Haaste: terveellinen toukokuu

lauantai 30. huhtikuuta 2016

Kolmas terveysaiheinen postaus putkeen. Onneksi en ole rajannut blogiani sen kummemmin tiukkoihin raameihin ja mulla on "lupa" postailla aiheesta kuin aiheesta. Nautin siitä, että saan ammentaa inspiraatiota hyvin laajalta alueelta. Tässä pienen ajan sisällä kohosin nimittäin täydellisestä motivaatiokadosta ihan uusiin sfääreihin terveysinnostukseni kanssa ja niimpä päätin asettaa itselleni sen kunniaksi haasteen - terveellinen toukokuu.
Ravinto, terveys ja hyvinvointi blogiMulla on ollu todella monta vuotta vaihtelevasti ongelmia vatsani kanssa. Kipuja, epämukavaa tunnetta, turvotusta ja huonovointisuutta. Nyt tavallista stressaavammassa elämäntilanteessa nuo kaikki oireet korostuvat ja vaikuttavat elämäntasoon todella paljon. Haluan pyrkiä vaikuttamaan tilanteeseen parhaalla mahdollisella tavalla, joten olen alkanut muun muassa kiinnittämään huomiota syömääni ravintoon. Omat syömistottumiseni ovat nimittäin siinä mielessä epäterveelliset, että syön herkkuja surutta, lähes päivittäin. En ole koskaan lihonut juuri mihinkään suuntaan syömisen seruauksena (paitsi tänä vuonna hiukan), joten en ole oppinut siltä osin kiinnittämään huomiota herkkujen määrään. Herkkujen lisäksi haluan vähentää viljatuotteiden ja maitotuotteiden määrää, joiden uskon vaikuttavan omiin vatsaongelmiini.

Terveellinen toukokuu on siis haaste, jonka tarkoituksena on kiinnittää tavallista enemmän huomiota ruokavalioon, liikuntaan ja terveyteen ylipäänsä. Vaikka suurinta muutosta haen ruokavalioon, yritän pitää parempaa huolta myös muista terveyden osa-alueista. Tämä toukokuu on mulle henkilökohtaisesti hyvin tärkeä kuukausi, koska sen loppupäässä häämöttää pääsykokeet. Työtä, epävarmuutta ja stressiä täytyy sietää, joten en voi tarpeeksi korostaa hyvinvoinnin merkitystä tässä prosessissa. Keho ja mieli kun ovat kuitenkin niin voimakkaasti yhteydessä toisiinsa!
Terveellinen toukokuu haaste blogiMitä terveellinen toukokuu minun kohdallani sitten tuon tullessaan? En  liputa missään nimessä kieltämisen nimeen, vaan ennemminkin haluan lisätä ja vähentää asioita elämässäni. Tässä listaa asioista, joihin pyrin: 
 Juo enemmän vettä. Täällä meidän asunnossa vesi ei maistu yhtä raikkaalta ja hyvältä kuin yleensä, joten siitä syystä olen alkanut korvata veden mehuilla ja kivennäisvesillä. Nyt kuitenkin aion lisätä veden juontia runsaasti ja jättää muut juomat vähemmälle.
 Vähennä viljan (etenkin vehnän) käyttöä. Luulen, että tämä asia saattaa helpottaa vatsakipuja! Aion mennä selvittämään asiaa pian lääkärille, mutta uskon että pieni kokeilu voi näyttää suuntaa.
 Vähennä herkuttelua. Pääsykokeurakkaan viitaten en halua kieltää itseltäni herkuttelua kokonaan, vaan sen sijaan haluan suosia terveellisempiä vaihtoehtoja ja vähentää karkkipäiviä.
 Syö paljon marjoja ja huolehdi myös vitamiinin saannista! Nyt on tärkeää pitää flunssa loitolla!
 Jatka detox teen käyttöä. 
 Pidä huolta säännöllisistä liikuntatottumuksista. Vaikka välillä pääsykoeaineisto vie kaikki energiat ja pehmoinen peti houkuttaa enemmän kuin mikään, haluan muistaa liikunnan tärkeyden! Mulla oli hetken todella vaikeuksia lähteä liikkeelle, mutta nyt olen taas motivoitunut hieman silläkin saralla. Pieni kotitreenikin riittää virkistämään kehoa ja mieltä!
Terveellisyys blogiTerveyteen liittyy myös muita tärkeitä asioita, joista osa on onneksi jo kunnossa ihan rutiininomaisena automaationa. Esimerkiksi unirytmini on vuoden varrella tullut todella säännölliseksi ja nukun hyvät unet jokaisena yönä. Alkoholiakin käytän todella vähän, joten sen käyttöä en ole ikinä joutunut pohtimaan tarkemmin. 

