Blogivinkit - mistä ideoita postauksiin?

perjantai 22. tammikuuta 2016

Heippahei!  Blogivinkit-postaussarja sai teiltä tosi ihanan vastaanoton ja olenkin todella innoissani jatkamassa sarjan toteutusta. Mulla on välillä koulun takia todella kiireistä ja vapaa-aika kortilla, joten postausten julkaisu on vähän epäsäännöllistä. Luonnoksissa lepäilee tällä hetkellä monta postaussarjaan kuuluvaa postausta, mutta otan läpi matkan teidän toiveitanne mahdollisimman paljon huomioon.  Tänään aiheena on postauksien ideointi.

Tiedättekö sen tunteen kun blogisormi syyhyäisi, mutta ette keksi yhtäkään aihetta mistä haluaisitte kirjoittaa? Minä tiedän - varsinkin blogini alkuajoilla se oli tuttua, sillä kirjoittelin usein periksiantamattomasti vain kuulumisia kuulumisien perään. Entä jos ei kuulu mitään uutta? Mistä sitten postaisin? 

Blogivinkit postausideat 2


Kysy lukijoilta - Blogia kirjoitetaan itsen lisäksi usein myös lukijoille. Silloin tällöin kommenttiboxiin pamahtelee satunnaisia toiveita postauksien suhteen, mutta joskus toiveita on hyvä kalastella myös omasta toimesta. Lukijat tuntevat blogisi ja tietävät mitä haluavat sinulta kuulla. Usein lukiijoiden ideoita lukiessa hämmästelee, miten kyseinen ajatus ei ole tullut itsellä mieleenkään! Lisäksi lukijoiden toiveiden toteuttaminen on todella palkitsevaa ja pitää myös heidät tyytyväisenä.

Inspiroidu toisten blogeista - Muiden blogeja selaillessa törmää usein aiheisiin, joista myös sinulla olisi jotain annettavaa. Mielestäni toisten blogit voivat olla jopa parasta inspiraatiota blogin kannalta! Bloggaajien keskuuteen onkin muodostunut jo monenmonta yhteistä aihetta, joita tuskin kenellekään tarvitsee edes sen kummemmin esitellä; kuukauden suosikit, linkkaa blogisi, winter tag.. Jos kuitenkin aiot soveltaa jotain hieman erikoisempaa ideaa, kerro ihmeessä bloggaajalle asiasta ja viittaa häneen postauksesi alussa. Itse olen muun muassa saanut Katzariina blogin pitäjältä idean The Body Shopin joulukalenterin esittelyyn ja minulta eteenpäin on kulkeutuneet muun muassa Inttilesken päiväkirjat ja olin asiasta itseasiassa erittäin imarreltu asiasta.

Seuraa oman blogisi aihepiiriin liittyvää uutisointia ja keskustelua - Näin pysyt kärryillä siitä, mitä esimerkiksi muodin maailmassa tapahtuu, ja osaat jakaa parhaimmat vinkkisi ja mielipiteesi myös lukijoillesi. Tuoreet hitit ja hömpötykset puhuttavat aina!

Blogivinkit postausideat 1Kirjaa aiheet ylös - Ideoita tulee ja ideoita menee.. Usein mahtavimmat ideat syntyvät aamiaisleipää mussuttaessa, unien maailmassa tai hampaita pestessä. Kirjaa kaikki hulluimmatkin ideasi ylös, sillä et koskaan tiedä milloin tulet niitä tarvitsemaan. Kirjaamattomat ideat usein katoavat mielestä ja silloin harmittaa!

Seuraa millä hakusanoilla blogiisi on tultu  - Mikä kiinnostaa lukijoita? Voisitko antaa enemmän aiheesta? Itse spottaan jatkuvasti kävijävirtaa, jotka ovat saapuneet paikalle napakoru -hakusanan saattelemana. Olen kirjoittenut aiheesta ikuisuudet sitten ja voisin hieman päivittää tietoja blogissanikin, sillä tottavie kolmen vuoden aikana olen viisastunut monellakin kokemuksella aiheesta.

Opettele poimimaan ideoita arkisista asioista - Tämä on ehkä tapa, joka juurtuu aivoverkostoihin kun blogia on pitänyt jo jonkin aikaa ja siitä on tullut suuri osa elämää. Itse huomaan käyttäväni lähes jokaisen leivänmurusen ja kasvoveden pisarat blogiseulan läpi, joka nappaa ideat esiin. Blogikirjoituksen voi todellellakin kirjoittaa mistä vain!


