Blogivinkit: Kuinka muokata kuvat blogiin

torstai 11. helmikuuta 2016


Moikka!  Blogivinkit -sarja jatkuu tänään kuva-aiheisella postauksella. Tässä postauksessa kerron miten, ja millä ohjelmilla kuvat saa muokattua blogia varten helposti. Samalla näette myös millä tavalla itse muokkaan kuvat blogiin. Mitään kovin erikoista en kuville koskaan tee ja olen todennut että postauksessa esittelemäni toiminnot riittävät hyvin pitkälle bloggaajan perustarpeisiin. Lisäksi kaikki postauksessa esiintyvät ohjelmat ovat ilmaisia ja helppokäyttöisiä!

Kuinka muokata kuvia picasalla 1Eniten käyttämäni kuvanmuokkausohjelma on koneelle ladattava Picasa 3. Tällä saa korjattua ja parannettua kuvien värimaailmaa todella helposti ja nopeasti, mikä riittää hyvin lähes kaikkien kuvien muokkaukseen. Ohjelman saa ladattua ilmaiseksi TÄÄLTÄ.

Ensimmäisessä välilehdessä (meisseli, edit: jakoavain sittenkin?) on mahdollisuudet muun muassa kuvanrajaukseen, suoristamiseen ja punasilmäisyyden poistoon. Nämä asiat hoidan ensimmäisenä!

Toisessa välilehdessä (auki ylhäällä olevassa kuvassa) on keskeisimmät elementit muokkauksen kannalta. Täytä vaaleat kohdat lisää kuvaan kirkkautta pehmeästi ja sitä käytänkin jokaista kuvaa muokatessa. Varjostus taas lisää kuviin tummuutta, joten sitä kannattaa lisätä kuviin vain pikkuriikkisen. Se kuitenkin tuo myös kuvista värit tehokkaammin esille, esim. tuotteiden logot tulevat paremmin näkyviin, silmät kirkastuvat ja kuvan yleisilme tarkentuu. Värilämpötila & Neutraali värinvalitsin pelastavat silloin, kun kuvasta on vahingossa tullut liian sininen tai päin vastoin todella lämminsävyinen.

Kuinka muokata kuvat blogiin vinkit 1Tässä esimerkkinä tuotekuva ennen ja jälkeen sen muokkaamista. Muokkauksessa lisäsin kuvaan valoisuutta (täytä vaaleat kohdat) ja hieman varjostusta.
Kuinka muokkaan asukuvat blogi 1Tuotekuvien lisäksi muokkaan myös asukuvat, meikkikuvat ja oikeastaan kaiken muunkin Picasalla. Myös tähän kuvaan olen lisännyt valoa ja varjostusta. Mielestäni tässä kuvassa ero muokkaamattoman ja muokatun välillä on huikea! Valoista ja tarkkaa kuvaa on paljon miellyttävämpi katsella!

Kuinka muokata kuvat blogiin picasa 1

Ipiccy on netissä käytettävä kuvanmuokkaustoiminto, jota käytän joskus kuvan vaatiessa lisäkäsittelyä. Tästä sovelluksesta löytyy muun muassa erilaisia kauneustoimintoja. Käytän näitä melko harvoin, mutta esimerkiksi silloin jos häiritsevä näppy tai muu iho-ongelma  vie kuvassa huomion, täältä saattaa löytyä pelastus. Tässä muutama esimerkki kauneustoiminnoista:

Winkle remover - Sumennustyökalu, jonka avulla saa esimerkiksi ryppyjä, näppyjä ja muita ihovirheitä häivytettyä.

Eye Bright - Kirkastaa silmän väriä ja tuo silmiä paremmin esiin kuvasta. Tummentaa myös ripsiä, kulmakarvoja ja silmämeikkiä paremmin kuin esimerkiksi Mascara toiminto.

Teeth Whiten - Tällä toiminnolla saa valkaistua hampaat.

Lip color - Unohtuiko meikki? Tämän avulla voit antaa huulillesi uuden sävyn! Hauska kokeiluleikki, kuten myös Eye Color toiminto, jolla voi vaihtaa silmien väriä.

Blogivinkit kuvien muokkaus filtterit ipiccy


Ipiccyssä on myös mahdollisuus käyttää filttereitä, jotka joissakin tapauksissa saattavat tuoda kuviin eloa ja uusia sävyjä. Filttereiden sopivuus riippuu mielestäni aika paljon vuodenajasta, sillä esimerkiksi syksyistä maisemaa filtterit tuovat usein erillä tavalla esille kuin talvimaisemaa. Yllä olevassa kuvassa on muutama esimerkkifiltteri.

Myös tekstin lisääminen onnistuu mielestäni tällä sovelluksella parhaiten ja vaihtoehtona on monta tavallista sekä hieman erikoisempaakin fonttia. Ipiccyssä on myös "tarroja" kuten sydämiä, laatikoita ja puhekuplia, joita saattaa tarvita esimerkiksi jonkin kansikuvan muokkaamisessa.

blogivinkit 1
Kannustan kaikkia kuvakollaaseiden tekoon, sillä kollaasien avulla saa vaihtelevuutta blogin kuvitukseen. Itse liitän usein kollaasitoiminnolla kaksi pystysuuntaista kuvaa yhteen, koska pyrin siihen, että blogini kuvat ovat samanlevyisiä. Kollaasien tekoon mielestäni paras sovellus on netistä myöskin löytyvä picmonkey.

Oliko tästä postauksesta apua? Millä ohjelmilla muokkaatte kuvanne?

13 kommenttia

 1. Täällä myös käytössä Picasa ja PicMonkey :-) Itse häivytän esim finnit / muut pienet liat Picasan Retusoi-toiminnolla - toimii hyvin! (Muuten eikös tuo ole jakoavain eikä meisseli? Mun perfektionisti ei voinut jättää asiaa sikseen. :-D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja hei tuota pitääkin kokeilla! Kiitos huomatuksesta, mulla tuli ihan totaalinen jumitus tuon välineen kohdalla! XDD

   Poista
 2. Ipiccy ja Picmonkey on pelastus bloggaajalle! :)♥

  VastaaPoista
 3. itse käytän muokkaukseen photoscapea, ja olen ollut tooodella tyytyväinen :)

  http://more-than-we.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekkaan testannut tuota ikinä, mutta voisi tämän kommentin perusteella kokeilla! :)

   Poista
 4. Suurimmaksi osaksi Picmonkey on käytössä,mutta pitäisi ehkä tuolla picasallakin muokkailla kun se kerta koneelta jo löytyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, picasa on ihan superkätevä! :D

   Poista
 5. Kiva postaus Julia! Täälläkin mennään picmonkeyllä, yritin tutustua photoscapeen viime syksynä mutta sitten se vaan jäi. Pitäisi taas tsekkailla hieman sitä läpi josko sillä alkaisi niitä kuvia muokkailemaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti Kata! <3 Aijaa itse en ole tuohon photoscapeen törmännyt vielä ollenkaan! :o

   Poista
 6. Mä käytän ite vaan jotain tän koneen omaa muokkausohjelmaa :D Onneks se on ihan hyvä niin ei oo tarvinnut erikseen ladata mitään toista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin kätevää että koneelta löytyy sopiva! :D

   Poista
 7. Ribbet on mun mielestä paras kollaasien tekoon ja Picmonkeystä löytyy myös hyviä toimintoja! Niitä käytän siis :)

  VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.