Terveellisyyden kanssa aloitin hyvän alkukirin jo huhtikuun loppupuolella, mutta nyt toukokuussa jatketaan. Kiinnostaako teitä seurata haasteen etenemistä tai lueskella muita terveysaiheisia postauksia? Entä löytyykö teiltä jotain terveysaiheisia vinkkejä ja postauksia?

13 kommenttia

 1. Health is a matter of choice
  Kirjoittelen hyvinvointiaiheista blogia, joten sieltä löytyy useampia postauksia terveyteen ja hyvinvointiin liittyen! Aika paljon mm. ruoka juttuja, käy ihmeessä vilkaisemassa ja selailemassa sieltä inspiraatiota omaan projektiisi ja paljon tsemppiä terveelliseen toukokuuhun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavaa! Kävin kurkkaamassa blogiasi ja palaan ajan kanssa uudestaan! Kiitos linkistä ja tsempeistä! <3

   Poista
 2. Hitsit, että tollain terveellinen toukokuu haaste kuulostaa hyvältä ! Taidan itsekkin alottaa sen :)

  http://janitakristina.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Terveysaiheiset postaukset on aina kivoja, joten kyllä kiinnostaa <3

  VastaaPoista
 4. Oi kun toi terveellinen toukokuu kuulostaa hyvältä! Mä haluaisin ehdottomasti seurata sun haasteen etenemistä, postauksia vois tyyliin olla jotain ruoka-aiheista, liikuntapostauksia (tyyliin että miten treenaat, käytkö salilla tms.), ja sit ihan vaan fiilistelyä siitä että miltä on tuntunu pitää vähän terveellisempää toukokuuta tyyliin joskus toukokuun puolessa välissä. Olis nimittäin oikeesti tosi mielenkiintosta tyyliin kuulla että ootko onnistunut vähentämään herkkujen syömistä ja lisäämään terveellisyyttä vai ootko jo salaisesti luovuttanut tms. :DDD

  Itehän olin maaliskuun kokonaan sokerilakossa, eli en saanut syödä mitään missä oli lisättyä sokeria. Tuli niin paljon parempi olo ja mun herkkujen syönti väheni siitä ihan reippaasti kun oli niin hyvä olo sen lakon jälkeen. Silti en halua kieltää herkkuja kokonaan koska sit retkahtaa helpommin kuten silloinkin muutaman kerran kävi. Tosi nopeasti lakon jälken palasin myös juomaan sokerisia mehuja ja jogurtteja mut karkit jäi sivummalle. :)

  Tsemppiä pääsykokeisiin ja haasteeseen!!

  -Lukija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla ja kiitos kommentista! <3 Sainkin tästä ideoita tulevia postauksia varten kunhan vain löydän aikaa niiden toteuttamiseen! :p

   Mäkin oon miettinyt sokerilakkoa ja ehkä siihen sitten lähden jossain vaiheessa erikseen! Olis tosi mielenkiintosta huomata miten tuollainen oikeasti vaikuttaa kehossa!

   Poista
 5. Olipas kiva postaus! Hyvä että keskityt vaan siihen terveellisyyteen etkä laihuttamiseen niinkuin monessa blogissa nykyään. Innolla luen, jos kirjoitat kuukauden edistymisestä, koska tämä on itseänikin koskeva aihe. :)

  VastaaPoista
 6. JOO! Kiinnostaa! :P Jatka ihmeessä terveysaiheisien postausten kirjoittelua, näitä on kiva lukea!

  VastaaPoista
 7. Todellakin kiinnostaa!!💕 Ihanat kuvat jälleen! ^_^

  VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.