Blogivinkit postausideat 3

Yhteistyöt - Blogiyhteistöiden kautta saat usein testattavaksi mitä mielenkiintoisempia tuotteita ja saatat saada käsiisi ennenkuulumatonta tietoa. Bloggaajien yhteistöistä ollaan monta mieltä, mutta itse pidän niitä nimenomaan blogia ja postaussisältöä rikastuttavana tekijänä. Usein yhteistyöt haastavat luovuuden aivan uudella tasolla ja saatat keksiä aivan uudenlaisen postausidean. Esimerkiksi tein reilu vuosi sitten yhteistyötä Estrellan kanssa ja pääsin elämässäni ensimmäistä kertaa ideoimaan sipsiaiheista postausta, haha. Voisiko jonkinlainen vinkkipostaus yheistöihin liittyen olla paikallaan?

Muiden laatimat listat & ideariihi - Viime aikoina olen huomannut blogeissa postauksia, joissa luetellaan kymmeniä postausideoita. Etsi tälläisiä postauksia ja listoja netistä ja poimi sieltä ideat, jotka sopisivat myös sinun toteutukseen. Tein itse samantyylisen listauksen jouluaiheisista postausideoista ikäänkuin neuvojan roolissa ja löysin itsekin samalla ideoita.

Pinterest ja muut inspiroivat sivut - Aloin vasta vähän aikaa sitten käyttämään pinterstiä ja täytyy kyllä todeta, että se on ehkä inspiroivin sivusto, jossa olen ikinä surffaillut. Saatan jumittua sivustolle ikuisuudeksi ja sieltä poistuessani minulla on kasa mitä hulluimpia ideoita diy-mömmöistä aina leijaileviin sänkyihin asti. Pinterestissä on mahdollisuus tehdä omia kansioita esimerkiksi kauneus-, sisustus- ja diy-aiheisille jutuille, joihin on helppo klikata kaikki mielenkiintoiset artikkelit ja ideat. Suosittelen ehdottomasti kaikkia teitä kokeilemaan pinterstiä, ellette ole sitä vielä tehneet!

Mitäs piditte tästä postauksesta? Mistä te saatte ideoita postauksiin?

16 kommenttia

 1. Tää oli oikeesti inspiroiva ja mielenkiintonen postaus! Ja kauniisti toteutettu kuten aina ❤ Oikein hyvää viikonloppua sulle Julia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ina ja hyvää viikonloppua sullekkin! <3

   Poista
 2. Tää oli tosi hyvä ja mielenkiintoinen postaus ♥ näistä on varmasti apua kun pää alkaa lyömään tyhjää!

  VastaaPoista
 3. Olipas hyvä postaus<3 Välillä vaan on aikoja, jolloin ei keksi mitään kirjoitettavaa:/

  VastaaPoista
 4. Postaus oli todella hyvä! Olen ajatellut itsekin jossain vaiheessa tehdä blogin. :) Minulla on jo simsaiheinen blogi joten ideointi on kieltämättä aika erillaista, niinkuin varmasti moni muukin asia. Mistäs sitä tietää vaikka jossain vaiheessa multa tulisikin lifetyleblogi. :)

  Se on kyllä että muiden blogit inspiroivat. Mä saan todella usein ideoita muiden blogeista (tai joskus vlogeista) mitä haluaisin toteuttaa, mutta mikä ei tietenkään onnistu kun ei ole siihen sopivaa blogia. :D

  Mietin tänään että milloinkohan tätä sarjaa tulee lisää ja kappas: täällähän se oli vain lukemista vailla. :D

  -Lukija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos hurjasti! Uskon, että simsaiheisen blogin ideoiminen on todella erilaista kuin lifestyleblogin, mutta varmasti todella mielenkiintoista! Aloita ihmeessä myös lifestyleblogi, jos innostusta riittää!

   Haha, toi on kyllä niin totta! Muistan kun mulla ei ollut vielä blogia ollenkaan niin olin jo silloin ehtinyt muodostaa monta postausideaa pelkästään muiden blogeja seuraamalla. :D

   Kappas, sattuipa sopivasti! Mun piti julkaista tämän sarjan postaus jo aikaisemmin, mutta en millään ehtinyt! Sarjan postauksia on kyllä jo pitkälle kirjoitettu, mutta kuvitus on vielä toteutusvaiheessa! :D

   Poista
 5. Hyviä vinkkejä! :) Moni kohta pitää pitää mielessä.

  VastaaPoista
 6. Hyvät vinkit! :) Ja söpöt kuvat!

  VastaaPoista
 7. Kivoja vinkkejä! Haha mulla on luonnoksissa samantyyppinen postaus just ideapulaan :D tää oli tosi kivasti toteutettu:)

  VastaaPoista
 8. Nämä sun blogivinkit on ihan parhaita :)) Mun on pakko palata tänne huomenna lukemaan näitä kunnolla ja ajan kanssa!

  VastaaPoista

Instagram @jokiniemijulia

© Fifty Ways. Design by FCD.