 Ihanan aitoja hymyjä ja tunnelmaa kuvissa!(:

    VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.